Дуже ніжно, ароматно та соковито: Рецепт курячої грудки "Капрезе" від Тетяни Литвинової

Кулінарний експерт Тетяна Литвинова поділилася простим, але вишуканим рецептом курки з італійською начинкою. Багато людей скаржиться, що не люблять корисну курячу грудку, адже вона виходить сухою та несмачною. Але, по-перше, варто використовувати філе на кістці, яке завжди виходить більш соковитим, ніж звичайне. По-друге, курка «капрезе» за рахунок начинки виходить ніжною та соковитою, зазначають Патріоти України.

Рецепт курки «капрезе»

Інгредієнти:

  • Куряча грудинка на кістці - 1 шт.
  • Сир Моцарелла — 120 г
  • Помідори — 1 шт.
  • Базилік

Маринад:

  • Оливкова олія — 2 ст.л.
  • Сіль — 1 ч.л.
  • Перець чорний — 0,5 ч.л.

Приготування:

Візьміть свіже філе курки на кістці та зробіть по 6−7 надрізів ножем вглиб під невеликим кутом з правого й лівого боку. Ці надрізи потрібні для начинки. Після цього замаринуйте філе мінімум на 30 хв (максимальна кількість часу — 10 годин).

Наріжте тонкими скибочками помідор і моцарелу, складіть їх разом з базиліком таким чином: скибочка помідора, листочок базиліка і скибочка моцарели. Засуньте їх у розрізи на курці, які ви попередньо зробили. Покладіть на деко з пергаментним папером і відправляйте в духовку на 30−35 хвилин при температурі 200° C. Смачного!


Родина оцінить! Як приготувати смачну альтернативу сирникам з кисломолочного сиру і яблук

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:10

Якщо є яблука та кисломолочний сир, можна приготувати цілу гору всіляких десертів, починаючи з тих самих сирників. Але коли сирники неабияк набридли або чимось треба зустріти несподіваних гостей, то приготуйте шарлотку з яблуками. Ніякого клопоту, а вс...

А ви це знали? Який вид вершкового масла найкорисніши

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:50

Деякі види продукту - це просто маргарин, який видають за вершкове масло недобросовісні виробники, передають Патріоти України. Вершкове масло – це саме той продукт, який ми вживаємо щодня. Ми намащуємо його на бутерброди, додаємо до різноманітних стра...