Доступна всім! Названо кашу, яка пригальмовує процеси старіння й омолоджує жіночий організм

Напевно, це вкрай дивовижно, однак звичайна перловка допомагає поповнити дефіцит колагену в жіночому організмі, тим самим омолодити його на декілька років. Лікарі рекомендують їсти перлову кашу хоча б раз на тиждень, цього буде досить, щоб отримати неймовірний результат, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Яка користь перловки для жіночої молодості та краси

У цій круп міститься лізин – амінокислота, яка бере безпосередню участь у синтезі колагену. Саме він допомагає шкірі залишатися пружною й еластичною, нівелюючи появу зморшок. До того ж, перловка містить вітаміни групи Β, А, РР і Ε, які вкрай корисні для жіночого організму у період менопаузи.

Окрім того, перлова каша допомагає не лише омолоджуватися, а й ще знижує вагу. Вона містить потужну частку рослинної клітковини, яка насичує організм, не провокуючи наростання зайвої жирової тканини.

Ще перловка містить природний антибіотик – гордецін, тому відвар з крупи й сама каша допомагають протистояти різноманітним запальним процесам в організмі та пригнічують ріст патогенної мікрофлори. Також перловка поліпшує роботу шлунку та кишківника, корисна за захворювання нирок, печінки і при цукровому діабеті.

Які ще крупи можуть поповнити організм колагеном

Гречка також є потужним джерелом колагенового білка, найбільше його міститься в зеленій крупі. Одна порція вареної зеленої гречки містить десяту частину добової норми лізину. Окрім того, гречка багата на вітаміни, мінерали, рослинну клітковину, амінокислоти, які вкрай необхідні для жіночого здоров’я.

Як кип’ятити молоко, щоб воно не збігло і вийшло без пінки

середа, 8 січень 2025, 18:12

Кип’ячене молоко – не лише основа для приготування різноманітних страв, а й корисний самостійний напій, передають Патріоти України. Саме тому так важливо знати невеликі хитрощі, якими вміло користуються досвідчені кулінари, щоб не «запороти» процес гот...

Секрет господинь! Як врятувати квашену капусту, якщо вона виявилася занадто кислою

середа, 8 січень 2025, 17:12

Зазвичай метою є створення помірно кислої страви. Але не переборщити зі смаком не так вже й просто, передають Патріоти України. Нерідко квашена капуста можна перекваситись і набути надмірної «кислинки». Це може статися з різних причин. Наприклад, непр...