Дуже смачне морозиво в домашніх умовах: Як приготувати пломбір покроково

Влітку всім хочеться такого поширеного десерту, як морозиво. Його люблять з дитинства всі. Не дивлячись на те, що легше і зручніше купити його в магазині, корисніше буде, якщо Ви приготуєте самі - з душею і любов'ю, особливо, якщо ці ласощі призначаються для дітей, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.

Для початку хочеться відзначити, що основа будь-якого смачної страви — свіжі і смачні продукти. Тому краще вибирати їх дорожчі, але якісніші. Врахуйте, що основним інгредієнтом ваших ласощів будуть вершки, тому, чим вони жирніші, тим краще буде консистенція. Якщо брати вершки з малим відсотком жиру, то морозиво має всі шанси стати схожим на заморожений лід.

Зараз багато господинь стали користуватися мороженицями, однак якщо Ви робите морозиво не кожен день, то цілком можна обійтися і без неї. Для того, щоб отримати морозиво потрібної консистенції, без льоду, просто робіть теж, що і робить цей прилад — перемішуйте ваше ласощі як можна частіше — кожні 30 хв — 1 годину.

Вершки беремо для морозива 33, а краще взагалі 38 %. Заздалегідь, бажано за 12 годин до приготування, їх потрібно прибрати в холодильник. Також повинні бути охолодженими чаша і віночок. Збивати їх потрібно окремо від основних інгредієнтів — так консистенція виходить краще.

Замість цукру в морозиво краще використовувати цукрову пудру, також потрібно покласти пакетик ванільного цукру. Яйця кладемо обов'язково свіжі, а молоко максимальної жирності — 6%.

Отже, інгредієнти:

  • Яєчні жовтки — 4 шт.,
  • цукрова пудра — 90-100 гр.
  • ванілі — 1 стручок (або 1 пак. ванільного цукру),
  • молоко 6% — 250 мл,
  • вершки 33-38% — 350 мл
  • Жовтки розтираємо з цукром, а молоко кип'ятимо в цей час з ваніллю. Тонкою цівкою вливаємо молоко, жовтки і перемішуємо. Ставимо все це назад на вогонь і помішуючи, чекаємо, поки температура буде 80-85°С. Обов'язково потрібно знати, що кип'ятити цю суміш в жодному разі не можна! Інакше морозиво просто не вийде. Суміш знімаємо з вогню, охолодити до кімнатної температури, а потім прибираємо в холод на 1 годину.

    В цей час займаємося вершками. Їх потрібно збити в густу піну, до піків, але тільки не перестарайтеся — масло нам не потрібно.

    Після того, як молочну суміш Ви дістали з холодильника, змішайте її з вершками. Занадто довго збивати не потрібно — вистачить 2 хвилин.

    Власне, практично все — перекладаємо морозиво в ємність для заморожування, і кожні 40-60 хвилин дістаємо з холодильника і перемішуємо. Процедуру повторіть 3-4 рази. Востаннє, коли морозиво буде вже зовсім густим, потрібно перемішати його ложкою. Все! через 5-6 годин ласощі готові. Приємного апетиту!

    Є секрет! Як зберігати вершкове масло, щоб залишалося свіжим довго

    п’ятниця, 22 листопад 2024, 5:40

    Вершкове масло – це вкрай корисний продукт, який обов’язково має бути в раціоні як дорослих, так і дітей, передають Патріоти України. Без вершкового масла в кулінарії не обійтися, бо не вийде запашної випічки, смачної каші чи ароматного картопляного пю...

    Буде смакота! Кулінарна хитрість, яка здатна зробити м’ясний фарш легшим за пух

    четвер, 21 листопад 2024, 23:10

    Забудьте про жорсткі котлети, які важко кусати та жувати. Щоб вони були легкими та апетитними, нагадували пух, потрібно правильно підготувати фарш. Деякі кулінарні хитрощі допоможуть це зробити, передають Патріоти України. Отже, ми вже знаємо, що секре...