Домашні мисливські ковбаски, рецепт. Ідеально пасують хоч до пива, хоч до святкового столу

Ковбаски до пива

Наші господині пропонують безліч різноманітних рецептів для приготування, серед них рецепт ковбасок до пива.

«Їх називають „мисливські ковбаски“ або "пивчики". Приготовлені в домашніх умовах за допомогою звичайної сушарки для овочів та фруктів. Немає смачнішої закуски до пива, а також це чудовий перекус», — пише кулінарка Тетяна Руденко.

Складові:
  • Свинина (вирізка) — 2 кг
  • Нітритна сіль — 40 г
  • або 50:50 звичайна сіль: нітритна сіль
  • Вода — 80 мл
  • Сухий часник — 2 ч.л. (можна свіжий дати)
  • Паприка солодка — 2 ч.л.
  • Паприка копчена — 2 ч. л.
  • Чорний перець — 1 ч.л.
  • Соєвий соус — 80 мл
  • Спеції — за бажанням, які любите
  • Цукор — 30 г

Приготування:

М’ясо перекрутити на м’ясорубку через сіточку з крупними отворами, змішати всі інгредієнти, добре вимішати, закрити харчовою плівкою і відправити в холодильник на 24 години дозрівати. Потім дістаємо з холодильника, відсаджуємо на решітки ковбаски і сушимо 7 годин при температурі 70 градусів. Відсаджувати можна звичайним кондитерським рукавом з круглою насадкою діаметром 1 см. Якщо буде важко, можна додати трішки холодної води і розмішати, щоб фарш став еластичнішим. Зайва волога випариться.

Приємна новина! Всього 3-4 чашки кави на день омолоджують організм на 5 років, - дослідження

середа, 3 грудень 2025, 12:15

Всього 3-4 чашки кави на день омолоджують організм на 5 років, показало дослідження, передають Патріоти України. Саме стільки чашок кави на день подовжують теломери, які відповідають за біологічний вік ДНК і клітин організму. Але якщо пити більше ніж 4...

Тяга до солодкого після вечері? Це може бути першим знаком серйозного дефіциту в організмі

середа, 3 грудень 2025, 10:11

Тяга до солодощів після вечері - важливий сигнал, який не варто недооцінювати, передають Патріоти України. . Фахівці наголошують: у багатьох людей бажання з’їсти щось солодке після прийому їжі — не лише звичка чи емоційна потреба, а й можливий пока...