Для чого в омлет потрібно додавати соду - поради щодо приготування найпопулярнішої страви

Омлет готується дуже швидко, але не завжди виходить таким ідеальним, як готували наші мами та бабусі. А все тому, що вони додавали до омлету один секретний інгредієнт, який сучасні господині не беруть до уваги. Йдеться про соду, передають Патріоти України.

Щоб приготувати пишний та ніжний омлет, нагріваємо яйця та молоко до кімнатної температури, а потім збиваємо їх вилкою. Щоб омлет у процесі приготування не опадав, яйця не потрібно збивати блендером або міксером, оскільки чим більше піни буде - тим більше омлет опаде.

Яєць та молока у омлеті має бути порівну. Додайте одну столову ложку молока з розрахунку на одне куряче яйце, і ви точно не помилитеся. Такі інгредієнти як борошно, м'ясо, овочі, зелень, гриби обтяжують омлет і не дають йому піднятися. Тому найкраще готувати класичний омлет без начинки, а у прикуску до нього різати на тарілку овочі, сир, м'ясо тощо.

Після того, як яйця збиті, додаємо до них спеції за смаком та соду. Тут головне не переборщити. Соди потрібно додавати зовсім трохи (підлога чайної ложки). Після цього масу для омлета потрібно добре перемішати і вилити на розігріту сковороду. Перед приготуванням змастіть сковороду вершковим маслом, щоб омлет вийшов ароматнішим. Готуйте омлет під кришкою 10 хвилин.

Страви будуть гіркими: Названо спецію, яку не можна додавати у суп та борщ

вівторок, 26 вересень 2023, 11:30

Здавалося б, що такі перші страви, як суп та борщ, складно зіпсувати і їх вміє готувати кожна господиня. Однак, інколи проблема може ховатися у звичайних спеціях й деякі з них тільки псують смак готових страв, передають Патріоти України. Редакція FoodO...

Неймовірно апетитні курячі стегна з ароматним маринадом - рецепт для смачного барбекю

вівторок, 26 вересень 2023, 10:54

Курячі стегна - це неймовірно смачна та апетитна страва, яка поєднує ніжне м’ясо курки з ароматним маринадом та свіжими шматочками ананаса. Їх можна готувати протягом всього року, адже цей рецепт - чудовий варіант як для літнього барбекю так і для зимо...