Вікторія Марценюк, шеф-кухар ресторану Le Gourmand в Копенгагені, розповіла, як приготувати традиційне данське печиво у вигляді віночків. Паралельно Вікторія Марценюк отримує диплом в найбільшій кулінарній школі Північної Європи і ділиться рецептами та знаннями про кращі місця Копенгагена на Патріоні. Імбирним печивом та пряниками, які всі готують з року в рік на зимові свята вже нікого не здивуєш, тому Патріоти України пропонують вам приготувати данське печиво Vaniljekranse.
«З усіх данських традиційних різдвяних печив я найбільше люблю саме віночки, тому що в них немає цирку шапіто різдвяних спецій, а всього лише ваніль і мигдальне борошно. Я не великий любитель імбиру, анісу, кардамону або гвоздики в випічці, а от справжню ваніль і мигдаль дуже люблю. Відразу важливий нюанс — не скупіться на справжню ваніль, вона дійсно варта того, тим більше в рецепті всього половинка стручка, який потім можна покласти в цукор і вийде ванільний цукор, який можна використовувати в інших рецептах» — порадила кулінар.
На виході вийде близько 30−35 печенюшок, які можна використовувати не тільки як десерт до чаю, але і як подарунок або прикрасу на ялинку.
Секрети приготування:
Інгредієнти:
Приготування
Розріжте стручок ванілі уздовж і зішкребіть зерна маленьким ножем. Розітріть зерна разом з невеликою кількістю цукру, щоб зробити домашній ванільний цукор.
У мисці перемішайте домашній ванільний цукор зі звичайним цукром і м’яким маслом. Вмішайте яйце, пшеничне та мигдалеве борошно та замісіть тісто.
Помістіть тісто в мішок із зірчастою насадкою та відразу ж відсадіть із нього печиво у вигляді вінків діаметром приблизно 5 см на деко з папером для випічки. Залиште трохи місця між печивом, щоб воно не злипалися під час випічки.
Випікайте ванільні вінки в духовці 10−12 хвилин (у залежності від духовки) до легкого золотистого кольору.
Чай – один із самих поширених та популярних напоїв у світі. Цей напій є культовим у багатьох країнах, та й у нас без чаювання не проходить прийом гостей, передають Патріоти України. Традиційно чай пють з цукром, а в деяких регіонах світк в чай додають ...
Бісквіт вважається правильно приготованим тільки в тому випадку, якщо кондитерський виріб вийшов високим та повітряним, передають Патріоти України. На жаль, далеко не всі господині можуть похвалитися вмінням приготувати саме таку страву. Деколи випічка...