Дорослі та діти будуть у захваті: Простий рецепт імбирних пряників до новорічних свят

Наближається улюблена пора всіх дітей та дорослих – різдвяні та новорічні свята. А це означає, що багато господинь вже почали складати список страв, якими вони радуватимуть своїх рідних. Цього разу приготуйте пряники. Патріоти України діляться з вами простим рецептом.

Інгредієнти для тіста: мед рідкий (300 г), цукор (250 г), вершкове масло (200 г), борошно (750 г), яйце (4 шт.), мелений імбир (2 ч. л.), кориця ( 2 ч. л.), какао (2 ч. л.), розпушувач (4 ч. л.), апельсинова цедра (2 ч. л.), ванілін (2 щіпки).

Інгредієнти для глазурі: цукрова пудра (180 г), яєчний білок (1 шт.), вода (1 ч. л.), лимонний сік, харчовий барвник (1 ч. л.).

Також знадобляться спеціальні форми у вигляді чоловічків, ялинок, зірочок, сердечок тощо.

Приготування:

Для приготування імбирних пряників заздалегідь виставляємо вершкове масло з холодильника, щоб воно стало кімнатної температури.

У невелику миску просіюємо борошно з розпушувачем, додаємо до них мелений імбир, корицю, какао, апельсинову цедру і ванілін. Ретельно перемішуємо все разом.

Змішуємо розм'якшене масло з рідким медом, додаємо до них яйця і цукор, потім вводимо всі сухі інгредієнти і замішуємо тісто. Загортаємо його в харчову плівку та відправляємо на півгодини в холодильник.

Потім присипаємо робочу поверхню борошном і розкочуємо тісто завтовшки приблизно 0,5-0,7 см. Беремо фігурні форми і вирізаємо пряники.

Заздалегідь розігріваємо духовку до 180°С.

Деко для випікання застеляємо пергаментним папером і викладаємо на нього вирізані імбирні пряники. Відправляємо їх у гарячу духовку та випікаємо близько 20-25 хвилин. Потім дістаємо і чекаємо, доки вони охолонуть.

Тим часом займемося приготуванням глазурі. У мисці за допомогою вінчика змішуємо просіяну через сито цукрову пудру та яєчний білок, потім додаємо до них кілька крапель лимонного соку. Можна перекласти в кондитерський мішок і починати розмальовувати імбирні пряники або ж додати харчові барвники. Прикрашаємо на свій смак і даємо глазурі висихнути приблизно 15-20 хвилин.

Подаємо апетитні імбирні пряники до столу.

Джерело: Апостроф

Коли краще пити каву зранку? Названо ідеальний час - і це варто врахувати

четвер, 25 квітень 2024, 15:50

Багатьом людям важко прийти зранку до тями та почати нормально розмовляти до того моменту, поки вони не вип’ють філіжанку кави, що надає бадьорості. Проте, експерти вважають, що першим ділом випити напій з кофеїном – не ідеально, передають Патріоти Укр...

Не тільки смачно, а й корисно! ТОП-5 спецій для плаского живота, які можна додати у каву

четвер, 25 квітень 2024, 9:50

У прагненні до здорового способу життя кожна маленька зміна має значення. Однак, для багатьох людей наявність ранкової кави навіть не підлягає обговоренню, хоча цей напій і здатен зашкодити вашому здоров'ю. На щастя, є можливість збільшити його користь...