Домашня котлета по-київськи без кісточки: Готуємо разом з відомим майстром високої кухні

Котлета по-київськи: рецепт Ярославського / Інстаграм

Котлета по-київськи – одна з найпопулярніших страв української кухні. А ідеальним гарніром до стане пюре з картоплі чи зеленого горошку, зазначають Патріоти України.

Зазвичай котлета по-київськи готується з курячого філе з кісточкою від крила. Та Володимир Ярославський слушно вирішив, що із самого філе вам буде готувати легше. Тож його рецепт – без кісточки.

Котлета по-київськи

  • Час: 60 – 80 хвилин
  • Порції: 8

Котлета по-київськи / Фото зі сторінки шеф-кухаря

Приготування:

  1. Наріжте куряче філе тонкими пластинками, зріжте прожилки.

Приготування страви / Фото зі сторінки шеф-кухаря

  1. Посічіть кріп або іншу свою улюблену зелень ножем.
  1. Вершкове масло наріжте й обваляйте кожен шматочок у подрібненій зелені. Відправте масло до морозилки.
  1. Куряче м'ясо розділіть згідно з вагою, відбийте, щоб воно стало ніжнішим та тоншим.

Приготування страви / Фото зі сторінки шеф-кухаря

  1. На кожен пласт м'яса викладіть шматочок масло й сформуйте рулетики.

️Усі котлети загортаю в одну сторону – тримаючи руки човником,
– пояснив Володимир Ярославський.

  1. Сформовані котлети відправте до морозилки.
  1. В окремій посудині змішайте два курячих яйця з двома столовими ложками води. Ретельно збийте суміш виделкою.
  1. Заморожені котлети запаніруйте спочатку в борошні, далі в яйцях та сухарях. Повторіть процес, щоб паніровка вийшла щільнішою.
  1. Розігрійте у глибокій сковорідці олію й обсмажте котлети у фритюрі до золотавої скоринки.
  1. Поставте котлети до духовки, щоб вони пропеклися й усередині.

Догріваю котлети в духовці, поки на поверхні не з’являться бульбашки масла, – це означає, що... всередині закипіло й котлета готова. В мене цей процес зайняв 5 – 6 хвилин,
– зауважив шеф-кухар.

  1. Готову котлету по-київськи подавайте до столу гарячою.

Смачного!

Червона пляма на яйці: Чи можна її їсти і чи небезпечна вона для здоров’я

понеділок, 15 грудень 2025, 23:10

Іноді, розбиваючи яйце, можна помітити маленьку червону плямку, схожу на краплю крові. Багато людей відразу викидають таке яйце або видаляють пляму. Насправді, червона пляма - це невеликий згусток крові, що виникає через мікрокрововилив у репродуктивно...

Ви могли це не знати! Без якого інгредієнту не варто готувати тушковану капусту

понеділок, 15 грудень 2025, 9:57

Тушкована капуста - одна з найпростіших і найдоступніших страв для щоденного меню. Її готують швидко, з мінімального набору продуктів, але результат не завжди виходить однаково вдалим, передають Патріоти України. Саме тому на кухнях професіоналів давно...