Домашні мисливські ковбаски, рецепт. Ідеально пасують хоч до пива, хоч до святкового столу

Ковбаски до пива

Наші господині пропонують безліч різноманітних рецептів для приготування, серед них рецепт ковбасок до пива.

«Їх називають „мисливські ковбаски“ або "пивчики". Приготовлені в домашніх умовах за допомогою звичайної сушарки для овочів та фруктів. Немає смачнішої закуски до пива, а також це чудовий перекус», — пише кулінарка Тетяна Руденко.

Складові:
  • Свинина (вирізка) — 2 кг
  • Нітритна сіль — 40 г
  • або 50:50 звичайна сіль: нітритна сіль
  • Вода — 80 мл
  • Сухий часник — 2 ч.л. (можна свіжий дати)
  • Паприка солодка — 2 ч.л.
  • Паприка копчена — 2 ч. л.
  • Чорний перець — 1 ч.л.
  • Соєвий соус — 80 мл
  • Спеції — за бажанням, які любите
  • Цукор — 30 г

Приготування:

М’ясо перекрутити на м’ясорубку через сіточку з крупними отворами, змішати всі інгредієнти, добре вимішати, закрити харчовою плівкою і відправити в холодильник на 24 години дозрівати. Потім дістаємо з холодильника, відсаджуємо на решітки ковбаски і сушимо 7 годин при температурі 70 градусів. Відсаджувати можна звичайним кондитерським рукавом з круглою насадкою діаметром 1 см. Якщо буде важко, можна додати трішки холодної води і розмішати, щоб фарш став еластичнішим. Зайва волога випариться.

А ви це знали? Навіщо досвідчені господині ставлять тісто в холодильник

неділя, 2 листопад 2025, 17:30

Досвідчені господині знають просте правило: перш ніж пекти, тісто треба не поспішати - дати йому «відпочити» в холодильнику. І це не просто кулінарна примха, а перевірений секрет, який впливає і на смак, і на текстуру майбутньої випічки, передають Патр...

Ці продукти підробляють частіше за все - і ви навіть не здогадуєтесь

неділя, 2 листопад 2025, 13:10

Полиці магазинів рясніють "натуральними" й "екологічними" товарами, але насправді частина з них - лише майстерно замасковані підробки. Щоб знизити собівартість, недобросовісні виробники замінюють дорогі інгредієнти дешевими, додаючи ароматизатори, бар...