Домашні мисливські ковбаски, рецепт. Ідеально пасують хоч до пива, хоч до святкового столу

Ковбаски до пива

Наші господині пропонують безліч різноманітних рецептів для приготування, серед них рецепт ковбасок до пива.

«Їх називають „мисливські ковбаски“ або "пивчики". Приготовлені в домашніх умовах за допомогою звичайної сушарки для овочів та фруктів. Немає смачнішої закуски до пива, а також це чудовий перекус», — пише кулінарка Тетяна Руденко.

Складові:
  • Свинина (вирізка) — 2 кг
  • Нітритна сіль — 40 г
  • або 50:50 звичайна сіль: нітритна сіль
  • Вода — 80 мл
  • Сухий часник — 2 ч.л. (можна свіжий дати)
  • Паприка солодка — 2 ч.л.
  • Паприка копчена — 2 ч. л.
  • Чорний перець — 1 ч.л.
  • Соєвий соус — 80 мл
  • Спеції — за бажанням, які любите
  • Цукор — 30 г

Приготування:

М’ясо перекрутити на м’ясорубку через сіточку з крупними отворами, змішати всі інгредієнти, добре вимішати, закрити харчовою плівкою і відправити в холодильник на 24 години дозрівати. Потім дістаємо з холодильника, відсаджуємо на решітки ковбаски і сушимо 7 годин при температурі 70 градусів. Відсаджувати можна звичайним кондитерським рукавом з круглою насадкою діаметром 1 см. Якщо буде важко, можна додати трішки холодної води і розмішати, щоб фарш став еластичнішим. Зайва волога випариться.

"Ідеальний продукт": Дієтологи розкрили незвичайні факти про властивості огірків

п’ятниця, 5 вересень 2025, 23:10

Зазвичай ми сприймаємо огірок як звичайний овоч з мінімальною користю, але дієтологи стверджують, що цей продукт може стати справжнім союзником у боротьбі за здоров’я. Він не тільки допомагає в підтримці кісток та здоров’я серця, але й сприяє схудненню...

Розставлено крапки над "і": Чи потрібно зберігати джем, варення і конфітюр у холодильнику

п’ятниця, 5 вересень 2025, 6:45

Банка джему або варення у холодильнику - це правило чи хибна думка? Таке питання виникає у багатьох господинь, передають Патріоти України. Дієтологиня Кетлін Гарсія-Бенсон пояснила, коли варто ставити джем до холодильника, а коли достатньо зберігати йо...