Досвідчені господині назвали секретний інгредієнт, який зробить котлети пишними

Ідеальні котлети обов'язково повинні бути соковитими, пишними, ніжними і м'якими. На консистенцію і зовнішній вигляд цієї страви має вплив багато факторів. Головними є інгредієнти, використовувані в фарші, передають Патріоти України.

Так, деякі продукти можуть зробити фарш сухим, і готова страва вийде жорсткою і не смачною. Інші інгредієнти, навпаки, надають соковитості готовій страві.

Останніми найчастіше виступають хліб, манка або цибуля. Однак досвідчені кулінари говорять про зовсім інший компонент.

Так, в фарш рекомендується додати трохи харчової соди. Саме вона дозволить котлетам стати пишними і соковитими, при цьому вони будуть тримати свою форму під час смаження.

Ще більш соковитими смачними котлети зробить вершкове масло. Для цього достатньо всього одного невеликого шматочка цього ніжного продукту.

Що стосується, яйця, то його в фарш класти не рекомендують. Воно дозволяє скріпити компоненти між собою, але готові котлети виходять жорсткими.

Зовсім не екзотика! Дослідники назвали "суперфуд" для шкіри та мозку, який є у кожному супермаркеті

п’ятниця, 24 жовтень 2025, 16:50

Правильне та збалансоване харчування є запорукою міцного здоров’я людини. Те, що ми їмо щодня, неабияк впливає на наше самопочуття та організм. Дослідники розповіли, про супер’їжу, яка допомагає знизити ризик деменції та покращити стан шкіри. Про це пи...

Найкраще смакує з борщем! Сало у незвичайному маринаді - такого не знайдете навіть у ресторанах

п’ятниця, 24 жовтень 2025, 13:07

Сало - делікатес, який у принципі самодостатній. Також воно чудово поєднується з цибулею та часником. Кулінар Елла Іванова пропонує замаринувати його у незвичайному буряково-медовому маринаді. Готується все так просто, що ви здивуєтеся, передають Патр...