Вікторія Марценюк, шеф-кухар ресторану Le Gourmand в Копенгагені, розповіла, як приготувати традиційне данське печиво у вигляді віночків. Паралельно Вікторія Марценюк отримує диплом в найбільшій кулінарній школі Північної Європи і ділиться рецептами та знаннями про кращі місця Копенгагена на Патріоні. Імбирним печивом та пряниками, які всі готують з року в рік на зимові свята вже нікого не здивуєш, тому Патріоти України пропонують вам приготувати данське печиво Vaniljekranse.
«З усіх данських традиційних різдвяних печив я найбільше люблю саме віночки, тому що в них немає цирку шапіто різдвяних спецій, а всього лише ваніль і мигдальне борошно. Я не великий любитель імбиру, анісу, кардамону або гвоздики в випічці, а от справжню ваніль і мигдаль дуже люблю. Відразу важливий нюанс — не скупіться на справжню ваніль, вона дійсно варта того, тим більше в рецепті всього половинка стручка, який потім можна покласти в цукор і вийде ванільний цукор, який можна використовувати в інших рецептах» — порадила кулінар.
На виході вийде близько 30−35 печенюшок, які можна використовувати не тільки як десерт до чаю, але і як подарунок або прикрасу на ялинку.
Секрети приготування:
Інгредієнти:
Приготування
Розріжте стручок ванілі уздовж і зішкребіть зерна маленьким ножем. Розітріть зерна разом з невеликою кількістю цукру, щоб зробити домашній ванільний цукор.
У мисці перемішайте домашній ванільний цукор зі звичайним цукром і м’яким маслом. Вмішайте яйце, пшеничне та мигдалеве борошно та замісіть тісто.
Помістіть тісто в мішок із зірчастою насадкою та відразу ж відсадіть із нього печиво у вигляді вінків діаметром приблизно 5 см на деко з папером для випічки. Залиште трохи місця між печивом, щоб воно не злипалися під час випічки.
Випікайте ванільні вінки в духовці 10−12 хвилин (у залежності від духовки) до легкого золотистого кольору.
Ви купуєте курку, але не впевнені у її свіжості? Деякі ознаки можуть лякати, але не завжди означають, що м’ясо зіпсоване. Дізнайтеся, на що варто звертати увагу, щоб уникнути харчових отруєнь, передають Патріоти України. Білі смуги на грудках часто зус...
Кожен, хто готує вдома перші страви, хоча б раз задавався цим запитанням: закривати каструлю кришкою під час приготування чи залишати суп відкритим. І професійні кухарі наголошують, що саме від цього залежить смак, аромат і прозорість бульйону. Та насп...