Дуже ніжно, ароматно та соковито: Рецепт курячої грудки "Капрезе" від Тетяни Литвинової

Кулінарний експерт Тетяна Литвинова поділилася простим, але вишуканим рецептом курки з італійською начинкою. Багато людей скаржиться, що не люблять корисну курячу грудку, адже вона виходить сухою та несмачною. Але, по-перше, варто використовувати філе на кістці, яке завжди виходить більш соковитим, ніж звичайне. По-друге, курка «капрезе» за рахунок начинки виходить ніжною та соковитою, зазначають Патріоти України.

Рецепт курки «капрезе»

Інгредієнти:

  • Куряча грудинка на кістці - 1 шт.
  • Сир Моцарелла — 120 г
  • Помідори — 1 шт.
  • Базилік

Маринад:

  • Оливкова олія — 2 ст.л.
  • Сіль — 1 ч.л.
  • Перець чорний — 0,5 ч.л.

Приготування:

Візьміть свіже філе курки на кістці та зробіть по 6−7 надрізів ножем вглиб під невеликим кутом з правого й лівого боку. Ці надрізи потрібні для начинки. Після цього замаринуйте філе мінімум на 30 хв (максимальна кількість часу — 10 годин).

Наріжте тонкими скибочками помідор і моцарелу, складіть їх разом з базиліком таким чином: скибочка помідора, листочок базиліка і скибочка моцарели. Засуньте їх у розрізи на курці, які ви попередньо зробили. Покладіть на деко з пергаментним папером і відправляйте в духовку на 30−35 хвилин при температурі 200° C. Смачного!


"Ідеальний продукт": Дієтологи розкрили незвичайні факти про властивості огірків

п’ятниця, 5 вересень 2025, 23:10

Зазвичай ми сприймаємо огірок як звичайний овоч з мінімальною користю, але дієтологи стверджують, що цей продукт може стати справжнім союзником у боротьбі за здоров’я. Він не тільки допомагає в підтримці кісток та здоров’я серця, але й сприяє схудненню...

Розставлено крапки над "і": Чи потрібно зберігати джем, варення і конфітюр у холодильнику

п’ятниця, 5 вересень 2025, 6:45

Банка джему або варення у холодильнику - це правило чи хибна думка? Таке питання виникає у багатьох господинь, передають Патріоти України. Дієтологиня Кетлін Гарсія-Бенсон пояснила, коли варто ставити джем до холодильника, а коли достатньо зберігати йо...