Доведеться переробити на іншу страву: Як врятувати м'ясо, якщо ви його спалили на мангалі або грилі

Відпочинок на природі в літній період часто супроводжується готуванням шашликів на мангалі або грилі. І навіть у найдосвідченіших кулінарів буває неприємний момент, коли м'ясо пригоріло або вилетіло з решітки в вугілля. Не варто викидати таке м'ясо, оскільки є кілька спосіб його порятунку, а заодно і заміського пікніка, радять Патріоти України.

Зрізати обгорілі шматочки

Найпростіший спосіб врятувати шашлик - зрізати обгорілі шматочки м'яса. З курки або риби можна ножем акуратно зішкребти нагар або просто зняти обгорілу шкірку.

Змінити рецепт приготування

Якщо зіпсовано досить багато м'яса, то є інший варіант - поміняти основне блюдо. Шматочки свинини або яловичини обрізати від пригорілої кірки, опустити в бульйон і потушкувати. Курку або рибу можна порізати на чисті шматочки та пустити на бутерброди. Змішати м'ясо з зеленню і викласти на підсушений хліб.

Рятувати стейки трохи важче, але теж реально – наріжте їх смужками або кубиками, замочіть в улюбленому соусі. М'ясо вбере вологу і спеції й знову стане соковитим. Використовуйте ці шматочки м'яса для пирога, пасти або жаркого. Можна приготувати бефстроганов.

З сухої свинини можна зробити смажений рис або печеню. А ще можна м'ясо подрібнити до стану паштету, додати зелену цибулю, часник і капусту – і отримаєте відмінну намазку для бутербродів.

Як уникнути помилок при смаженні м'яса

Готуйте довше і на слабкому вогні. Так м'ясо буде соковитим, і ви зможете уникнути пересушування.

Не поспішайте обрізати жир з м'яса. Не зрізайте жир з м'яса перед готуванням – зробіть це після приготування. Жир затримає вологу і додає страві соковитості.

Не грайте в багатозадачність. Однією з причин, чому м'ясо пригорає або стає сухим – це неуважність кухаря, який відволікається на приготування іншої страви, телевізор, соціальні мережі та розмови.

Джерело: UkrMedia

А ви це знали? Для чого багато хто п’є кефір з корицею

понеділок, 12 травень 2025, 11:12

Якщо людина прагне схуднути, вона регулярно вживає кефір. Цей корисний і ніжний продукт позитивно впливає на стан здоров’я, добре діє на шлунково-кишковий тракт, допомагає вирішити проблеми з травленням, передають Патріоти України. Кефір дає відчуття с...

Господиням на замітку! Як довго варити яйця для ідеальної серединки

понеділок, 12 травень 2025, 10:58

Яйця – один із найуніверсальніших продуктів на кухні, але варити їх правильно вдається не всім. Ідеальна серединка – це не випадковість, а результат точного часу приготування. Комусь до смаку рідкий жовток, хтось любить його повністю застиглим, і в кож...