Для любителів гострих закусок: Як заквасити капусту із перцем чилі

Існує безліч способів смачно заквасити капусту. Любителям гострих закусок варто спробувати варіант із перцем чилі. Особливість цього рецепту полягає в тому, що капуста заливається питною водою для швидкості приготування, а розсіл виходить м'якшим і більш нейтральним, зазначають Патріоти України.

Для закваски капусти з перцем чилі знадобляться наступні інгредієнти: капуста (1 качан), морква (2 шт), червоний перець чилі (1 шт), сіль (2 ст. ложки), цукор (1 ст. ложка), питна вода для заливки капусти.

Квашена капуста - як приготувати смачно з червоним перцем

Наріжте тонко капусту, натріть моркву на великій тертці. Очистіть перець від насіння та наріжте тонкими півкільцями. Змішайте всі овочі.

Щільно покладіть їх у банку, залиште запас до шийки - 5-6 см. Насипте зверху сіль, цукор, після чого залийте капусту холодною кип'яченою водою. Вона має покрити вміст банки повністю.

Поставте банку в глибокий посуд, дайте настоятися близько трьох днів. Іноді проколюйте вміст банки дерев'яною паличкою.

Готову квашену капусту з перцем закрийте капроновою кришкою і зберігайте в холодильнику.

Джерело: Апостроф

А ви це знали? Скільки років можна зберігати консервацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:28

Напевно, у кожної української господині стоїть кількадесят баночок домашніх заготовок у погребі. Адже консервація - це чудовий спосіб зберегти смак та користь продуктів упродовж кількох років, передають Патріоти України. Втім, варто бути обачними і сл...

Це така смакота! Курячі котлети точно не будуть сухими - просто додайте це до м'яса для кращого смаку

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:50

Котлети з курки, зазвичай, виходять надто сухими. Все через те, що м'ясо нежирне і досить дієтичне. Але йому можна додати соковитості, якщо скористатись наступною технологією приготування, передають Патріоти України. Ідея приготування соковитих курячих...