Дуже легкий рецепт! Накрохмалена печінка виходить соковитою і м'якою, а зовні з хрусткою скоринкою

Печінка по цьому рецепту виходить соковитою і м'якою, а зовні з хрусткою скоринкою, інформує Ukr.Media, зазначають Патріоти України.

Для приготування вам знадобляться такі інгредієнти:

  • печінка-500 г;
  • крохмаль 1 ст. л;
  • яйце, 1 шт;
  • сіль і перець за смаком.

Печінку ви можете взяти будь-яку, як свинячу, так і яловичу, курячу або індичину.

Печінку промиваємо, видаляємо все зайве, просушуємо і ріжемо на невеликі шматочки.

Змішуємо печінку з сіллю, перцем, крохмалем і збитим яйцем. Лишаємо в такому маринаді на 40 — 50 хвилин, періодично перемішуючи суміш.

Розігріваємо олію й обсмажуємо печінку зі всіх сторін. Викладаємо на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир.

Виходить відмінна смакота.

Як варіант, ви можете зробити печінку в клярі: шматки печінки трохи відбиваємо молотком.

Збиваємо 2 яйця з крохмалем і 2 ст. л. борошна. Солимо масу і додаємо перець, дрібно рубаний кріп.

Олію розігріваємо, вмочаємо відбивні в клярі й обсмажуємо з двох сторін. Після того, як ви обсмажите всі відбивні, можна скласти їх в сковороду, влити пару ложок води, покласти 2 лаврових листи, закрити кришкою і протушкувати.

Господиням на замітку! Чому варто додавати крохмаль у фарш для фрикадельок

вівторок, 25 листопад 2025, 12:15

І це не яйце й не хліб, а крохмаль, який в азійській кухні додають до фрикадельок майже автоматично, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Сьогодні це вже не секрет: крохмаль у фарші працює як природний компонент для зв’язування. Він робить м...

Це може здивувати! Названо найшкідливіший суп для здоров’я

вівторок, 25 листопад 2025, 8:44

Класична солянка - нескладний у приготуванні й дуже смачний суп, який часто готують у холодну пору року, передають Патріоти України. Страва готується на концентрованому бульйоні (м'ясному, рибному або грибному) й має гострий, пряний смак. Вона дуже сма...