"Дражнитимуть", поки не з'їсте: Секрет справжніх українських пампушок від Володимира Ярославського

Ресторатор Володимир Ярославський поділився в Instagram секретом, як готувати українські пампушки, передають Патріоти України.

«Українські Пампушки. Духмяні, рум'яні та з часником і зеленню — вони будуть дражнити вас і усю родину, поки ви їх не з’їсте», — написав він.

Інгредієнти:
150 г молока
150 г води
24 г свіжих дріжджів (8 якщо сухі)
70 г цукру
100 г борошна
1 яйце
400−420г борошна
5 г солі
40 г олії або теплого вершкового масла
зелень, часник
1 жовток на помазку
олія (для рук та форми)

Спосіб приготування:
Змішуємо воду і молоко і трохи підігріваємо — але дуже важливо, щоб температура була не вище 38 градусів, додаємо цукор, дріжджі і частину борошна, перемішуємо і даємо підійти хвилин 20, накривши рушником.
Можна просто поставити у вимкнену теплу духовку — тісто має підходити в теплому місці. Далі додаємо яйце та іншу частину борошна, вимішуємо тісто і даємо йому підійти (знову в теплому місці). У тісто вмішуємо рослинну олію, ділимо тісто на шматочки приблизно по 60 г, формуємо з них кульки і кладемо в змащену також олією форму і знову ставимо підійти в тепле місце — це хвилин 30−45.
Жовток трохи розбавляємо водою, додаємо дрібку цукру і добре змащуємо верх пампушки, що підійшли. Випікаємо 25−30 хвилин при температурі 185 градусів до рум'яності. Одразу гарячими змащуємо нарізаною зеленню з часником, олією, дрібкою солі і ложкою води. Даємо остигнути і потім вже куштуємо!

Буде смакота! З якою крупою смачно запекти курку на вечерю

п’ятниця, 11 квітень 2025, 23:10

Якщо запекти куряче м'ясо з крупою в духовці – у вас вийде повноцінна ситна страва на вечерю. Готується вона значно простіше за традиційний плов. А замість класичного рису або гречки можна використати курупу, яка відварюється моментально і без зайвої м...

Є секрет! Як замаринувати скумбрію, щоб їсти через 30 хвилин

п’ятниця, 11 квітень 2025, 18:08

Якщо ви хочете швидко приготувати скумбрію у маринованому вигляді, то цей рецепт — ваша знахідка. Пів години — і рибка готова, передають Патріоти України. Обов’язково при такому приготуванні порізати скумбрію шириною не більше, ніж 5 мм. Це для того, щ...