Для тих, хто на дієті: Рецепт смачних котлеток у пергаменті

Про ідеально приготовлені котлети свідчать їхні рум'яна скоринка та соковита серединка. Ті, хто слідкує за своєю формою, на таку страву не часто налягають. Всьому виною – калорійність. Але існує альтернатива – котлети в пергаменті. Таким чином, пергамент поглинає у себе зайву олію та жир, при цьому котлети залишаються таким ж соковитими та досить ніжними. А головне – не сухими. Лайфхаком та рецептом котлет в пергаменті поділилася фудблогерка Христина Петраш в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • фарш – 400 г
  • цибуля – 1\2 шт
  • яйця – 1 шт
  • білий хліб замочений у молоці – 1 шматок
  • панірувальні сухарі – 1 ст. л.
  • моцарела\сулугуні
  • сіль, перець, спеції

Спосіб приготування:

1. Подрібнити цибулю та змішати з фаршем.

2. Додати яйце, хліб, сухарі та спеції. Перемішати.

3. Сир порізати кубиками.

4. Вологими руками сформувати котлети, загорнувши всередину кубик сиру.

5. Викласти на пергамент і таким чином смажити котлети на пательні з обох боків.

Вечеряти після 18:00 можна! Дієтологи пояснюють, чому це безпечно

субота, 15 листопад 2025, 17:14

Роками говорили: Не їж після 18:00. Цей міф особливо популярний серед тих, хто прагне схуднути. Але наука доводить: час вечері не головне. Ключовим є баланс калорій, склад їжі та час прийому відносно сну, передають Патріоти України. Якщо ви лягаєте спа...

Ви будете здивовані! Ці продукти містять більше вітаміну С, ніж апельсин

субота, 15 листопад 2025, 9:15

Апельсини традиційно вважаються головним джерелом вітаміну С, проте насправді існує чимало продуктів, які містять цього вітаміну значно більше. Дієтологи наголошують: регулярне вживання таких фруктів, овочів і ягід допомагає зміцнити імунітет, покращит...