Доступна всім! Названо кашу, яка пригальмовує процеси старіння й омолоджує жіночий організм

Напевно, це вкрай дивовижно, однак звичайна перловка допомагає поповнити дефіцит колагену в жіночому організмі, тим самим омолодити його на декілька років. Лікарі рекомендують їсти перлову кашу хоча б раз на тиждень, цього буде досить, щоб отримати неймовірний результат, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Яка користь перловки для жіночої молодості та краси

У цій круп міститься лізин – амінокислота, яка бере безпосередню участь у синтезі колагену. Саме він допомагає шкірі залишатися пружною й еластичною, нівелюючи появу зморшок. До того ж, перловка містить вітаміни групи Β, А, РР і Ε, які вкрай корисні для жіночого організму у період менопаузи.

Окрім того, перлова каша допомагає не лише омолоджуватися, а й ще знижує вагу. Вона містить потужну частку рослинної клітковини, яка насичує організм, не провокуючи наростання зайвої жирової тканини.

Ще перловка містить природний антибіотик – гордецін, тому відвар з крупи й сама каша допомагають протистояти різноманітним запальним процесам в організмі та пригнічують ріст патогенної мікрофлори. Також перловка поліпшує роботу шлунку та кишківника, корисна за захворювання нирок, печінки і при цукровому діабеті.

Які ще крупи можуть поповнити організм колагеном

Гречка також є потужним джерелом колагенового білка, найбільше його міститься в зеленій крупі. Одна порція вареної зеленої гречки містить десяту частину добової норми лізину. Окрім того, гречка багата на вітаміни, мінерали, рослинну клітковину, амінокислоти, які вкрай необхідні для жіночого здоров’я.

Є секрет! Що додати в курячі котлети для смаку та соковитості

вівторок, 11 березень 2025, 18:09

У курячих котлет є ряд переваг, адже вони вважаються корисними та дієтичними. Однак при готуванні з філе птиці може виникнути неприємна ситуація – страва вийде суха. Якщо ж скористатися перевіреною рецептурою курячих котлет, результат вас не розчарує, ...

А ви це знали? Навіщо господині кладуть у каструлю з м’ясом бананову шкірку

вівторок, 11 березень 2025, 17:08

При приготуванні м’яса смачним виходить щось одне: або шматок яловичини, або бульйон, в якому він варився. Але є хитрість, завдяки якій і те й те виходить апетитним та смачним. Бульйон, наприклад, можна потім використовувати для приготування супу, пере...