Піца на пательні – це рішення для тих кухарів, яким не вистачає часу на складні рецепти, кулінарного досвіду чи віри у власні сили. Такий рецепт також ідеально підійде для любителів тонкого тіста, адже ця страва готується без додавання дріжджів. Що стосується доповнень, кожен повинен обирати їх залежно від своїх уподобань. Головне в рецепті — тісто, зазначають Патріоти України.
Рецепт швидкої піци на сковороді
Час: 40 хвилин
Порцій: 2
Інгредієнти:
Тісто:
- 450 грам пшеничного борошна;
- склянка води;
- 1 столова ложка оливкової олії;
- 1 чайна ложка прованських трав або орегано;
- ½ чайної ложки розпушувача;
- 1 щіпка солі.
Начинка:
- томатний соус;
- грецький йогурт;
- 1 зубчик часнику;
- улюблені італійські трави;
- 1 помідор;
- шматок шинки;
- шматок салямі;
- 100 грам тертого сиру.
Приготування:
- Змішайте всі інгредієнти для тіста на дерев’яній дошці або в мисці. Тісто повинно мати еластичну консистенцію. Сформуйте з нього кулю і дайте йому відпочити 20 хвилин.
- За цей час підготуйте начинку для піци: наріжте помідор на скибки, шинку на тонкі полоски, а салямі на півкруги, видавіть у томатний соус зубчик часнику.
- Повертаємося до тіста, розкачайте його так, щоб його розмір відповідав розміру пательні. Рекомендуємо використовувати досить широку сковорідку – близько 30 сантиметрів в діаметрі. Неважливо, якщо у вас сковорода меншого розміру. Це може бути чудовим способом приготувати міні-страву – якраз для вечірок!
- Дно сковороди змастити двома столовими ложками рослинної олії і викласти тісто.
- Смажте піцу на середньому вогні. Основа піци не пригорить, і водночас не залишиться сирою всередині.
- Смажити 6 – 8 хвилин. Коли дно стане золотистим, переверніть тісто.
- На тісто викладіть томатний соус і йогурт, а потім решту інгредієнтів затріть все сиром і накрийте кришкою.
- Зачекайте ще 5 хвилин і страва готова.
- Визначальним буде момент, коли сир почне апетитно танути.
Печінка така корисна та смачна, якщо її вдало приготувати. Особливо вона смакує в паніруванні та з великою кількістю цибулі. Але все починається з обробки печінки, передають Патріоти України. Якщо ви придбали заморожену печінку або дістали зі своєї мор...
Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...