Однією з головних причин проблем зі здоров’ям серця є високий рівень шкідливого холестерину. Причиною для такого показника є малорухомий спосіб життя, вживання шкідливої їжі та деякі важкы дієти.
Покращити стан здоров’я та тримати холестерин у нормі можна завдяки корисним продуктам, які балансують раціон. Що саме варто споживати, дізнались в OBOZ.UA.
Зелений чай
В організмі людини існують показники хорошого та поганого холестерину. Регулярне вживання зеленого чаю, який містить багато антиоксидантів, може призвести до зниження вироблення шкідливого холестерину та запобігти його блокування артерій. Для профілактики нормального кровобігу достатньо пити по 3-4 чашки чаю на день.
Масло, сир та червоне м’ясо місять багато насичених жирів, які можуть підвищувати рівень поганого холестерину в організмі. Таким чином, щоб уникнути цього, такі продукти слід замінити на авокадо, жирну рибу та горіхи, які містять корисні ненасичені жири.
Середземноморська дієта
Це не просто про дієту, а саме про продукти, які є її складовою та можуть частково або повністю становити ваш раціон. До продуктів, які варто споживати згідно з цією дієтою входять: горіхи, оливкова олія, риба та цілозернові культури.
Вівсянка
Якщо щоранку споживати порцію вівсяної каші, можна покращити роботу травної системи, отримати достатній заряд енергії та знизити рівень поганого холестерину. Крім того, вівсянка містить багато розчинних волокон, мінералів та клітковини.
Трави та спеції
Контролювати рівень поганого холестерину в організмі можна за допомогою спецій. Зокрема, часник, імбир та куркума містять потрібні антиоксиданти, що можуть запобігати утворенню бляшок в артеріях. Також, позитивні властивості має м’ята, гвоздика, кориця та куркума, які також активно знижують рівень холестерину.
Більшість господинь, щойно бачать піну у каструлі, одразу хапаються за ложку. Але чи справді її потрібно прибирати під час варіння картоплі? Це питання виникає часто, а відповідь на нього не така вже й однозначна, передають Патріоти України. Редакція F...
Капуста – наш вітамінний овоч, страви з якої частіше з‘являються на столі, особливо в нашому зимовому меню. Квашена, маринована, тушкована, або смажена, як гарнір та основна страва. Якщо додати до капусти, яку ви смажите одну спецію, це поліпшить та зм...