Дуже нагадує батончики Twix, але смачніше: Рецепт австралійського карамельного десерту "Мільйонер"

Кулінар і ресторатор Вікторія Фішич розповіла, як приготувати святковий десерт Карамельні слайси. Якщо вам подобається Twix, вам точно потрібно приготувати австралійський десерт Caramel Sliсe, адже саме за його подобою створили солодку парочку американських батончиків. Окрім того, як розповіла Вікторія Фішич, десерт часто називають «печивом Мільйонер» через його багатий смак і склад: хрусткого пісочного печива, вершкової карамелі та товстого чорного шоколаду, передають Патріоти України.

Рецепт карамельного десерту

Інгредієнти:

Для печива:

  • Борошно пшеничне — 230 г
  • Борошно рисове або кукурудзяне (кукурудзяний крохмаль) — 80 г

З рисовим борошном печиво більш крихке, а за рахунок кукурудзяного — тане в роті.

  • Цукрова пудра — 120 г
  • Масло — 220 г
  • Сіль — 2 г ⠀

Для карамелі:

  • Масло вершкове — 125 г
  • Цукор (краще коричневий) — 80 г
  • Ваніль — 1 г
  • Згущене молоко — 400 г ⠀

Для шоколаду:

  • Чорний шоколад — 200 г
  • Рослинна олія — 1 ст. л.

Приготування:

1. Для пісочної основи наріжте масло кубиками, змішайте з цукровою пудрою, сіллю та борошном. Акуратно розітріть руками до отримання пісочної крихти. Не вимішуйте до однорідної консистенції.

Застеліть прямокутну форму розміром 28 на 18 см пергаментом, так щоб його краї виступали і потім було легко витягти готовий десерт. Покладіть тісто на дно й утрамбуйте лопаткою.

Випікайте при температурі 200°С (без обдуву) або 180 (з обдувом) близько 12−15 хвилин. Воно повинно залишатися білим. Вийміть з духовки і дайте повністю охолонути.

2. Поки основа остигає приготуйте карамель: в каструлі з товстим дном на середньому вогні розтопіть вершкове масло, додайте до нього цукор і ваніль, постійно помішуючи, коли цукор розчиниться — збийте вінчиком. Доведіть до кипіння.

Коли з’являться бульбашки — додайте згущене молоко. Варіть, постійно, мішаючи 5−7 хвилин, поки на поверхні не почнуть з’являтися великі бульбашки. Як тільки вони з’явилися — гарно перемішайте протягом 1 хвилини та приберіть з вогню.

Довше тримати на вогні не треба, молоко не повинно уваритися повністю на цьому етапі - його ще чекає духовка.

Якщо вогонь буде сильним, дно каструлі тонким, а ви будете відволікатися — молоко може почати трохи підгоряти і з’являться коричневі згустки. Краще б без цього, але навіть якщо таке сталося — не переживайте, вони ніяк не вплинуть на смак і не зашкодять.

3. Зніміть карамель з вогню і відразу ж залийте нею вже охолоджену пісочну основу, рівномірно розподіливши по всій поверхні. Відправте в духовку запікати при температурі 160С без обдування (140С з обдувом) протягом 15- 20 хвилин (залежить від духовки).

Ближче до кінця карамель буде темніти, а на поверхні можуть з’являтися бульбашки — це нормально. Вийміть з духовки, дайте постояти 20 хвилин при кімнатній температурі, а потім приберіть в холодильник на 30−40 хвилин.

4. Шоколад поламайте на дрібні шматочки, покладіть у миску для мікрохвильовки та додайте рослинну олію (для того, щоб шоколад мав гладку поверхню). Розтопіть у мікрохвильовій печі - в 4 заходи по 30 секунд, дістаючи після кожного та перемішуючи.

5. Коли карамель на пісочній основі охолоне (її поверхня повинна бути прохолодною), витягуйте з холодильника та заливайте шоколадом, допомагаючи лопаткою. Після того як залили — постукайте кілька разів формою об стіл — щоб шоколад рівномірно розподілився та покриття було рівним і гладким. Остудіть і відправте в холодильник на годину до повного застигання.

6. Для того щоб нарізати — витягніть з холодильника за 10 хвилин до подачі, дайте відійти та наріжте на прямокутники 6 на 4 см (у вас вийде 21 шт) за допомогою ножа, який варто нагріти під гарячою водою. Так ви не пошкодите шоколад і він не піде тріщинами.

Готовий десерт можна зберігати в холодильнику близько тижня. Але перед подачею діставайте за 20−30 хвилин, щоб дати відтанути — так карамель смачніша. Смачного!

Коли краще пити каву зранку? Названо ідеальний час - і це варто врахувати

четвер, 25 квітень 2024, 15:50

Багатьом людям важко прийти зранку до тями та почати нормально розмовляти до того моменту, поки вони не вип’ють філіжанку кави, що надає бадьорості. Проте, експерти вважають, що першим ділом випити напій з кофеїном – не ідеально, передають Патріоти Укр...

Не тільки смачно, а й корисно! ТОП-5 спецій для плаского живота, які можна додати у каву

четвер, 25 квітень 2024, 9:50

У прагненні до здорового способу життя кожна маленька зміна має значення. Однак, для багатьох людей наявність ранкової кави навіть не підлягає обговоренню, хоча цей напій і здатен зашкодити вашому здоров'ю. На щастя, є можливість збільшити його користь...