Діти будуть у захваті: Рецепт ефектного десерту "Шоколадні мандаринки"

Шоколадні мандаринки – цікавий десерт, який додасть атмосферності та яскравого смаку у ваше новорічне святкування. Для гостей це буде спражнім сюрпризом, адже страва дуже реалістична і її можна легко переплутати зі справжніми фруктами. Уся справа в еластичному шоколаді – готується він дуже просто, і з нього можна виліпити будьяку форму. Ідеєю приготування такого незвичного святкового десерту поділилась alionavaskovskaia на своїй сторінці в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • печиво – 250 г
  • какао – 10 г
  • масло вершкове – 90 г
  • молоко – 50 мл
  • цукор – 50 г
  • згущене молоко – 100 г
  • волоські горіхи – 100 г
  • шоколад гіркий – 50 г

Для пластичного шоколаду:

  • шоколад білий – 200 г
  • глюкозний сироп – 50 г
  • барвник харчовий помаранчевий

Спосіб приготування:

1. Подрібнити в блендері печиво та горіхи в крихту.

2. Вилити в каструлю молоко, какао перемішане з цукром, олію та шоколад. На маленькому вогні, помішуючи, довести до кипіння.

3. Гарячу масу вилити в крихту з печива та горіхів. Туди ж додати згущене молоко. Добре вимішати і сформувати 8 однакових кульок. Відправити у холодильник. Білий шоколад розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Додати глюкозний сироп і перемішати. Шоколад має згортатися, але якщо раптом він кришеться – додати ще глюкозного сиропу.

4. Зібрати масу руками, додати барвник та вимішати. Виходить досить густа маса, схожа на пластилін.

5. Помістити її в целофановий пакет на одну годину за кімнатної температури.

6. Відірвати шматочок пластичного шоколаду, розімнути і розкачати качалкою, товщиною 2 мм. За допомогою кільця вирізати коло, по центру класти кульку тістечка і загорнути в пластичний шоколад. Розгладити всі нерівності, надати форму мандарину, вставити зелений хвостик із м'яти на свій розсуд.

Розставлено крапки над "і": Експерти розповіли, чи важливо включати супи до раціону

неділя, 24 листопад 2024, 23:10

Про те, наскільки важливо регулярно їсти супи, ми чуємо з самого дитинства. І це справді так. Включення «перших страв» до раціону дійсно може принести користь здоров’ю, забезпечивши організм безліччю необхідних речовин. Крім того, регулярне вживання су...

Такого ви точно не знали! Лайфхаки, як зі звичайної страви зробити кулінарний "шедевр"

неділя, 24 листопад 2024, 17:08

М’ясо – універсальний продукт, який чудово вписується у сніданок, обід чи вечерю. Поспіхом запечений стейк або засмажені котлети теж з’їдаються, але якщо застосувати пару хитрощів, то вони стануть у рази смачнішими: