Доступно та смачно: Рецепт коропа у червоному вині від відомої кулінарки (відео)

«Не любите кістлявого коропа? Ви просто не вмієте його готувати!» — стверджує Тетяна Литвинова. Якщо правильно його обробити та приготувати в насиченому винному соусі, полюбити цю рибу буде дуже просто, передають Патріоти України.

Рецепт коропа на сковороді

Інгредієнти:

  • Короп - 1 шт.
  • Вино червоне - 300 г
  • Вода - 200 г
  • Цибуля шалот - 10-15 шт.
  • Борошно пшеничне - 2 ст.л.
  • Печериці - 10-15 шт.
  • Олія - 3 ст.л.
  • Часник - 2 зубчики
  • Чебрець - 2 гілочки
  • Сіль - 2 ч.л.
  • Перець – 0,5 ч.л.
  • Коріандр - 0,5 ч.л.
  • Лист лавровий - 2 шт.

Приготування:

Насамперед нам необхідно позбутися кісток у коропі. Робимо надріз уздовж хребта по спинці та по животу. Філеюємо рибу від хвоста до основних кісток, після чого робимо надріз біля голови. Далі дуже щільно прилягаючи ножем, робимо акуратні надрізи, відокремлюючи м'ясо від хребта, як на відео.

Краще працювати тонким філіювальним ножем, тоді буде простіше робити надрізи.

Усі плавники та зябра разом із головою залишаємо разом із основною кісткою. Філе промиваємо та промокаємо серветками.

Щоб відокремити дрібні кісточки з філе, які знаходяться над животом, намацайте пальцями найбільш кістляву частину коропа і зробіть надріз під і над нею так, щоб не зачепити шкіру. Після цього відділяємо надрізану частину разом із кісточками від хвоста та шкіри.

Тепер перейдемо до обсмажування та безпосереднього приготування риби. Ставимо сковороду на розігрів і трохи пізніше додаємо туди 2 ст.л. олії.

Перевертаємо філе шкірою вгору і робимо розрізи вздовж шкіри, роблячи великі шматочки. Посипаємо сіллю, перцем. Можна додати трохи коріандру. Перевертаємо наші шматочки і робимо те саме — солимо, перчимо. Далі обмокуємо в борошні та відправляємо на сковороду. Обсмажуйте філе коропа не більше 1-2 хвилин з кожного боку.

Злегка обсмажену рибу викладаємо на серветки, щоб позбавити жиру.

Далі беремо пару гілочок чебрецю, печериці, цибулю шалот, лавровий лист і викладаємо на сковороду. Присипаємо 1 ст. борошна та додаємо 1 ст.л. олії. Можна також додати пару зубчиків часнику, злегка роздавлених. Усе обсмажуємо, помішуючи. Через 5-10 хвилин додаємо 250-300 мл сухого червоного вина та 200 мл води. Залишаємо соус кипіти та поступово викладаємо в нього нашу рибу. Тушкуємо рибу в вині з овочами 25-30 хвилин на середньому вогні.

Нарізаємо багет і підсушуємо шматочки на сухій сковороді. Готову рибу викладаємо на багет. Зверху можна покласти пару овочів із соусу - печериці, цибулю, чебрець. Поливаємо зверху соусом і подаємо на стіл!

Для повторної подачі розігрійте соус, додавши трохи води. Смачного!

Не робіть так! ТОП-3 неочевидні помилки можуть зіпсувати смак котлет

четвер, 18 квітень 2024, 10:15

Якщо домашні знають про те, що господиня планує готувати котлети, всі готуються до дегустації неймовірно смачної страви. Однак її занадто легко зіпсувати, зробивши не очевидні помилки. У чому вони полягають, передають Патріоти України. Багато хто намаг...

Лише спробуйте! Мариновані огірки з яблуками - овочі виходять хрусткими, а розсіл смачним

четвер, 18 квітень 2024, 9:14

Завдяки цьому рецепту ви не тільки пригостите домашніх хрусткими огірками, але й отримаєте смачний розсольний напій, передають Патріоти України.