Добре вийде навіть у недосвідчених господинь: Легкий рецепт смачного фруктового тортика без випічки

Чимало господинь-початківців вважають, що приготування десертів - це дуже довгий і складний процес, що вимагає спеціальних навичок і знань. Однак існує величезна кількість рецептів солодощів, які навіть не потрібно випікати. Приготуйте фруктовий торт без випічки. Патріоти України діляться з вами перевіреним рецептом.

Інгредієнти: сметана (350 г), сир 9% (300 г), цукор (250 г), вода (200 мл), желатин (25 г), ванілін або ванільний цукор (1 пакетик), апельсин (1 шт.), мандарин (1 шт.), ківі (2 шт.), ягоди (за смаком).

Приготування:

Сир перетираємо через сито, щоб домогтися однорідної структури без крупинок. Потім додаємо до нього сметану і ванільний цукор, перемішуємо, а потім вводимо цукор. Залишаємо сирну масу приблизно на 10 хвилин, а потім збиваємо блендером.

Желатин висипаємо в невелику чашку або піалку і заливаємо холодною кип'яченою водою. Чекаємо, поки він набухне - на цей процес знадобиться 15-20 хвилин. Потім підігріваємо його на вогні до тих пір, поки він повністю не розчиниться. Залишаємо на кілька хвилин, щоб желатин охолов.

Підготуємо інгредієнти для тортика - можна взяти будь-які фрукти і ягоди на ваш смак. Наприклад, апельсини, мандарини, ківі, а також полуницю і лохину. Чистимо фрукти і нарізаємо акуратними шматочками. Ягоди кладемо цілими або розрізаємо навпіл.

Беремо скляну миску або форму, в якій потім буде застигати наш тортик, і обгортаємо її всередині харчовою плівкою. На неї викладаємо часточки фруктів та ягоди, формуючи незвичний візерунок.

Вводимо желатин у сирну масу, а потім збиваємо блендером. Заливаємо цією сумішшю фрукти в формі, зверху також можна прикрасити їх скибочками.

Прибираємо фруктовий торт у холодильник на 2-3 години до повного застигання. Потім дістаємо, перевертаємо і виймаємо з форми, знімаючи харчову плівку. Подаємо незвичний десерт до чаю або кави і насолоджуємося смаком.

Джерело: Апостроф

Теплі чи холодні: Ось якої температури мають бути яйця для випічки

понеділок, 9 червень 2025, 19:30

Кожен, хто коли-небудь займався випічкою, знає, що навіть найдрібніші деталі можуть вплинути на кінцевий результат. Однією з таких деталей є температура яєць. Часто в рецептах зазначено, що яйця повинні бути кімнатної температури, але чому це так важли...

Чому немає сенсу вимочувати курку перед приготуванням

понеділок, 9 червень 2025, 19:02

Деякі господарки рекомендують вимочувати курку перед приготуванням. Вони уточнюють, що цю процедуру потрібно проводити з тушками курок, яких виростили на спеціальних фермах, до домашніх це не стосується, передають Патріоти України. Птахам дають комбіко...