Дуже ніжно, ароматно та соковито: Рецепт курячої грудки "Капрезе" від Тетяни Литвинової

Кулінарний експерт Тетяна Литвинова поділилася простим, але вишуканим рецептом курки з італійською начинкою. Багато людей скаржиться, що не люблять корисну курячу грудку, адже вона виходить сухою та несмачною. Але, по-перше, варто використовувати філе на кістці, яке завжди виходить більш соковитим, ніж звичайне. По-друге, курка «капрезе» за рахунок начинки виходить ніжною та соковитою, зазначають Патріоти України.

Рецепт курки «капрезе»

Інгредієнти:

  • Куряча грудинка на кістці - 1 шт.
  • Сир Моцарелла — 120 г
  • Помідори — 1 шт.
  • Базилік

Маринад:

  • Оливкова олія — 2 ст.л.
  • Сіль — 1 ч.л.
  • Перець чорний — 0,5 ч.л.

Приготування:

Візьміть свіже філе курки на кістці та зробіть по 6−7 надрізів ножем вглиб під невеликим кутом з правого й лівого боку. Ці надрізи потрібні для начинки. Після цього замаринуйте філе мінімум на 30 хв (максимальна кількість часу — 10 годин).

Наріжте тонкими скибочками помідор і моцарелу, складіть їх разом з базиліком таким чином: скибочка помідора, листочок базиліка і скибочка моцарели. Засуньте їх у розрізи на курці, які ви попередньо зробили. Покладіть на деко з пергаментним папером і відправляйте в духовку на 30−35 хвилин при температурі 200° C. Смачного!


Ви могли це не знати! Продукти, які знижують ваш імунітет

понеділок, 8 грудень 2025, 17:30

Останні роки нагадали нам, наскільки вразливою може бути імунна система. Ми звикли шукати продукти, які її зміцнюють, але часто забуваємо про те, що щоденні харчові звички можуть її послаблювати, передають Патріоти України. Деякі популярні напої та стр...

Доступний всім! Названо напій, який рятує серце

понеділок, 8 грудень 2025, 11:44

Чай - це не лише приємний ритуал, який зігріває в холодну пору, а й напій, що може суттєво впливати на стан серця. Науковці все частіше наголошують: регулярне споживання чаю допомагає знизити ризик серцево-судинних захворювань, передають Патріоти Украї...