Шоколадні мандаринки – цікавий десерт, який додасть атмосферності та яскравого смаку у ваше новорічне святкування. Для гостей це буде спражнім сюрпризом, адже страва дуже реалістична і її можна легко переплутати зі справжніми фруктами. Уся справа в еластичному шоколаді – готується він дуже просто, і з нього можна виліпити будьяку форму. Ідеєю приготування такого незвичного святкового десерту поділилась alionavaskovskaia на своїй сторінці в Instagram, передають Патріоти України.
Інгредієнти:
Для пластичного шоколаду:
Спосіб приготування:
1. Подрібнити в блендері печиво та горіхи в крихту.
2. Вилити в каструлю молоко, какао перемішане з цукром, олію та шоколад. На маленькому вогні, помішуючи, довести до кипіння.
3. Гарячу масу вилити в крихту з печива та горіхів. Туди ж додати згущене молоко. Добре вимішати і сформувати 8 однакових кульок. Відправити у холодильник. Білий шоколад розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Додати глюкозний сироп і перемішати. Шоколад має згортатися, але якщо раптом він кришеться – додати ще глюкозного сиропу.
4. Зібрати масу руками, додати барвник та вимішати. Виходить досить густа маса, схожа на пластилін.
5. Помістити її в целофановий пакет на одну годину за кімнатної температури.
6. Відірвати шматочок пластичного шоколаду, розімнути і розкачати качалкою, товщиною 2 мм. За допомогою кільця вирізати коло, по центру класти кульку тістечка і загорнути в пластичний шоколад. Розгладити всі нерівності, надати форму мандарину, вставити зелений хвостик із м'яти на свій розсуд.
Тушкована капуста – страва бюджетна, смачна і дуже популярна, передають Патріоти України. Багато господинь люблять її подавати до столу, оскільки з такою стравою можна суттєво заощадити та нагодувати родину смачною вечерею. Проте процес приготування ка...
Приготуйте смачну піцу з листкового тіста. Швидка страва без заморочок за лічені хвилини, передають Патріоти України. Інгредієнти. Приготування. Викладіть тісто на рівну поверхню, щоб розморозилося. Після того розкачайте його до однакової товщини та р...