Домашня консервація на зиму: ТОП-2 рецепти соте з кабачків та баклажанів

Овочеве соте - чудове доповнення до м'ясних та рибних страви. Також його можна подавати як окрему закуску. Щоб приготувати соте, вам знадобляться літні овочі: баклажани, помідори, болгарський перець, кабачок - і зовсім трохи часу, передають Патріоти України.

Щоб приготувати смачне, а головне корисне овочеве соте використовуйте духовку, попередньо не обсмажуйте овочі на сковорідці. Така страва міститиме близько 50 кілокалорій на 100 грамів. Якщо ж вам до вподоби калорійна їжа – оберіть рецепт з обсмажуванням та консервацією.

Рецепт соте з баклажанів та кабачків на зиму

  • Час: 2 години
  • Порції: 8


Фото 1000 меню

Приготування:

  1. Ретельно помийте всі інгредієнти. Видаліть плодоніжки, насіння з перцю.
  2. Цибулю наріжте півкільцями, моркву натріть на грубій тертці.
  3. Кабачки розріжте повздовж навпіл та наріжте півкільцями. Аналогічно наріжте баклажани.


    Фото 1000 меню
  4. Болгарський перець наріжте півкільцями.


    Фото 1000 меню
  5. Розігрійте сковорідку з олією та обсмажте на ній всі нарізані овочі. 15 хвилин буде достатньо.
  6. Влийте томатний соус, вичавіть часник через прес та перемішайте. Поцукруйте овочі, посоліть та ще раз перемішайте соте.


    Фото 1000 меню
  7. Накрийте страву кришкою та тушкуйте 30 хвилин.
  8. Наприкінці приготування додайте до овочів оцет та перемішайте.


    Фото 1000 меню
  9. Перекладіть овочеве соте в стерилізовані банки, закрийте кришками та переверніть догори дном.
    Накрийте банки теплим рушником та залишіть консервацію охолоджуватися при кімнатній температурі.
  10. Ваше соте готове до вживання. Смачного!

Соте з баклажанів та кабачків у духовці

  • Час: 1 години
  • Порції: 4


Соте в духовці / Фото Діло смаку

Приготування:

  1. Ретельно помийте всі овочі. Видаліть насіння з болгарського перцю та видаліть плодоніжки.
  2. Наріжте овочі середніми кубиками, а часник вичавіть через прес.
  3. Викладіть нарізані овочі на деко вкрите шаром пергаменту.
  4. Розігрійте духовку до 200 градусів.
  5. Перемішайте всі овочів в деко, додайте спецій, олії та часнику і знову перемішайте.
  6. Випікайте соте з кабачків та баклажанів в духовці протягом 40 – 45 хвилин.
  7. Подавайте соте до столу гарячим або охолодженим. Смачного!

Менше жиру - не завжди краще! Експерти пояснили, яке масло справді корисне

четвер, 6 листопад 2025, 13:07

Менше жиру не завжди означає більше користі. Фахівці пояснили, чому вершкове масло з вмістом жиру 80% може бути здоровішим вибором, ніж так звані легкі аналоги, передають Патріоти України. У таких «полегшених» продуктах виробники часто зменшують кількі...

Все просто! Як позбутися запаху смаження в оселі - ці лайфхаки використовують у ресторанах

четвер, 6 листопад 2025, 8:52

Смаження їжі, особливо риби або жирного м'яса, утворює багато хімічних сполук з інтенсивним неприємним ароматом, які затримуються в повітрі годинами або навіть днями, передають Патріоти України. Леткі частинки жиру поширюються по всьому будинку та осі...