Домашній хліб на сковороді - найпростіший рецепт смачної випічки з доступних інгредієнтів

Домашній хліб виходить набагато смачнішим, ніж магазинний. Свіжі продукти та небагато часу все, щоб знадобилося для створення ароматної випічки. Однак не всі мають доступ до печі або духовки. Спробуйте приготувати "основний продукт" на сковороді, передають Патріоти України.Щоб приготувати хліб на сковороді, потрібні такі інгредієнти:

  • 0,5 кг пшеничного борошна;
  • 350 мл сировотки або води;
  • 11 г дріжджів;
  • чайна ложка солі;
  • столова ложка цукру;
  • 2 ст. л. олії.

Спочатку потрібно приготувати опару. Трохи підігрійте воду або сироватку і додайте дріжджі разом із цукром та столовою ложкою борошна. Перемішайте суміш і залиште на 15 хвилин, щоб дріжджі активувалися. Опара буде готова, коли на поверхні з'являться характерні бульбашки.

Додайте сіль, олію та борошно, яке потрібно попередньо просіяти. Замісіть тісто та накрийте його харчовою плівкою. Нехай воно підходить годину.

Коли тісто добре збільшиться в об'ємі, настав час формувати хліб. Викладіть його на пергамент, присипте мукою, після чого залиште ще на годину.

Викладіть тісто разом з пергаментом на сковороду і встановіть мінімальний вогонь. Накрийте кришкою і випікайте протягом години, потім переверніть на другий бік і залиште ще на 20 хвилин. Готово!

ТОП-5 помилок у зберіганні та приготуванні м’яса, які допускають майже всі господині

субота, 20 квітень 2024, 11:15

М’ясо є дорогим продуктом, який, на жаль, дуже легко зіпсувати неправильним приготуванням або зберіганням. У результаті м’ясо може повністю втратити свої унікальні смакові якості, а то й зовсім пропасти, передають Патріоти України. 1.Заморожувати цілі...

Доступні всім! Дієтолог назвав продукти та напої, які підтримують здоров'я печінки

субота, 20 квітень 2024, 10:57

Печінка відповідає за багато процесів в організмі: від виробництва білків, холестерину та жовчі до зберігання вітамінів, мінералів і запасів енергії у вигляді глікогену. Вона також розщеплює токсини, такі як алкоголь, ліки та природні побічні продукти ...