Домашня котлета по-київськи без кісточки: Готуємо разом з відомим майстром високої кухні

Котлета по-київськи: рецепт Ярославського / Інстаграм

Котлета по-київськи – одна з найпопулярніших страв української кухні. А ідеальним гарніром до стане пюре з картоплі чи зеленого горошку, зазначають Патріоти України.

Зазвичай котлета по-київськи готується з курячого філе з кісточкою від крила. Та Володимир Ярославський слушно вирішив, що із самого філе вам буде готувати легше. Тож його рецепт – без кісточки.

Котлета по-київськи

  • Час: 60 – 80 хвилин
  • Порції: 8

Котлета по-київськи / Фото зі сторінки шеф-кухаря

Приготування:

  1. Наріжте куряче філе тонкими пластинками, зріжте прожилки.

Приготування страви / Фото зі сторінки шеф-кухаря

  1. Посічіть кріп або іншу свою улюблену зелень ножем.
  1. Вершкове масло наріжте й обваляйте кожен шматочок у подрібненій зелені. Відправте масло до морозилки.
  1. Куряче м'ясо розділіть згідно з вагою, відбийте, щоб воно стало ніжнішим та тоншим.

Приготування страви / Фото зі сторінки шеф-кухаря

  1. На кожен пласт м'яса викладіть шматочок масло й сформуйте рулетики.

️Усі котлети загортаю в одну сторону – тримаючи руки човником,
– пояснив Володимир Ярославський.

  1. Сформовані котлети відправте до морозилки.
  1. В окремій посудині змішайте два курячих яйця з двома столовими ложками води. Ретельно збийте суміш виделкою.
  1. Заморожені котлети запаніруйте спочатку в борошні, далі в яйцях та сухарях. Повторіть процес, щоб паніровка вийшла щільнішою.
  1. Розігрійте у глибокій сковорідці олію й обсмажте котлети у фритюрі до золотавої скоринки.
  1. Поставте котлети до духовки, щоб вони пропеклися й усередині.

Догріваю котлети в духовці, поки на поверхні не з’являться бульбашки масла, – це означає, що... всередині закипіло й котлета готова. В мене цей процес зайняв 5 – 6 хвилин,
– зауважив шеф-кухар.

  1. Готову котлету по-київськи подавайте до столу гарячою.

Смачного!

Ось як розпізнати зіпсовану курку. Ніколи її не їжте! Біль у шлунку - це лише початок

понеділок, 24 листопад 2025, 19:15

Ви купуєте курку, але не впевнені у її свіжості? Деякі ознаки можуть лякати, але не завжди означають, що м’ясо зіпсоване. Дізнайтеся, на що варто звертати увагу, щоб уникнути харчових отруєнь, передають Патріоти України. Білі смуги на грудках часто зус...

Розставлено крапки над "і": Чи треба накривати каструлю кришкою, коли вариться суп, чи ні

понеділок, 24 листопад 2025, 17:50

Кожен, хто готує вдома перші страви, хоча б раз задавався цим запитанням: закривати каструлю кришкою під час приготування чи залишати суп відкритим. І професійні кухарі наголошують, що саме від цього залежить смак, аромат і прозорість бульйону. Та насп...