Домашні хінкалі по-грузинському: простий рецепт ароматної, соковитої та ситної страви

Грузинська кухня рясніє м'ясними стравами, а найвідомішим частуванням традиційно вважають хінкалі. Їх існує багато варіантів, але починати знайомство з грузинською кухнею варто з класичних хінкалі з начинкою з яловичого фаршу зі спеціями та свіжою кінзою. Рецепт наводить 1000.menu, зазначають Патріоти України.

Домашні хінкалі по-грузинськи

Для тіста:
  • Борошно — 500 г;
  • Вода — 250 мл;
  • Сіль — 1 год.
Для начинки:
  • Фарш яловичий — 500 г;
  • Цибуля — 2 шт.;
  • Вода — 250−500 мл;
  • Кінза — 1 пучок;
  • Спеції, перець, сіль — за смаком.
Просіяне борошно змішати з сіллю, висипати гіркою, зробити в ній заглиблення зверху і потроху вливати туди воду, замішуючи тісто. Може знадобитися додаткова вода, щоб у тісто пішло все борошно.
Добре вимісити тісто, доки не стане еластичним. Залишити в пакеті на дві години. Тим часом підготувати начинку.
Цибулю подрібнити (натерти або пропустити через м'ясорубку), зелень дрібно нарізати, змішати з фаршем, посолити, додати спеції.
Помалу додати у фарш воду. Маса має бути нещільною (щоб ложка не стояла). Залишити у холодильнику на годину.
Сформувати з тіста ковбаску, розрізати її на кружки, кожен тонко розкатати (до 2 мм завтовшки і приблизно 7−8 сантиметрів у діаметрі). Всередину покласти начинку. Ліпити хінкалі простіше, якщо покласти заготовку всередину невеликої піали. «Хвостик» хінкали закрутити та відрізати.
Варять хінкалі в окропі до 15 хвилин, помішуючи, щоб не прилипали до дна.

Після кави вас хилить на сон? Ось чому улюблений напій може викликати втому

субота, 2 серпень 2025, 17:42

Кава - це традиційний ранковий ритуал мільйонів людей. Ми віримо, що вона заряджає енергією, стимулює мозок і допомагає прокинутися. Але чому тоді після чашки ароматного напою багато хто відчуває… ще більшу втому та сонливість, передають Патріоти Украї...

Смакота! Свиняча грудинка у соєвому соусі для святкового столу або просто на бутерброди

п’ятниця, 1 серпень 2025, 22:07

Мабуть, це один із найпростіших способів приготування свинячої грудинки для м’ясної нарізки. Попередньо маринувати свинину не треба. Потрібні свиняча грудинка, соєвий соус і за бажанням її можна доповнити часником і солодкою паприкою. Соєвий соус дає п...