Для любителів простих і смачних страв: Рецепт данського пісочного печива

Вікторія Марценюк, шеф-кухар ресторану Le Gourmand в Копенгагені, розповіла, як приготувати традиційне данське печиво у вигляді віночків. Паралельно Вікторія Марценюк отримує диплом в найбільшій кулінарній школі Північної Європи і ділиться рецептами та знаннями про кращі місця Копенгагена на Патріоні. Імбирним печивом та пряниками, які всі готують з року в рік на зимові свята вже нікого не здивуєш, тому Патріоти України пропонують вам приготувати данське печиво Vaniljekranse.

«З усіх данських традиційних різдвяних печив я найбільше люблю саме віночки, тому що в них немає цирку шапіто різдвяних спецій, а всього лише ваніль і мигдальне борошно. Я не великий любитель імбиру, анісу, кардамону або гвоздики в випічці, а от справжню ваніль і мигдаль дуже люблю. Відразу важливий нюанс — не скупіться на справжню ваніль, вона дійсно варта того, тим більше в рецепті всього половинка стручка, який потім можна покласти в цукор і вийде ванільний цукор, який можна використовувати в інших рецептах» — порадила кулінар.

На виході вийде близько 30−35 печенюшок, які можна використовувати не тільки як десерт до чаю, але і як подарунок або прикрасу на ялинку.

Секрети приготування:

  • насадка на кондитерський мішок повинна бути із зірочкою (якщо ні, то відріжте від звичайного досить широкий отвір, приблизно півсантиметра)
  • масло має бути м’яким, дуже м’яким, кімнатної температури, тому дістаньте його з холодильника мінімум за годину
  • при готуванні печива або основи для пирогів важливо не занадто сильно місити тісто. Якщо це сталося, печиво буде жорстким, а не хрустким. Тісто має бути просто однорідним.

Рецепт печива ванільні віночки

Інгредієнти:

  • 200 г м’якого вершкового масла
  • ½ стручка ванілі
  • 180 г цукру
  • 1 велике яйце
  • 250 г пшеничного борошна
  • 75 г мигдального борошна

Приготування

Розріжте стручок ванілі уздовж і зішкребіть зерна маленьким ножем. Розітріть зерна разом з невеликою кількістю цукру, щоб зробити домашній ванільний цукор.

У мисці перемішайте домашній ванільний цукор зі звичайним цукром і м’яким маслом. Вмішайте яйце, пшеничне та мигдалеве борошно та замісіть тісто.

Помістіть тісто в мішок із зірчастою насадкою та відразу ж відсадіть із нього печиво у вигляді вінків діаметром приблизно 5 см на деко з папером для випічки. Залиште трохи місця між печивом, щоб воно не злипалися під час випічки.

Випікайте ванільні вінки в духовці 10−12 хвилин (у залежності від духовки) до легкого золотистого кольору.


Це така смакота! Як приготувати соковиті рублені курячі котлети з грибами та сиром

середа, 24 квітень 2024, 11:08

Котлети з курятини часто виходять сухі та давкі. Але якщо з філе зробити не фарш, а дрібно порізати та додати грибочки й сир, то вийде неймовірно соковита страва. Спробуйте приготувати і цей рецепт стане одним з улюблених, передають Патріоти України. ...

Секрет досвідчених господинь! Як активоване вугілля рятує від неприємного запаху з раковини

середа, 24 квітень 2024, 10:59

Тема неприємного запаху, який поширюється всією квартирою і бере свій початок у встановленій на кухні раковині, вельми актуальна для багатьох господинь. Подібна неприємність може переслідувати домогосподарок навіть у тому разі, якщо вони ретельно догля...