Дуже нагадує тірамісу, але набагато дешевше: Рецепт простого тортика із печива без випікання

Іноді правило «чим простіше, тим краще» дійсно працює, принаймні з цим легким тортом — точно. Хоча кондитерська справа - це, в більшості випадків, багато процесів, складних інгредієнтів і часу, для приготування деяких десертів потрібно буквально купити необхідні продукти. Серед простих фаворитів - вафельні торти і десерти, приготовані з готового печива, зазначають Патріоти України.

Цей рецепт можна вважати більш простою і дешевою версією тірамісу, адже печиво теж вимочується в каві, куди для пікантності можна додати ще й трохи алкоголю.

Рецепт торта з печива

Інгредієнти:

  • 500 г печива Марія (можна шоколадне)
  • 1,5 банки згущеного молока
  • 3 упаковки вершків для збивання
  • кава
  • джем або варення за бажанням

Приготування:

Заваріть каву та дочекайтеся, поки вона охолоне.

Збийте вершки, додайте згущене молоко та збийте ще раз.

Вимочіть печиво в каві, за бажанням можете додати амарето чи інший лікер.

Викладіть торт шарами: тонкий шар вершків на дно форми, потім печиво, крем - і так кілька разів. Готовий торт відправте в холодильник на ніч.

За бажанням верхній шар можна зробити з улюбленого варення або джему. Смачного!

Розставлено крапки над "і": У яку воду треба класти яйця для варіння — холодну чи гарячу

понеділок, 22 грудень 2025, 17:56

Здавалося б, варіння яєць - одна з найпростіших кулінарних задач. Проте навіть тут виникають суперечки: одні кладуть яйця в холодну воду, інші - у киплячу. Та насправді, від цього залежить не лише зручність очищення шкаралупи, а й текстура білка та жов...

Не робіть помилок! Чому сирники розпадаються і горять

понеділок, 22 грудень 2025, 16:30

Сирники здаються простою стравою, але на практиці часто виходять далекими від ідеалу. Вони можуть розтікатися на сковорідці, підгоряти зовні й залишатися сирими всередині. Найчастіше проблема не в рецепті, а в дрібних помилках під час приготування. Сам...