Діти точно оцінять! Як приготувати ідеальну картоплю фрі в домашніх умовах

Приготувати смачну картоплю фрі, яка була б м’якою всередині та хрумкою зовні, не так вже й складно. Головне – дотримуватись деяких правил, і тоді у вас без проблем вдасться подати до столу страву у супроводі апетитного гарніру, передають Патріоти України.

Подробиці

  1. Бульби, звичайно, слід очистити. Щоб отримати прямокутні брусочки, зріжте округлі частини з усіх боків кожної картоплини, після чого наріжте картоплю на шматочки;
  2. Щоб видалити зайвий крохмаль із картоплі, залиште його в мисці, наповненій холодною водою, на півгодини;
  3. У каструлю налийте воду і додайте оцет. На кілограм сирої картоплі знадобиться 2 літри води, 2 столові ложки оцту та 1 столова ложка солі. Дочекайтесь, поки вода закипить, і відправляйте в каструлю нарізану картоплю. Після повторного закипання відварювати картопляні скибочки слід трохи більше 2-3 хвилин;
  4. Воду злийте, а картоплю розкладіть на паперовому рушнику, щоб вона обсохла;
  5. Останній етап – жарка у фритюрі. Обсмажувати картопляні часточки слід порціями протягом щонайменше 1 хвилини.

За таким рецептом картопля фрі виходить дуже смачною, особливо якщо подавати її з улюбленим соусом.

Любите гречку? Ось що обов’язково потрібно про неї знати

субота, 12 липень 2025, 17:09

Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...