Для тих, хто поститься: Два рецепти корисного домашнього майонезу без яєць

Новорічні свята вже на підході, а це означає, що на святковому столі буде безліч страв та салатів із майонезним соусом. Для того, щоб точно бути впевненим у якості такого продукту, найкраще приготувати майонез у домашніх умовах. До того ж існує багато корисних варіацій, які не зашкодять фігурі та навіть підійдуть для тих, хто дотримується посту, зазначають Патріоти України.

Майонез без яєць із авокадо за рецептом шеф-кухаря ponomar_valeriy.

Такий соус можна вдало поєднати з салатами чи просто як намазку на хліб. Також підійде для тих, хто дотримується посту. Рецепт був опублікований в Instagram.

Інгредієнти:

  • авокадо – 150 г
  • сік лайма чи лимона – 1 ч. л.
  • гірчиця – 0,5 ч. л.
  • оливкова олія – 2 ст. л.
  • сіль

Спосіб приготування:

1. Очистити авокадо від шкірки та серцевини. М'якоть покласти у чашу блендера.

2. Додати решту компонентів та збити блендером.

Майонез без яєць з молоком за рецептом фудблогерки katyamull.

Інгредієнти:

  • топлене/звичайне молоко – 100 мл
  • соняшникова олія – 230 мл
  • лимонний сік – 1 ч. л.
  • гірчиця – 1\/2 ч. л.
  • соєвий соус – 1/2 ч. л.
  • сухий часник
  • сіль

Спосіб приготування:

1. Усі компоненти збити за допомогою блендера. Якщо соус вийде не достатньо густим, можна додати ще трохи олії та знову збити.

Розставлено крапки над "і": У яку воду треба класти яйця для варіння — холодну чи гарячу

понеділок, 22 грудень 2025, 17:56

Здавалося б, варіння яєць - одна з найпростіших кулінарних задач. Проте навіть тут виникають суперечки: одні кладуть яйця в холодну воду, інші - у киплячу. Та насправді, від цього залежить не лише зручність очищення шкаралупи, а й текстура білка та жов...

Не робіть помилок! Чому сирники розпадаються і горять

понеділок, 22 грудень 2025, 16:30

Сирники здаються простою стравою, але на практиці часто виходять далекими від ідеалу. Вони можуть розтікатися на сковорідці, підгоряти зовні й залишатися сирими всередині. Найчастіше проблема не в рецепті, а в дрібних помилках під час приготування. Сам...