Домашній молочний кисіль за 20 хвилин

Щоб приготувати цей смачний десерт, достатньо простих продуктів: молока, яєць, цукру, крохмалю і 20 хвилин часу, передають Патріоти України.

Подробиці

Інгредієнти на одну порцію:
Молоко – 250 мл
Крохмаль – 1 ст. л.
Цукор – 1 ст. л.
Яйце(жовток) – 1 шт.
Ваніль, сіль.

Відразу відлийте в чашку 50 мл молока, додайте жовток, цукор, крохмаль, ваніль, сіль. Решту молока доведіть до кипіння.

Тонкою цівкою влийте суміш із чашки, безперервно помішуючи, щоб не було грудочок.

Варіть на малому вогні 1-2 хв. Охолодіть, за бажанням додайте фрукти, посипте тертим шоколадом і помістіть в холодильник на 1 годину.

До речі, його можна подавати до сирників, млинців і навіть змащувати коржі, якщо рецепті торта передбачено заварний крем.

Господиням на замітку! Чи потрібно зливати сік із квашеної капусти

субота, 10 травень 2025, 11:03

Квашена капуста – цінний продукт, джерело вітамінів та мінералів, передають Патріоти України. Рецептів приготування капусти багато, і кожен з них безумовно смачний та цінний. Однак є нюанси, про які не завадить знати, якщо ви плануєте квасити капусту. ...

А ви це знали? Що не можна їсти після хурми

субота, 10 травень 2025, 10:12

Вже давно на полицях наших магазинів та прилавках ринків продаються різноманітні екзотичні фрукти. Ми залюбки їх купуємо, та з насолодою споживаємо. Один з них – хурма, передають Патріоти України. Ці помаранчеві плоди мають масу корисних властивостей. ...