Домашні мисливські ковбаски, рецепт. Ідеально пасують хоч до пива, хоч до святкового столу

Ковбаски до пива

Наші господині пропонують безліч різноманітних рецептів для приготування, серед них рецепт ковбасок до пива.

«Їх називають „мисливські ковбаски“ або "пивчики". Приготовлені в домашніх умовах за допомогою звичайної сушарки для овочів та фруктів. Немає смачнішої закуски до пива, а також це чудовий перекус», — пише кулінарка Тетяна Руденко.

Складові:
  • Свинина (вирізка) — 2 кг
  • Нітритна сіль — 40 г
  • або 50:50 звичайна сіль: нітритна сіль
  • Вода — 80 мл
  • Сухий часник — 2 ч.л. (можна свіжий дати)
  • Паприка солодка — 2 ч.л.
  • Паприка копчена — 2 ч. л.
  • Чорний перець — 1 ч.л.
  • Соєвий соус — 80 мл
  • Спеції — за бажанням, які любите
  • Цукор — 30 г

Приготування:

М’ясо перекрутити на м’ясорубку через сіточку з крупними отворами, змішати всі інгредієнти, добре вимішати, закрити харчовою плівкою і відправити в холодильник на 24 години дозрівати. Потім дістаємо з холодильника, відсаджуємо на решітки ковбаски і сушимо 7 годин при температурі 70 градусів. Відсаджувати можна звичайним кондитерським рукавом з круглою насадкою діаметром 1 см. Якщо буде важко, можна додати трішки холодної води і розмішати, щоб фарш став еластичнішим. Зайва волога випариться.

Теплі чи холодні: Ось якої температури мають бути яйця для випічки

понеділок, 9 червень 2025, 19:30

Кожен, хто коли-небудь займався випічкою, знає, що навіть найдрібніші деталі можуть вплинути на кінцевий результат. Однією з таких деталей є температура яєць. Часто в рецептах зазначено, що яйця повинні бути кімнатної температури, але чому це так важли...

Чому немає сенсу вимочувати курку перед приготуванням

понеділок, 9 червень 2025, 19:02

Деякі господарки рекомендують вимочувати курку перед приготуванням. Вони уточнюють, що цю процедуру потрібно проводити з тушками курок, яких виростили на спеціальних фермах, до домашніх це не стосується, передають Патріоти України. Птахам дають комбіко...