Діти точно оцінять! Деруни по-селянськи з печінкою

Готуємо деруни по-селянськи. В якості начинки використовуємо курячу печінку, також можна взяти гриби або інші компоненти за смаком. Деруни за даним рецептом виходять пишними і м’якими. Страва готується дуже швидко, відмінно підійде для ситного і корисного сніданку. Подаються деруни в гарячому вигляді, обов’язково зі сметаною, зазначають Патріоти України.

Необхідні продукти:

  • Картопля – 330 г
  • Куряча печінка – 200 г
  • Цибуля ріпчаста – 70 г
  • Борошно – 70 г
  • Сметана – 20 г
  • Яйце куряче – 2 шт
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Чорний мелений перець – 1/2 ч.л
  • Соняшникова олія – 6 ст.л

Покроковий процес приготування:

1. Печінку промийте, наріжте дрібними кубиками, обсмажте в олії на сковорідці. Смажте печінку 5 хвилин на сильному вогні, щоб вона вийшла соковитою і м’якою всередині. Після смаження печінку трохи охолодіть.

2. Бульби картоплі очистіть, натріть на середній або великій тертці. Цибулю також натріть на тертці або подрібніть в блендері в пюре, додайте до картоплі.

3. Вбийте яйця, додайте сметану, перемішайте.

Деруни по-селянськи з печінкою

4. Перекиньте зі сковороди охололу печінку, перемішайте.

5. Всипте необхідну кількість борошна, сіль і перець за смаком.

6. Всі компоненти ретельно перемішайте.

7. Сковороду нагрійте, влийте олію. У гарячу олію столовою ложкою викладіть невелику порцію маси, формуючи круглі заготовки. Смажте деруни на середньому вогні під кришкою по 2-3 хвилини з кожного боку.

8. Таким чином посмажте всі екземпляри. Перед кожною новою порцією підливайте в сковороду олію.

9. Після смаження деруни викладіть на серветку, щоб вона ввібрала зайву олію. Деруни подайте на стіл в теплому вигляді, доповніть сметаною. Смачного!

Господиням на замітку! Які хитрощі дозволять посмажити рибу без неприємного запаху

субота, 18 січень 2025, 10:10

Риба є смачним та корисним продуктом харчування, тому періодично її варто обов’язково включати до раціону. Однак з її неприємним ароматом, що виникає у процесі смаження, не завжди впорається навіть потужна витяжка, передають Патріоти України. Але від н...

Є секрет! Що додати в пляшку, щоб оливкова олія вийшла ароматнішою і набула пікантного смаку

субота, 18 січень 2025, 9:09

Оливкова олія набагато корисніша за соняшникову. Це джерело олеїнової кислоти та багатьох інших важливих для людського організму сполук. Втім, для смаження оливкову олію використовувати не варто. А ось для заправки салатів вона смакує ідеально, передаю...