Домашня ковбаса "Краківська" в духовці - покроковий рецепт

Краківська ковбаса має свій неповторний смак, який ні з чим не сплутаєш. Пропонуємо вам зробити її в домашніх умовах, передають Патріоти України.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • яловичина – 500 г;
  • свинина – 1.5 кг;
  • сало або грудинка – 500 г;
  • сіль, 40 г + нітратна сіль (6.25%) або (45 г нітритний сіль 0.5 – 0.6%);
  • кардамон, запашний перець, по 0.5 ч.л;
  • чорний мелений перець – 1 ч.л;
  • вода крижана – 250 мл;
  • сухе молоко – 30 г;
  • цукор – 1 ч.л;
  • часник сухий – 1 ч.л;
  • натуральна свиняча оболонка – 3.5-4 м.

Покроковий процес приготування краківської ковбаси

М’ясо промиваємо і подрібнюємо 2 рази на м’ясорубці з великими ґратами. Якщо віддаєте перевагу ковбасі з шматочки побільше, тоді досить і 1 разу. Змішуємо всі спеції і додаємо сухе молоко, перемішуємо суміш. Молоко допомагає уникнути бульйонного набряку.

Викладаємо спеції в фарш, наливаємо крижану воду і добре все вимішуємо. Накриваємо кришкою і ставимо в холодильник мінімум на ніч, але краще на 18 годин.

Фарш викладаємо в колбу від преса, насадку протріть рослинною олією, оболонку промийте і надіньте на отвір. Заповнюємо фаршем і проколюємо голкою, щоб виходило повітря. Кінчики оболонки зав’язуємо ниткою.

Решітку в духовці змащуємо олією і викладаємо ковбасу. Духовку розігріваємо до 85 градусів і випікаємо до готовності – приблизно години 3.

Через 1 годину вниз духовки ставимо ємність з водою. Після приготування, опускаємо в крижану воду і потім розвішуємо в кухні не менш ніж на 72 години для висихання.

Є секрет! Як приготувати сирники, як у ресторані - пишні та високі

неділя, 23 лютий 2025, 11:07

Якщо ви хочете приготувати смачний, але корисний сніданок, вам варто звернути увагу на сирники. Ідеальний смак приготовленого сиру мало кого залишить байдужим, передають Патріоти України. Найчастіше основна складність полягає в тому, щоб приготувати пи...

Візьміть на замітку! Вчені назвали сніданок, який покращує роботу мозку

неділя, 23 лютий 2025, 10:44

Вчені з Університету Редінга назвали сніданок, який покращує роботу мозку. Дослідження показало, що ранкова трапеза повинна містити 50 грамів волоських горіхів, передають Патріоти України. Експерти запевняють, що споживання волоських горіхів, змішаних ...