"Другий хліб" не лише для українців: Ектор Хіменес-Браво поділився смачнючим рецептом фаршированої картоплі для гурманів

Суддя шоу «МастерШеф» Ектор Хіменес-Браво навчив, як приготувати картоплю, щоб та була не гарніром, а самостійною стравою, розрахованою на гурманів. Рецепт Хіменес-Браво опублікував в Instagram.

Фарширована картопля для гурманів

  • Картопля — 5 штук;
  • помідор без шкірки, нарізаний кубиками — один маленький (60 г);
  • зелена цибуля — 40 г;
  • гірчиця — 10 г;
  • часник — одна головка;
  • бекон — 400 г;
  • сир Гауда або моцарелла — 50 г;
  • вершки жирні — 50 г;
  • сир пармезан — 20 г.

Картоплю помити, обгорнути фольгою, запікати 40 хвилин (190 градусів).
Головку часнику запекти протягом 5 хвилин.
Картоплю розрізати навпіл, вийняти серединку. До картопляної м'якоті додати часник, томати, зелену цибулю, сир Гауда, вершки, гірчицю, сіль, чорний перець.
Начинити половинки картоплі фаршем, обернути кожну беконом, закріпити зубочисткою слайс бекону.
Посипати пармезаном, запікати ще 7 хвилин при 180 градусах.

Редакція ПУ зазначить від себе, якщо нема під рукою коштовного пармезану, можна експериментувати з будь-якими сирами, що Вам до смаку.

"Сильний союзник здоров’я та сяйва шкіри": Названо овоч, який сповільнює старіння

вівторок, 9 вересень 2025, 13:05

Коли креми та маски вже не дають бажаного ефекту, варто шукати підтримку не лише зовні, а й в харчуванні. Одним із найпотужніших овочів для уповільнення старіння зсередини вчені називають броколі, передають Патріоти України. У броколі міститься сульфор...

Все дуже просто! Як за хвилину дізнатись справжня кава чи підробка

вівторок, 9 вересень 2025, 8:44

Смак кави залежить від кількох речей. По-перше, це якість зерен, а по-друге - спосіб заварювання. Знавці стверджують, що не варто при заварюванні кави використовувати крутий окріп, передають Патріоти України. Стосовно якості зерен, меленої чи розчинної...