Діти точно оцінять! Деруни по-селянськи з печінкою

Готуємо деруни по-селянськи. В якості начинки використовуємо курячу печінку, також можна взяти гриби або інші компоненти за смаком. Деруни за даним рецептом виходять пишними і м’якими. Страва готується дуже швидко, відмінно підійде для ситного і корисного сніданку. Подаються деруни в гарячому вигляді, обов’язково зі сметаною, зазначають Патріоти України.

Необхідні продукти:

  • Картопля – 330 г
  • Куряча печінка – 200 г
  • Цибуля ріпчаста – 70 г
  • Борошно – 70 г
  • Сметана – 20 г
  • Яйце куряче – 2 шт
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Чорний мелений перець – 1/2 ч.л
  • Соняшникова олія – 6 ст.л

Покроковий процес приготування:

1. Печінку промийте, наріжте дрібними кубиками, обсмажте в олії на сковорідці. Смажте печінку 5 хвилин на сильному вогні, щоб вона вийшла соковитою і м’якою всередині. Після смаження печінку трохи охолодіть.

2. Бульби картоплі очистіть, натріть на середній або великій тертці. Цибулю також натріть на тертці або подрібніть в блендері в пюре, додайте до картоплі.

3. Вбийте яйця, додайте сметану, перемішайте.

Деруни по-селянськи з печінкою

4. Перекиньте зі сковороди охололу печінку, перемішайте.

5. Всипте необхідну кількість борошна, сіль і перець за смаком.

6. Всі компоненти ретельно перемішайте.

7. Сковороду нагрійте, влийте олію. У гарячу олію столовою ложкою викладіть невелику порцію маси, формуючи круглі заготовки. Смажте деруни на середньому вогні під кришкою по 2-3 хвилини з кожного боку.

8. Таким чином посмажте всі екземпляри. Перед кожною новою порцією підливайте в сковороду олію.

9. Після смаження деруни викладіть на серветку, щоб вона ввібрала зайву олію. Деруни подайте на стіл в теплому вигляді, доповніть сметаною. Смачного!

На замітку тим, хто на дієті: Які продукти містять найбільше білка

неділя, 8 червень 2025, 13:05

Ось список продуктів, які містять найбільше білка — як тваринного, так і рослинного походження. Вони підходять для нарощування м’язів, схуднення або просто здорового харчування, передають Патріоти України. . Хочеш — можу скласти добовий білковий раціо...

А ви це знали? Навіщо додавати молоко при варінні рису

неділя, 8 червень 2025, 12:07

З огляду на популярність рису як гарніру, варіння цієї каші є досить частою дією на кухні. При цьому господиням далеко не завжди вдається домогтися появи в страви потрібної консистенції. Іноді каша виходить не розсипчастою, а в’язкою та липкою, передаю...