Для ідеального смаку дещо з інгредієнтів варто замінити: Рецепт салату "Цезар" по-новому

Салат "Цезар" – одна з найсмачніших та найелементарніших у приготуванні страв. Рецептів цього салату існує дуже багато, але при цьому практично у всіх незмінними є: куряче м'ясо, сир, соус. Якщо вам приївся класичний салат, його можна приготувати по-новому. Рецептом незвичного "Цезаря" поділилася у Instagram нутріціологиня Світлана Нікітчук, передають Патріоти України.

Секрети від спеціаліста

Особливим цей салат зробить соус з йогурту, а замість м'яса можна використовувати креветки. 2. Плоску тарілку потрібно трохи підігріти та пройтися розрізаним зубчиком часнику по всій тарілці – для пікантного запаху.

Варто зазначити, що зіпсувати салат може лише один інгредієнт – майонез. Тому найкраще – соус на основі натурального йогурту.

Інгредієнти:

  • Листя салату або пекінська капуста – 100 г
  • Куряче філе/креветки – 100 г
  • Хліб цільнозерновий – 50 г
  • Сир Пармезан – 30 г
  • Томати (чері) – 3-4 шт.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Для соусу:

    • Йогурт – 50 мл
    • Сік лимону – 1 ст. л.
    • Сіль – 1/4 ч. л.
    • Гірчиця – 1/4 ч. л.
    • Варений жовток – 1 шт.

    • Спосіб приготування:

      1. Філе відваріть у підсоленій воді.

      2. Обсмажте без олії на антипригарній сковороді, також можна використовувати гриль.

      3. Готове м'ясо наріжте середніми шматочками.

      4. Яйця відваріть та поріжте, один варений жовток залиште для соусу.

      5. Помийте листя салату й порвіть руками.

      6. Хліб наріжте кубиками, підсушіть на сковороді або в духовці до рум'яності.

      7. Сир натріть або дуже тонко наріжте невеликими пелюстками.

      8. Помідори розріжте на половинки чи четвертинки.

      9. Соус: усі інгредієнти перекладіть у блендер й збийте до однорідності.

      10. Збираємо салат: плоску тарілку трохи підігрійте й пройдіться розрізаним зубчиком часнику по всій тарілці, це додасть особливого, пікантного запаху салату.

      На блюдо красиво викладіть усі інгредієнти шарами: салат, м'ясо, яйця, сухарики, тертий сир. Полийте зверху соусом й прикрасьте помідорами.

А ви це знали? Чому не можна помішувати рис під час варіння

неділя, 23 лютий 2025, 10:09

Багато господинь намагаються приготувати смачний та розсипчастий рис. Але не завжди це виходить. Рисова каша дуже корисна, вона є чудовим варіантом, оскільки надовго дає почуття ситості, передають Патріоти України. Готується страва дуже просто, проте ї...

Чому не можна замочувати хліб у молоці - помилка, через яку виходять погані котлети

неділя, 23 лютий 2025, 9:15

Багато господарок додають хліб у фарш, з якого планують приготувати котлети. Хліб виступає як «сполучний» компонент і не дає страві розвалюватись, передають Патріоти України. Цей додатковий інгредієнт допомагає зробити котлети більш пишними. Ще однією...