Для любителів гострих закусок: Як заквасити капусту із перцем чилі

Існує безліч способів смачно заквасити капусту. Любителям гострих закусок варто спробувати варіант із перцем чилі. Особливість цього рецепту полягає в тому, що капуста заливається питною водою для швидкості приготування, а розсіл виходить м'якшим і більш нейтральним, зазначають Патріоти України.

Для закваски капусти з перцем чилі знадобляться наступні інгредієнти: капуста (1 качан), морква (2 шт), червоний перець чилі (1 шт), сіль (2 ст. ложки), цукор (1 ст. ложка), питна вода для заливки капусти.

Квашена капуста - як приготувати смачно з червоним перцем

Наріжте тонко капусту, натріть моркву на великій тертці. Очистіть перець від насіння та наріжте тонкими півкільцями. Змішайте всі овочі.

Щільно покладіть їх у банку, залиште запас до шийки - 5-6 см. Насипте зверху сіль, цукор, після чого залийте капусту холодною кип'яченою водою. Вона має покрити вміст банки повністю.

Поставте банку в глибокий посуд, дайте настоятися близько трьох днів. Іноді проколюйте вміст банки дерев'яною паличкою.

Готову квашену капусту з перцем закрийте капроновою кришкою і зберігайте в холодильнику.

Джерело: Апостроф

Розставлено крапки над "і": Чи потрібно знімати піну з картоплі

неділя, 18 травень 2025, 18:00

Більшість господинь, щойно бачать піну у каструлі, одразу хапаються за ложку. Але чи справді її потрібно прибирати під час варіння картоплі? Це питання виникає часто, а відповідь на нього не така вже й однозначна, передають Патріоти України. Редакція F...

Всього один продукт - і тушена капуста набуває абсолютно нового смаку

неділя, 18 травень 2025, 17:07

Капуста – наш вітамінний овоч, страви з якої частіше з‘являються на столі, особливо в нашому зимовому меню. Квашена, маринована, тушкована, або смажена, як гарнір та основна страва. Якщо додати до капусти, яку ви смажите одну спецію, це поліпшить та зм...