Існує безліч способів смачно заквасити капусту. Любителям гострих закусок варто спробувати варіант із перцем чилі. Особливість цього рецепту полягає в тому, що капуста заливається питною водою для швидкості приготування, а розсіл виходить м'якшим і більш нейтральним, зазначають Патріоти України.
Для закваски капусти з перцем чилі знадобляться наступні інгредієнти: капуста (1 качан), морква (2 шт), червоний перець чилі (1 шт), сіль (2 ст. ложки), цукор (1 ст. ложка), питна вода для заливки капусти.
Квашена капуста - як приготувати смачно з червоним перцем
Наріжте тонко капусту, натріть моркву на великій тертці. Очистіть перець від насіння та наріжте тонкими півкільцями. Змішайте всі овочі.
Щільно покладіть їх у банку, залиште запас до шийки - 5-6 см. Насипте зверху сіль, цукор, після чого залийте капусту холодною кип'яченою водою. Вона має покрити вміст банки повністю.
Поставте банку в глибокий посуд, дайте настоятися близько трьох днів. Іноді проколюйте вміст банки дерев'яною паличкою.
Готову квашену капусту з перцем закрийте капроновою кришкою і зберігайте в холодильнику.
Напевно, у кожної української господині стоїть кількадесят баночок домашніх заготовок у погребі. Адже консервація - це чудовий спосіб зберегти смак та користь продуктів упродовж кількох років, передають Патріоти України. Втім, варто бути обачними і сл...
Котлети з курки, зазвичай, виходять надто сухими. Все через те, що м'ясо нежирне і досить дієтичне. Але йому можна додати соковитості, якщо скористатись наступною технологією приготування, передають Патріоти України. Ідея приготування соковитих курячих...