Відпочинок на природі в літній період часто супроводжується готуванням шашликів на мангалі або грилі. І навіть у найдосвідченіших кулінарів буває неприємний момент, коли м'ясо пригоріло або вилетіло з решітки в вугілля. Не варто викидати таке м'ясо, оскільки є кілька спосіб його порятунку, а заодно і заміського пікніка, радять Патріоти України.
Найпростіший спосіб врятувати шашлик - зрізати обгорілі шматочки м'яса. З курки або риби можна ножем акуратно зішкребти нагар або просто зняти обгорілу шкірку.
Якщо зіпсовано досить багато м'яса, то є інший варіант - поміняти основне блюдо. Шматочки свинини або яловичини обрізати від пригорілої кірки, опустити в бульйон і потушкувати. Курку або рибу можна порізати на чисті шматочки та пустити на бутерброди. Змішати м'ясо з зеленню і викласти на підсушений хліб.
Рятувати стейки трохи важче, але теж реально – наріжте їх смужками або кубиками, замочіть в улюбленому соусі. М'ясо вбере вологу і спеції й знову стане соковитим. Використовуйте ці шматочки м'яса для пирога, пасти або жаркого. Можна приготувати бефстроганов.
З сухої свинини можна зробити смажений рис або печеню. А ще можна м'ясо подрібнити до стану паштету, додати зелену цибулю, часник і капусту – і отримаєте відмінну намазку для бутербродів.
Готуйте довше і на слабкому вогні. Так м'ясо буде соковитим, і ви зможете уникнути пересушування.
Не поспішайте обрізати жир з м'яса. Не зрізайте жир з м'яса перед готуванням – зробіть це після приготування. Жир затримає вологу і додає страві соковитості.
Не грайте в багатозадачність. Однією з причин, чому м'ясо пригорає або стає сухим – це неуважність кухаря, який відволікається на приготування іншої страви, телевізор, соціальні мережі та розмови.
Кавуни цінуються за свій освіжаючий смак і багатий поживний вміст. Крім того, вони низькокалорійні, але при цьому надовго залишають відчуття ситості та допомагають швидко вгамувати спрагу. Хоча список їхніх корисних властивостей для здоров'я дуже довги...
Сезон закруток у самому розпалі: українські господині активно готують банки з овочами, фруктами та соусами, аби взимку мати домашні запаси. Проте не всі продукти підходять для консервації, а деякі можуть швидко зіпсуватися, вибухнути у банках або стати...