Передіабет називають стан організму, що передує розвитку цукрового діабету. У такий період важливо дотримуватись певних правил у харчуванні, щоб покращити стан. РБК-Україна (проект Styler) повідомляє, що впливає на рівень цукру крові та які симптоми повинні насторожити, передають Патріоти України.
Чому не можна ігнорувати предіабет
За словами дієтолога та ендокринолога Наталії Самойленко, предіабет - це коли є вже перші зміни, періодично підіймається рівень цукру в крові, але за діагностичними критеріями діабет ще не можна поставити.
Важливо пам'ятати, що цей процес зворотній, тому важливо у цей період призвести своє здоров'я в норму.
Перше, що слід зробити - це налагодити режим. Дуже часто в людей, які ось захворіють на діабет другого типу, в них хаотичний графік харчування.
Тому якщо ви навіть не готові відмовитись від деяких продуктів, важливо в певний проміжок часу зробити свій обід, сніданок та вечерю корисною та прибрати шкідливі перекуси.
Це вже будем великим кроком у зменшення рівня цукру в крові та інсуліну.
Як харчуватись
Вживайте продукти з клітковиною - вони допомагають контролювати рівень цукру в крові, а також підтримувати відчуття ситості.
Продукти багаті на клітковину: шпинат, броколі, морква, огірки, кабачки, гарбуз, брюссельська капуста, вівсянка, гречка, ячмінь, бобові, горіхи, сухофрукти та свіжі ягоди.
Варто також їсти здорові жири - мононасичені і полінасичені жири, що не твердіють. Вони містяться в рибі, авокадо та горіхах.
Природні джерела білка - курятину без шкіри, риба, нежирна яловичина, курячі та перепелині яйця, морепродукти.
Що впливає на рівень цукру в крові
Правова інформація. Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не повинна розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря.
Деякі досвідчені господині не відразу починають варіння манної крупи. Спочатку цей продукт вирушає на сковороду. Робиться це для досягнення одразу трьох позитивних результатів, передають Патріоти України. По-перше, попереднє обсмажування крупи зробить ...
Мед — смаколик від природи, який споживають не лише, як окремий продукт, а й печуть із ним торти. Додають у каші чи чай замість цукру, використовують під час консервації. Але якщо ви купуєте мед на ринку, а не берете у перевірених людей із пасіки, то в...