
Різдвяний піст вже розпочався і триватиме він до Різдва – 7 січня. І тим, хто його дотримується, на Новий Рік теж хочеться скуштувати чогось особливого і святкового. Хорошим варіантом буде приготувати гриби. У такій страві немає жодних продуктів тваринного походження, але вона все одно дуже смачна. Ідеєю приготування таких грибів поділилась cook_julija_simonchuk на своїй сторінці в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти:
Спосіб приготування:
1. Помити гриби, якщо дуже великі – порізати.
2. Додати всі інгредієнти окрім зелені, все перемішати.
3. Залишити на 20 хвилин промаринуватися.
4. Розігріти духовку до 200 градусів і запікати 15-20 хвилин (час залежить від величини грибів.
5. За бажанням у кінці додати зелень.
Також із печерицями можна приготувати пісний салат "Олів'є". Ідея від eco_food_green. Опублікована на сторінці в Instagram.
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
1. Картоплю і моркву залити водою, відварити в мундирах до готовності.
2. Гриби нарізати навпіл, потім кожну половинку ще навпіл уздовж і подрібнити на пластинки.
3. Обсмажити на олії до готовності.
4. Огірок і цибулю подрібнити, викласти в салатницю.
5. Додати горошок і обсмажені гриби.
6. Почистити відварені овочі і нарізати невеликим квадратиком.
7. Заправити салат майонезом і посолити за смаком, перемішати.
Опеньки посідають особливе місце серед лісових дарів як одні з найпопулярніших і найулюбленіших грибів для тих, хто збирає їх восени. Їх високо цінують за приємний смак, універсальність у кулінарії та високу поживну цінність. Сезон збору опеньок щороку...
Хоча молоко є джерелом кальцію та вітамінів, експерти наголошують, що не всім воно корисне. Деяким людям від цього продукту може бути лише шкода, передають Патріоти України. Кому слід уникати молока:. Експерти радять обирати альтернативні джерела кальц...