Необхідні продукти:
- Картопля – 330 г
- Куряча печінка – 200 г
- Цибуля ріпчаста – 70 г
- Борошно – 70 г
- Сметана – 20 г
- Яйце куряче – 2 шт
- Сіль – 1 ч.л.
- Чорний мелений перець – 1/2 ч.л
- Соняшникова олія – 6 ст.л
Покроковий процес приготування:
1. Печінку промийте, наріжте дрібними кубиками, обсмажте в олії на сковорідці. Смажте печінку 5 хвилин на сильному вогні, щоб вона вийшла соковитою і м’якою всередині. Після смаження печінку трохи охолодіть.
2. Бульби картоплі очистіть, натріть на середній або великій тертці. Цибулю також натріть на тертці або подрібніть в блендері в пюре, додайте до картоплі.
3. Вбийте яйця, додайте сметану, перемішайте.
4. Перекиньте зі сковороди охололу печінку, перемішайте.
5. Всипте необхідну кількість борошна, сіль і перець за смаком.
6. Всі компоненти ретельно перемішайте.
7. Сковороду нагрійте, влийте олію. У гарячу олію столовою ложкою викладіть невелику порцію маси, формуючи круглі заготовки. Смажте деруни на середньому вогні під кришкою по 2-3 хвилини з кожного боку.
8. Таким чином посмажте всі екземпляри. Перед кожною новою порцією підливайте в сковороду олію.
9. Після смаження деруни викладіть на серветку, щоб вона ввібрала зайву олію. Деруни подайте на стіл в теплому вигляді, доповніть сметаною. Смачного!