
Факес – дуже ситний, простий, корисний і смачний суп з сочевиці, найпопулярніший суп у грецькій кухні, зазначають Патріоти України.
Інгредієнти:
- сочевиця – 250 г,
- вода – 2 л,
- морква – 1 шт.,
- цибуля ріпчаста – 1 шт.,
- перець горошком чорний – 6 шт.,
- часник – 3 зубчика,
- лавровий лист – 1 шт.,
- томатна паста – 1 ст.л.,
- оливкова олія – 1/4 ст.,
- орегано, розмарин, сіль та перець – за смаком.
Приготування:
- Промити сочевицю, залишити її у холодній воді на 2 години.
- Через 2 години. Соцевицю залити водою, щоб вода покрила на 3-4 см. Довести до кипіння та проварити хвилин 10, злити воду.
- Великими кружечками порізати моркву, цибулю – півкільцями, часник – подрібнити.
- Оливкову олію нагріти у каструлі, де варитиметься суп, додати цибулю, моркву та часник. Тушити 7-10 хв., поки овочі не стануть м’якими.
- Додати сочевицю. Залити водою. Додати орегано, розмарин та лавровий лист.
- Довести до кипіння. Зменшити вогонь до мінімуму, варити хвилин 10-15.
- Томатну пасту розвести водою, додати сіль та перець. Вилити в суп.
- Варити на маленькому вогні під кришкою 15-20 хв.
Густоту супу регулюйте водою. У Греції факес: суп з сочевиці по-грецьки їдять зі свіжим хлібом і фетою, политою оливковою олією. Також у тарілку можна додати зелень, сметану або йогурт. Смачного!
Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...
Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...