Домашня котлета по-київськи без кісточки: Готуємо разом з відомим майстром високої кухні

Котлета по-київськи: рецепт Ярославського / Інстаграм

Котлета по-київськи – одна з найпопулярніших страв української кухні. А ідеальним гарніром до стане пюре з картоплі чи зеленого горошку, зазначають Патріоти України.

Зазвичай котлета по-київськи готується з курячого філе з кісточкою від крила. Та Володимир Ярославський слушно вирішив, що із самого філе вам буде готувати легше. Тож його рецепт – без кісточки.

Котлета по-київськи

  • Час: 60 – 80 хвилин
  • Порції: 8

Котлета по-київськи / Фото зі сторінки шеф-кухаря

Приготування:

  1. Наріжте куряче філе тонкими пластинками, зріжте прожилки.

Приготування страви / Фото зі сторінки шеф-кухаря

  1. Посічіть кріп або іншу свою улюблену зелень ножем.
  1. Вершкове масло наріжте й обваляйте кожен шматочок у подрібненій зелені. Відправте масло до морозилки.
  1. Куряче м'ясо розділіть згідно з вагою, відбийте, щоб воно стало ніжнішим та тоншим.

Приготування страви / Фото зі сторінки шеф-кухаря

  1. На кожен пласт м'яса викладіть шматочок масло й сформуйте рулетики.

️Усі котлети загортаю в одну сторону – тримаючи руки човником,
– пояснив Володимир Ярославський.

  1. Сформовані котлети відправте до морозилки.
  1. В окремій посудині змішайте два курячих яйця з двома столовими ложками води. Ретельно збийте суміш виделкою.
  1. Заморожені котлети запаніруйте спочатку в борошні, далі в яйцях та сухарях. Повторіть процес, щоб паніровка вийшла щільнішою.
  1. Розігрійте у глибокій сковорідці олію й обсмажте котлети у фритюрі до золотавої скоринки.
  1. Поставте котлети до духовки, щоб вони пропеклися й усередині.

Догріваю котлети в духовці, поки на поверхні не з’являться бульбашки масла, – це означає, що... всередині закипіло й котлета готова. В мене цей процес зайняв 5 – 6 хвилин,
– зауважив шеф-кухар.

  1. Готову котлету по-київськи подавайте до столу гарячою.

Смачного!

Розставлено крапки над "і": Чи потрібно знімати піну з картоплі

неділя, 18 травень 2025, 18:00

Більшість господинь, щойно бачать піну у каструлі, одразу хапаються за ложку. Але чи справді її потрібно прибирати під час варіння картоплі? Це питання виникає часто, а відповідь на нього не така вже й однозначна, передають Патріоти України. Редакція F...

Всього один продукт - і тушена капуста набуває абсолютно нового смаку

неділя, 18 травень 2025, 17:07

Капуста – наш вітамінний овоч, страви з якої частіше з‘являються на столі, особливо в нашому зимовому меню. Квашена, маринована, тушкована, або смажена, як гарнір та основна страва. Якщо додати до капусти, яку ви смажите одну спецію, це поліпшить та зм...