Домашня котлета по-київськи без кісточки: Готуємо разом з відомим майстром високої кухні

Котлета по-київськи: рецепт Ярославського / Інстаграм

Котлета по-київськи – одна з найпопулярніших страв української кухні. А ідеальним гарніром до стане пюре з картоплі чи зеленого горошку, зазначають Патріоти України.

Зазвичай котлета по-київськи готується з курячого філе з кісточкою від крила. Та Володимир Ярославський слушно вирішив, що із самого філе вам буде готувати легше. Тож його рецепт – без кісточки.

Котлета по-київськи

  • Час: 60 – 80 хвилин
  • Порції: 8

Котлета по-київськи / Фото зі сторінки шеф-кухаря

Приготування:

  1. Наріжте куряче філе тонкими пластинками, зріжте прожилки.

Приготування страви / Фото зі сторінки шеф-кухаря

  1. Посічіть кріп або іншу свою улюблену зелень ножем.
  1. Вершкове масло наріжте й обваляйте кожен шматочок у подрібненій зелені. Відправте масло до морозилки.
  1. Куряче м'ясо розділіть згідно з вагою, відбийте, щоб воно стало ніжнішим та тоншим.

Приготування страви / Фото зі сторінки шеф-кухаря

  1. На кожен пласт м'яса викладіть шматочок масло й сформуйте рулетики.

️Усі котлети загортаю в одну сторону – тримаючи руки човником,
– пояснив Володимир Ярославський.

  1. Сформовані котлети відправте до морозилки.
  1. В окремій посудині змішайте два курячих яйця з двома столовими ложками води. Ретельно збийте суміш виделкою.
  1. Заморожені котлети запаніруйте спочатку в борошні, далі в яйцях та сухарях. Повторіть процес, щоб паніровка вийшла щільнішою.
  1. Розігрійте у глибокій сковорідці олію й обсмажте котлети у фритюрі до золотавої скоринки.
  1. Поставте котлети до духовки, щоб вони пропеклися й усередині.

Догріваю котлети в духовці, поки на поверхні не з’являться бульбашки масла, – це означає, що... всередині закипіло й котлета готова. В мене цей процес зайняв 5 – 6 хвилин,
– зауважив шеф-кухар.

  1. Готову котлету по-київськи подавайте до столу гарячою.

Смачного!

Секрет пухкого омлету: Як приготувати ресторанну страву вдома

неділя, 3 серпень 2025, 11:08

Яйця - завжди чудовий вибір для швидкого та смачного обіду. Омлет ідеально підходить для додавання різних інгредієнтів: перцю, грибів, сиру та інших улюблених начинок. Але навіть з невеликої кількості продуктів іноді складно приготувати пухкий омлет, п...

Полуничний мус із 3 інгредієнтів - ідеальний літній десерт за 15 хвилин

неділя, 3 серпень 2025, 7:12

Коли хочеться чогось легкого, холодного й ароматного - цей мусовий десерт з полуниці стане справжнім порятунком. Він виглядає витончено, наче з кафе, а готується в домашніх умовах буквально за 15 хвилин. І головне - жодного желатину, випікання чи склад...