Дуже ароматне, всі будуть у захваті: Рецепт сирного печива "штоленки" зі смаком популярної німецької випічки

Різдвяні сімейні свята не обходяться без смачної та ароматної випічки. Однією з таких є штолен – м`який десерт з великою кількістю сухофруктів. Різдвяний штолен обов`язково потрібно пекти з дітками чи внуками – процес приготування подарує приємні емоції та святковий настрій. Патріоти України пропонують вашій увазі спрощений варіант штолена - печиво "штоленки". Фудблогер julia_kopetsoni поділилася рецептом в Youtube.

Інгредієнти на 24 шт:

  • Борошно – 260 г
  • Цукор – 100 г
  • Розпушувач – 8 г
  • Сіль – дрібка
  • вершкове масло – 100 г
  • Кисломолочний сир – 130 г
  • Яйця – 1 шт
  • Ваніль
  • Сухофрукти – 300 г
  • Ром – 200 мл
  • Вода – 150 мл
  • Цедра апельсина

Для декору:

  • Цукрова пудра – 40 г
  • Вершкове масло

Спосіб приготування:

1. Усі сухофрукти помістити у глибоку ємкість, додати цедру, залити водою та ромом. Довести до кипіння, після чого дати охолонути упродовж 15 хвилин та злити зайву воду.

2. Розім`яти сир. Додати до нього ваніль, сіль, яйце та цукор, постійно помішуючи.

3. Додати розмякшене вершкове масло та перемішати до однорідності.

4. Поступово додати просіяне борошно з розпушувачем.

5. Коли тісто стало однорідної консистенції, додати сухофрукти.

6. Сформувати печиво та викласти на деко. Випікати 15 хвилин у добре розігрітій духовці.

7. Помазати гаряче печиво розтопленим маслом та посипати пудрою.

А ви це знали? Навіщо заморожують хліб перед вживанням

неділя, 23 лютий 2025, 13:00

Дехто заморожує хліб перед вживанням. Дізнавшись причину, ви, ймовірно, також візьмете цю звичку на озброєння, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Справа в тому, що після заморожування в хлібі збільшується вміст клітковини порівняно зі свіж...

Господиням на замітку! Чи потрібно промивати рис після варіння

неділя, 23 лютий 2025, 12:12

Рис – універсальний гарнір, який можна поєднувати з різними продуктами та спеціями. Крім того, ця крупа забезпечує приплив енергії на цілий день, передають Патріоти України. Вариться рисова каша легко. Однак деякі недосвідчені кулінари припускаються по...