"Дуже ароматно та смачно": Клопотенко поділився рецептом пирога з куркою, базиліком та печерицями

"Пироги з листкового тіста – це така собі чарівна паличка на кухні. Бо тут все максимально просто – треба розморозити тісто та загорнути у нього будь-яку начинку. Все, смачна вечеря готова. А загортати у тісто можна все, що завгодно – і м'ясо, і овочі, і фрукти з ягодами, і навіть крупи. Все вийде смачно. Ось і я вирішив не заморочуватися та просто приготувати смачний закритий пиріг із курячими стегнами та печерицями. Це поєднання – одне з моїх улюблених, бо максимально зрозуміле та смачне. Аби трохи підсилити смак начинки я додав листя базиліку, а для більшої ніжності натер твердого сиру. Вийшло дуже ароматно та смачно", - пише кулінар Євген Клопотенко на своєму сайті, передають Патріоти України, та продовжує:

"Варто звернути увагу на те, що для начинки я обрав саме філе стегна, воно зробить смак більш насиченим та водночас не пересушить страву. Я купив філе стегна, бо воно одразу без шкірки та кісток. Це дуже зручно, бо треба лише дістати м'ясо з упаковки та нарізати. Ви зекономите час та зусилля, адже якщо купити звичайні стегна, потрібно буде відділити м'ясо від кісток та відокремити шкірку. Тож спробуйте знайти вже готовий продукт. Та й взагалі я вже давно впевнився, що дієтичне куряче м'ясо – чудовий продукт, бо містить багато білка та менше холестерину у порівнянні, наприклад, зі свининою, ще й коштує дешевше. Також вкотре закликаю вас купувати фасоване м'ясо від перевірених виробників, якщо ж обираєте не фасований, то купуйте лише у фірмових магазинах, де якість також контролюється виробником.

Інгредієнти:

500 г прісного листкового тіста

500 г філе стегна

2 цибулини

400 г печериць

300 г твердого сиру

5 гілочок базиліку

2 яйця

2 ст. л. кунжуту

4 ст. л. соняшникової олії

до смаку сіль та перець

Приготування:

Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів.

Очистіть цибулину та наріжте її невеличким кубиком.

Філе курячих стегон без шкірки та кістки наріжте кубиками зі стороною приблизно 1 см. Якщо ви придбали курячі стегна зі шкіркою та кістками, потрібно спочатку відділити м'ясо.

Ретельно помийте 400 г печериць та наріжте такими самими кубиками, як і м'ясо.

Обсмажте на одній пательні на 2 ст. л. соняшникової олії цибулю з грибами, доки з грибів не випарується волога, додайте трохи солі та перцю.

Окремо на 2 ст. л. олії обсмажте курку із додаванням солі та перцю до золотавої скоринки. Дайте начинці охолонути.

Розморозьте листкове тісто. Присипте борошном робочу поверхню та розкачайте тісто у пласт, розкочуючи лише вздовж на 1-1.2 м, а ширину залиште такою, як була.

Твердий сир (300 г) натріть на крупній тертці та змішайте у мисці із куркою та смаженими грибами з цибулею. Добре перемішайте.

Викладіть начинку на тісто, трохи змістивши від центру.

Відділіть листочки від 5 гілочок базиліку та викладіть зверху на начинку.

Меншою частиною тіста накрийте начинку та далі скрутіть у рулет.

Готовий рулет загорніть у форму "равлика" та змастіть яйцем з усіх боків, посипте 2 ст. л. кунжуту. Запікайте пиріг за температури 180 градусів 25 хвилин".

Коли краще пити каву зранку? Названо ідеальний час - і це варто врахувати

четвер, 25 квітень 2024, 15:50

Багатьом людям важко прийти зранку до тями та почати нормально розмовляти до того моменту, поки вони не вип’ють філіжанку кави, що надає бадьорості. Проте, експерти вважають, що першим ділом випити напій з кофеїном – не ідеально, передають Патріоти Укр...

Не тільки смачно, а й корисно! ТОП-5 спецій для плаского живота, які можна додати у каву

четвер, 25 квітень 2024, 9:50

У прагненні до здорового способу життя кожна маленька зміна має значення. Однак, для багатьох людей наявність ранкової кави навіть не підлягає обговоренню, хоча цей напій і здатен зашкодити вашому здоров'ю. На щастя, є можливість збільшити його користь...