Домашні курячі ковбаски "Виручайлики" - смачний та швидкий рецепт

Ці курячі ковбаски можуть стати гідною альтернативою покупним сосискам, причому готуються Виручайлики блискавично, буквально, поки варяться макарони, зазначають Патріоти України.

Ніяких особливих пристроїв для формування ковбасок не потрібно, єдине — це сковорода-гриль, яка утворює гарний малюнок на виробі. Але можна обійтися без цих привабливих смужок і скористатися звичайною сковородою.

Інгредієнти

  • Філе курячої грудки 600 г
  • Сіль ½ ч.л.
  • Цибуля 160 г
  • Яйце 1 шт
  • Молоко (охолоджене) 100 мл
  • Борошно 2 ст.л.
  • Солодка паприка ½ ч.л.
  • Чорний перець за смаком

Кроки

  • Нарізані шматочками цибулю, куряче філе завантажити в подрібнювач. Сюди додати яйце і відразу можна влити молоко. Все перекрутити до однорідності.
  • Загустити фарш борошном, посолити його, ароматизувати спеціями.
  • Після перемішування вийде однорідна в’язка маса. Перекласти в кондитерський мішок без насадки (просто обрізати кінчик, щоб діаметр вихідного отвору вийшов приблизно 2,5 см). Якщо немає такого мішка, скористатися звичайним харчовим пакетом із щільними стінками (зазвичай це зіп-пакети для заморозки).
  • Добре прогріти олію без запаху в сковороді-гриль (наливати її стільки, щоб були втоплені ребра-гриль, що виступають). Видавлювати курячі ковбаски з мішка, відсікаючи кінчик мокрими пальцями. Смажити на середньому вогні.
  • Як тільки підрум’янеться нижня сторона, перевернути «Виручайлики».
  • Коли вони повністю обсмажаться, промокнути поверхневий жир паперовим рушником.

Недаремно ці ковбаски отримали свою назву — гарнір ще не встигне дійти до кондиції, а вони вже готові. Додатково Виручайлики можна присмачити сирним або сметанним соусом, аджикою. Розлітаються такі домашні сосиски миттєво, особливо люблять їх діти.

Мигдаль продовжує життя! ТОП-7 причин додати його до свого раціону

субота, 18 жовтень 2025, 18:15

Мигдаль, хоча і часто називають горіхом, насправді є насінням багаторічного дерева, родом із Центральної та Малої Азії. Сьогодні ці насіння вирощують по всьому світу, а США є найбільшим виробником. В Європі мигдаль росте в Іспанії, Італії, Хорватії та ...

Ви могли це не знати! Кому не можна їсти яблука і чому

субота, 18 жовтень 2025, 17:28

У фруктах, зокрема в яблуках, клітковина, вітаміни, мінерали та антиоксиданти, як стверджують фахівці, здебільшого накопичуються на поверхні плоду. Цим пояснюється, що яблуко, з'їдене цілим, краще для травлення, ніж очищене, передають Патріоти України....