Дуже незвичайно і смачно! Гречана запіканка по-селянськи

Гречку люблю обігрувати по-різному при приготуванні, зазначають Патріоти України.

Взагалі, гречана крупа дуже корисна, багата вітамінами і мінералами, необхідними організму. Крім того, вона дуже живильна і низькокалорійна. З гречкою можна приготувати безліч цікавих страв! Пропоную вам рецепт гречаної запіканки з куркою і грибами.

Необхідні продукти:

  • Філе курячої грудки – 1 шт
  • Гречана крупа – 200 грам
  • Печериці – 200 грам
  • Цибуля – 1 шт (150 грам)
  • Сметана 20-25% -300 грам
  • Сир – 100 грам
  • Сіль за смаком
  • Перець – за смаком
  • Соняшникова олія

Як приготувати гречаної запіканки

Гречку відварюємо практично до готовності. Вона повинна бути не розвареною. Після того як вода википить краще дати їй постояти хвилин 10 під кришкою.

Цибулю нарізаємо кубиками і обсмажуємо до золотистого кольору.

Поки смажиться цибуля, нарізаємо печериці.

Додаємо гриби до цибулі, солимо і перчимо, обсмажуємо все разом 3-4 хвилини.

Тим часом нарізаємо куряче філе кубиками.

Додаємо курку до цибулі і грибів, солимо, перчимо і обсмажуємо все на сильному вогні до золотистої скоринки.

Сир натираємо на грубій терці.

Курку з грибами викладаємо у форму для запікання.

Зверху додаємо гречку, розрівнюємо шар.

Далі покриваємо все грубим шаром сметани.

Посипаємо тертим сиром.

Запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 35-40 хвилин до рум’яної сирної скоринки.

Якщо ви не любитель гречки, спробуйте приготувати цю страву, тоді гречка для вас заграє по-новому! Смачного!

Прості правила: Як варити яйця, щоб вони не тріскалися та легко чистилися

субота, 7 червень 2025, 12:12

Відварені яйця – дуже популярний корисний продукт, який входить до раціону більшості людей. Однак важко насолодитися продуктом, якщо під час чищення доводиться знімати більшу частину білка разом із шкаралупою. Які секрети допоможуть уникнути складнощів...

Буде як у ресторані: Як посмажити рибу з хрусткою скоринкою з борошном та в клярі на сковороді

субота, 7 червень 2025, 11:12

Бажанням кожного гурмана є поява на поверхні смаженої риби рум’яної скоринки. Хрумка частина не тільки прикрашає блюдо, але й робить його набагато смачнішим. Найпростішим способом досягнення такого результату є обвалення рибних шматочків у борошні. Про...