Домашні курячі ковбаски "Виручайлики" - смачний та швидкий рецепт

Ці курячі ковбаски можуть стати гідною альтернативою покупним сосискам, причому готуються Виручайлики блискавично, буквально, поки варяться макарони, зазначають Патріоти України.

Ніяких особливих пристроїв для формування ковбасок не потрібно, єдине — це сковорода-гриль, яка утворює гарний малюнок на виробі. Але можна обійтися без цих привабливих смужок і скористатися звичайною сковородою.

Інгредієнти

  • Філе курячої грудки 600 г
  • Сіль ½ ч.л.
  • Цибуля 160 г
  • Яйце 1 шт
  • Молоко (охолоджене) 100 мл
  • Борошно 2 ст.л.
  • Солодка паприка ½ ч.л.
  • Чорний перець за смаком

Кроки

  • Нарізані шматочками цибулю, куряче філе завантажити в подрібнювач. Сюди додати яйце і відразу можна влити молоко. Все перекрутити до однорідності.
  • Загустити фарш борошном, посолити його, ароматизувати спеціями.
  • Після перемішування вийде однорідна в’язка маса. Перекласти в кондитерський мішок без насадки (просто обрізати кінчик, щоб діаметр вихідного отвору вийшов приблизно 2,5 см). Якщо немає такого мішка, скористатися звичайним харчовим пакетом із щільними стінками (зазвичай це зіп-пакети для заморозки).
  • Добре прогріти олію без запаху в сковороді-гриль (наливати її стільки, щоб були втоплені ребра-гриль, що виступають). Видавлювати курячі ковбаски з мішка, відсікаючи кінчик мокрими пальцями. Смажити на середньому вогні.
  • Як тільки підрум’янеться нижня сторона, перевернути «Виручайлики».
  • Коли вони повністю обсмажаться, промокнути поверхневий жир паперовим рушником.

Недаремно ці ковбаски отримали свою назву — гарнір ще не встигне дійти до кондиції, а вони вже готові. Додатково Виручайлики можна присмачити сирним або сметанним соусом, аджикою. Розлітаються такі домашні сосиски миттєво, особливо люблять їх діти.

Буде як у ресторані! Як приготувати смачний кляр до будь-якого м’яса

неділя, 8 червень 2025, 6:12

Коли обсмажуватимете м’ясо на сковорідці, буде хрумка скоринка зверху і м’яке соковите м’ясо всередині, передають Патріоти України. Відділіть білок від жовтка, жовтки збийте, а білки відправте охолоджуватися в холодильник. У миску зі збитими жовтками д...

Розставлено крапки над "і": Що корисніше - лосось чи курятина

неділя, 8 червень 2025, 5:40

Лосось і курятина - два популярні джерела білка, які часто з’являються в раціоні тих, хто стежить за здоров’ям. Обидва продукти мають високий вміст поживних речовин, але відрізняються за складом жирів, вітамінів і калорійністю, передають Патріоти Украї...