"Другий хліб" не лише для українців: Ектор Хіменес-Браво поділився смачнючим рецептом фаршированої картоплі для гурманів

Суддя шоу «МастерШеф» Ектор Хіменес-Браво навчив, як приготувати картоплю, щоб та була не гарніром, а самостійною стравою, розрахованою на гурманів. Рецепт Хіменес-Браво опублікував в Instagram.

Фарширована картопля для гурманів

  • Картопля — 5 штук;
  • помідор без шкірки, нарізаний кубиками — один маленький (60 г);
  • зелена цибуля — 40 г;
  • гірчиця — 10 г;
  • часник — одна головка;
  • бекон — 400 г;
  • сир Гауда або моцарелла — 50 г;
  • вершки жирні — 50 г;
  • сир пармезан — 20 г.

Картоплю помити, обгорнути фольгою, запікати 40 хвилин (190 градусів).
Головку часнику запекти протягом 5 хвилин.
Картоплю розрізати навпіл, вийняти серединку. До картопляної м'якоті додати часник, томати, зелену цибулю, сир Гауда, вершки, гірчицю, сіль, чорний перець.
Начинити половинки картоплі фаршем, обернути кожну беконом, закріпити зубочисткою слайс бекону.
Посипати пармезаном, запікати ще 7 хвилин при 180 градусах.

Редакція ПУ зазначить від себе, якщо нема під рукою коштовного пармезану, можна експериментувати з будь-якими сирами, що Вам до смаку.

Вихід є! Як врятувати квашену капусту, якщо вона виявилася занадто кислою

середа, 30 квітень 2025, 6:08

Зазвичай метою є створення помірно кислої страви. Але не переборщити зі смаком не так вже й просто. Нерідко квашена капуста можна перекваситись і набути надмірної «кислинки». Це може статися з різних причин. Наприклад, неправильна температура зберіган...

Це може здивувати! ТОП-3 продукти в рази перевершують молоко за вмістом кальцію

середа, 30 квітень 2025, 5:40

Кальцій - це життєво важливий мінерал, необхідний для міцних кісток, здорових зубів, нормальної роботи серця та м’язів. Традиційно вважається, що основне джерело кальцію - це молоко. Але насправді деякі продукти містять навіть більше цього елемента, ні...