"Дуже ароматно та смачно": Клопотенко поділився рецептом пирога з куркою, базиліком та печерицями

"Пироги з листкового тіста – це така собі чарівна паличка на кухні. Бо тут все максимально просто – треба розморозити тісто та загорнути у нього будь-яку начинку. Все, смачна вечеря готова. А загортати у тісто можна все, що завгодно – і м'ясо, і овочі, і фрукти з ягодами, і навіть крупи. Все вийде смачно. Ось і я вирішив не заморочуватися та просто приготувати смачний закритий пиріг із курячими стегнами та печерицями. Це поєднання – одне з моїх улюблених, бо максимально зрозуміле та смачне. Аби трохи підсилити смак начинки я додав листя базиліку, а для більшої ніжності натер твердого сиру. Вийшло дуже ароматно та смачно", - пише кулінар Євген Клопотенко на своєму сайті, передають Патріоти України, та продовжує:

"Варто звернути увагу на те, що для начинки я обрав саме філе стегна, воно зробить смак більш насиченим та водночас не пересушить страву. Я купив філе стегна, бо воно одразу без шкірки та кісток. Це дуже зручно, бо треба лише дістати м'ясо з упаковки та нарізати. Ви зекономите час та зусилля, адже якщо купити звичайні стегна, потрібно буде відділити м'ясо від кісток та відокремити шкірку. Тож спробуйте знайти вже готовий продукт. Та й взагалі я вже давно впевнився, що дієтичне куряче м'ясо – чудовий продукт, бо містить багато білка та менше холестерину у порівнянні, наприклад, зі свининою, ще й коштує дешевше. Також вкотре закликаю вас купувати фасоване м'ясо від перевірених виробників, якщо ж обираєте не фасований, то купуйте лише у фірмових магазинах, де якість також контролюється виробником.

Інгредієнти:

500 г прісного листкового тіста

500 г філе стегна

2 цибулини

400 г печериць

300 г твердого сиру

5 гілочок базиліку

2 яйця

2 ст. л. кунжуту

4 ст. л. соняшникової олії

до смаку сіль та перець

Приготування:

Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів.

Очистіть цибулину та наріжте її невеличким кубиком.

Філе курячих стегон без шкірки та кістки наріжте кубиками зі стороною приблизно 1 см. Якщо ви придбали курячі стегна зі шкіркою та кістками, потрібно спочатку відділити м'ясо.

Ретельно помийте 400 г печериць та наріжте такими самими кубиками, як і м'ясо.

Обсмажте на одній пательні на 2 ст. л. соняшникової олії цибулю з грибами, доки з грибів не випарується волога, додайте трохи солі та перцю.

Окремо на 2 ст. л. олії обсмажте курку із додаванням солі та перцю до золотавої скоринки. Дайте начинці охолонути.

Розморозьте листкове тісто. Присипте борошном робочу поверхню та розкачайте тісто у пласт, розкочуючи лише вздовж на 1-1.2 м, а ширину залиште такою, як була.

Твердий сир (300 г) натріть на крупній тертці та змішайте у мисці із куркою та смаженими грибами з цибулею. Добре перемішайте.

Викладіть начинку на тісто, трохи змістивши від центру.

Відділіть листочки від 5 гілочок базиліку та викладіть зверху на начинку.

Меншою частиною тіста накрийте начинку та далі скрутіть у рулет.

Готовий рулет загорніть у форму "равлика" та змастіть яйцем з усіх боків, посипте 2 ст. л. кунжуту. Запікайте пиріг за температури 180 градусів 25 хвилин".

Буде смакота! Як замаринувати філе перед запіканням для салатів

субота, 26 квітень 2025, 8:12

Простий рецепт запікання філе для салату, проте в ньому є свій особливий секрет, який полягає у додаванні французької гірчиці, що подарує пікантний присмак, передають Патріоти України. Для приготування нам буде потрібно:. Філе (куряча грудка) – 2 шт.Со...

А ви це знали? Чому досвідчені кулінари додають оцет під час варіння картоплі

субота, 26 квітень 2025, 7:12

Якщо вам треба картопля, що не розварюється, добре тримає форму, зокрема під час нарізання на кубики чи слайси, то ця кулінарна порада для вас. Обов’язково додавайте оцет у воду, він не вплине на смак, проте покращить міцність верхнього шару картоплі, ...