Для любителів яскравих смаків: Рецепт салату із оселедця з ананасом і особливою заправкою

Якщо ви твердо вирішили на Новий рік віддати перевагу вишуканій рибі та морепродуктам та відмовитися від традиційних салатів та важких м'ясних страв, то у нас для вас є цікавий рецепт, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти (на 4 порції):

  • 2 шт. філе слабосоленого норвезького оселедця
  • 2 помідори
  • 1 манго
  • 2 скибочки свіжого ананасу

Заправка:

  • 30 г зеленої цибулі
  • 2 перцю чилі (видалити насіння)
  • 10 г свіжої петрушки
  • 2 ч. л. ложки білого бальзамічного оцту
  • 1 ч. л. ложка цукру
  • 5 ст. л. оливкової олії
  • сіль за смаком

Спосіб приготування:

Філе оселедця нарізати скибочками на власний смак. Помідори та манго очистити від шкірки та видалити серцевину, потім разом з ананасом нарізати кубиками.

Для приготування заправки необхідно дрібно нарубати перець чилі, цибулю та петрушку, змішати з бальзамічним оцтом, додавши цукор, оливкову олію, сіль та перець.

Фрукти та овочі змішати, викласти на тарілку, полити заправкою та зверху укласти оселедець.

Джерело: ТСН.ua

Доступний всім! Названо напій, який рятує серце

понеділок, 8 грудень 2025, 11:44

Чай - це не лише приємний ритуал, який зігріває в холодну пору, а й напій, що може суттєво впливати на стан серця. Науковці все частіше наголошують: регулярне споживання чаю допомагає знизити ризик серцево-судинних захворювань, передають Патріоти Украї...

Японський секрет ідеального рису: Як приготувати, щоб він не злипався

понеділок, 8 грудень 2025, 8:15

Хочете, щоб ваш рис був пухкий, пружний і не лип до каструлі? У японців є свій простий ритуал, який гарантує результат ресторанної якості. Головне - правильне промивання та замочування, передають Патріоти України.