Доведеться переробити на іншу страву: Як врятувати м'ясо, якщо ви його спалили на мангалі або грилі

Відпочинок на природі в літній період часто супроводжується готуванням шашликів на мангалі або грилі. І навіть у найдосвідченіших кулінарів буває неприємний момент, коли м'ясо пригоріло або вилетіло з решітки в вугілля. Не варто викидати таке м'ясо, оскільки є кілька спосіб його порятунку, а заодно і заміського пікніка, радять Патріоти України.

Зрізати обгорілі шматочки

Найпростіший спосіб врятувати шашлик - зрізати обгорілі шматочки м'яса. З курки або риби можна ножем акуратно зішкребти нагар або просто зняти обгорілу шкірку.

Змінити рецепт приготування

Якщо зіпсовано досить багато м'яса, то є інший варіант - поміняти основне блюдо. Шматочки свинини або яловичини обрізати від пригорілої кірки, опустити в бульйон і потушкувати. Курку або рибу можна порізати на чисті шматочки та пустити на бутерброди. Змішати м'ясо з зеленню і викласти на підсушений хліб.

Рятувати стейки трохи важче, але теж реально – наріжте їх смужками або кубиками, замочіть в улюбленому соусі. М'ясо вбере вологу і спеції й знову стане соковитим. Використовуйте ці шматочки м'яса для пирога, пасти або жаркого. Можна приготувати бефстроганов.

З сухої свинини можна зробити смажений рис або печеню. А ще можна м'ясо подрібнити до стану паштету, додати зелену цибулю, часник і капусту – і отримаєте відмінну намазку для бутербродів.

Як уникнути помилок при смаженні м'яса

Готуйте довше і на слабкому вогні. Так м'ясо буде соковитим, і ви зможете уникнути пересушування.

Не поспішайте обрізати жир з м'яса. Не зрізайте жир з м'яса перед готуванням – зробіть це після приготування. Жир затримає вологу і додає страві соковитості.

Не грайте в багатозадачність. Однією з причин, чому м'ясо пригорає або стає сухим – це неуважність кухаря, який відволікається на приготування іншої страви, телевізор, соціальні мережі та розмови.

Джерело: UkrMedia

Дуже смачні, але: Кому не можна їсти кавуни

п’ятниця, 22 серпень 2025, 17:22

Кавуни цінуються за свій освіжаючий смак і багатий поживний вміст. Крім того, вони низькокалорійні, але при цьому надовго залишають відчуття ситості та допомагають швидко вгамувати спрагу. Хоча список їхніх корисних властивостей для здоров'я дуже довги...

Господиням на замітку! Які продукти небезпечно консервувати вдома

п’ятниця, 22 серпень 2025, 12:35

Сезон закруток у самому розпалі: українські господині активно готують банки з овочами, фруктами та соусами, аби взимку мати домашні запаси. Проте не всі продукти підходять для консервації, а деякі можуть швидко зіпсуватися, вибухнути у банках або стати...