Діти точно оцінять! Деруни по-селянськи з печінкою

Готуємо деруни по-селянськи. В якості начинки використовуємо курячу печінку, також можна взяти гриби або інші компоненти за смаком. Деруни за даним рецептом виходять пишними і м’якими. Страва готується дуже швидко, відмінно підійде для ситного і корисного сніданку. Подаються деруни в гарячому вигляді, обов’язково зі сметаною, зазначають Патріоти України.

Необхідні продукти:

  • Картопля – 330 г
  • Куряча печінка – 200 г
  • Цибуля ріпчаста – 70 г
  • Борошно – 70 г
  • Сметана – 20 г
  • Яйце куряче – 2 шт
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Чорний мелений перець – 1/2 ч.л
  • Соняшникова олія – 6 ст.л

Покроковий процес приготування:

1. Печінку промийте, наріжте дрібними кубиками, обсмажте в олії на сковорідці. Смажте печінку 5 хвилин на сильному вогні, щоб вона вийшла соковитою і м’якою всередині. Після смаження печінку трохи охолодіть.

2. Бульби картоплі очистіть, натріть на середній або великій тертці. Цибулю також натріть на тертці або подрібніть в блендері в пюре, додайте до картоплі.

3. Вбийте яйця, додайте сметану, перемішайте.

Деруни по-селянськи з печінкою

4. Перекиньте зі сковороди охололу печінку, перемішайте.

5. Всипте необхідну кількість борошна, сіль і перець за смаком.

6. Всі компоненти ретельно перемішайте.

7. Сковороду нагрійте, влийте олію. У гарячу олію столовою ложкою викладіть невелику порцію маси, формуючи круглі заготовки. Смажте деруни на середньому вогні під кришкою по 2-3 хвилини з кожного боку.

8. Таким чином посмажте всі екземпляри. Перед кожною новою порцією підливайте в сковороду олію.

9. Після смаження деруни викладіть на серветку, щоб вона ввібрала зайву олію. Деруни подайте на стіл в теплому вигляді, доповніть сметаною. Смачного!

Один простий трюк зробить картопляне пюре "ресторанною" стравою

неділя, 29 червень 2025, 17:07

Легендарний шеф-кухар П'єр Коффман, володар трьох зірок Мішлен, поділився рецептом ідеального пюре у відео для BBC Maestro. Він закликає не нехтувати базовими принципами, адже саме вони визначають смак страви, передають Патріоти України. П'єр пояснює: ...

Хрустка картопля без фольги: Кухарка розкрила простий інгредієнт, який переверне ваші уявлення

неділя, 29 червень 2025, 11:30

Запечена картопля - проста страва, яку більшість готує "на автоматі". Але саме вона може стати кулінарним шедевром, якщо додати лише один секретний інгредієнт. І це - сіль, передають Патріоти України. Відомий кухар Сільвія Фонтейн поділилася лайфхаком,...