Для тих, хто на дієті: Рецепт смачних котлеток у пергаменті

Про ідеально приготовлені котлети свідчать їхні рум'яна скоринка та соковита серединка. Ті, хто слідкує за своєю формою, на таку страву не часто налягають. Всьому виною – калорійність. Але існує альтернатива – котлети в пергаменті. Таким чином, пергамент поглинає у себе зайву олію та жир, при цьому котлети залишаються таким ж соковитими та досить ніжними. А головне – не сухими. Лайфхаком та рецептом котлет в пергаменті поділилася фудблогерка Христина Петраш в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • фарш – 400 г
  • цибуля – 1\2 шт
  • яйця – 1 шт
  • білий хліб замочений у молоці – 1 шматок
  • панірувальні сухарі – 1 ст. л.
  • моцарела\сулугуні
  • сіль, перець, спеції

Спосіб приготування:

1. Подрібнити цибулю та змішати з фаршем.

2. Додати яйце, хліб, сухарі та спеції. Перемішати.

3. Сир порізати кубиками.

4. Вологими руками сформувати котлети, загорнувши всередину кубик сиру.

5. Викласти на пергамент і таким чином смажити котлети на пательні з обох боків.

Господиням на замітку! Чому варто додавати крохмаль у фарш для фрикадельок

вівторок, 25 листопад 2025, 12:15

І це не яйце й не хліб, а крохмаль, який в азійській кухні додають до фрикадельок майже автоматично, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Сьогодні це вже не секрет: крохмаль у фарші працює як природний компонент для зв’язування. Він робить м...

Це може здивувати! Названо найшкідливіший суп для здоров’я

вівторок, 25 листопад 2025, 8:44

Класична солянка - нескладний у приготуванні й дуже смачний суп, який часто готують у холодну пору року, передають Патріоти України. Страва готується на концентрованому бульйоні (м'ясному, рибному або грибному) й має гострий, пряний смак. Вона дуже сма...