Омлет готується дуже швидко, але не завжди виходить таким ідеальним, як готували наші мами та бабусі. А все тому, що вони додавали до омлету один секретний інгредієнт, який сучасні господині не беруть до уваги. Йдеться про соду, передають Патріоти України.
Щоб приготувати пишний та ніжний омлет, нагріваємо яйця та молоко до кімнатної температури, а потім збиваємо їх вилкою. Щоб омлет у процесі приготування не опадав, яйця не потрібно збивати блендером або міксером, оскільки чим більше піни буде - тим більше омлет опаде.
Яєць та молока у омлеті має бути порівну. Додайте одну столову ложку молока з розрахунку на одне куряче яйце, і ви точно не помилитеся. Такі інгредієнти як борошно, м'ясо, овочі, зелень, гриби обтяжують омлет і не дають йому піднятися. Тому найкраще готувати класичний омлет без начинки, а у прикуску до нього різати на тарілку овочі, сир, м'ясо тощо.
Після того, як яйця збиті, додаємо до них спеції за смаком та соду. Тут головне не переборщити. Соди потрібно додавати зовсім трохи (підлога чайної ложки). Після цього масу для омлета потрібно добре перемішати і вилити на розігріту сковороду. Перед приготуванням змастіть сковороду вершковим маслом, щоб омлет вийшов ароматнішим. Готуйте омлет під кришкою 10 хвилин.
Млинці полюбляють всі. Їх готують з різними начинками, солоними й солодкими. Якщо в будинку є діти, то буває так, що поки всі млинці випечуться, дітвора вже частину з них з’їла ще гарячими. Такі вони смачні і без будь-якої начинки. Ми звикли що до млин...
Шматок такої солодкої та ситної запіканки відмінно підійде на сніданок чи на перекус, передають Патріоти України. Форма – 18 см. У чаші з’єднати сир, сметану, 1 яйце, цукор, ванільний цукор та сіль. Пробити блендером у однорідну масу Якщо немає блендер...