Дуже актуальний восени: Рецепт простого та ситного м'ясного салату із овочами

На зміну легким овочевим салатам приходять калорійніші м'ясні, що містять повний набір необхідних організму речовин і дають заряд енергії на цілий день. Приготований на сніданок або обід салат із відвареною яловичиною – це гармонійне поєднання м'ясних білків, овочевої клітковини та корисних ненасичених жирів домашнього майонезу, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • 250 г яловичини
  • 2 маринованих огірка
  • 0,5 цибулини
  • 0,5 моркви
  • 1 зубок часнику
  • 2 столові ложки майонезу
  • 0,5 чайної ложки гірчиці
  • олія

Приготування

Моркву та цибулю очистити. Моркву нарізати соломкою, а цибуля – півкільцями. Підготовлені овочі обсмажити в олії до золотистого кольору.

Відварену яловичину і мариновані огірки нарізати брусочками, з'єднати і додати моркву з цибулею.

Майонез із гірчицею вимішати до однорідного стану, додати пропущений через прес часник, добре розтерти і заправити салат. Перед подаванням салат із відвареною яловичиною витримати в холодильнику.

На замітку

Замість яловичини можна використовувати пісну свинину, філе індички, відварену або копчену курятину, відварений язик.

Джерело: ТСН.ua

А ви це знали? Чому потрібно додати пшоно до свого раціону і як його правильно готувати

неділя, 2 листопад 2025, 7:42

Пшоно окультурений вид проса. Наразі у продажу присутнє лише шліфоване пшоно, бо жорстке лушпиння оболонок робить його складно їстівним. Готувати пшоно можна у вигляді каші, а також варити суп, додавати в салати, передають Патріоти України. Нутриціоло...

Все просто! Як порізати цибулю без сліз - дві дієві поради від шеф-кухаря

неділя, 2 листопад 2025, 6:59

Нарізання цибулі для будь-якої страви може стати завданням не з легких. Чому ж цей овоч взагалі змушує плакати? Як виявилося, сам процес розрізання цибулини овоча вивільняє хімічну речовину під назвою сльозогінний фактор (СФ), яка по суті є газом. Вона...