Дуже ніжний та ароматний: Рецепт капустяного пирога із сиром

Патріоти України пропонують вам приготувати смачний капустяний пиріг з ароматною молочною начинкою та спеціями.

Інгредієнти:

Тісто:

  • 1 склянка кефіру, кислого молока або сметани (можна суміш),
  • 1 пачка маргарину,
  • 2 склянки борошна,
  • 1/2 ч.л. соди, гашеної в оцті,
  • трохи солі.

Начинка:

  • 750 г капусти,
  • 200 г несолодкого сиру (будь-якої жирності),
  • 150 мл молока,
  • спеції за смаком (сванська сіль, перець, прованські або італійські трави).

Приготування:

  1. Маргарин з холодильника натерти на буряковій тертушці.
  2. Соду погасити оцтом і додати в кефір, розмішати з маргарином і додати борошно. Багато місити не треба, в тесті повинні залишитися шматочки маргарину!
  3. Поставити в холодильник хоча б на 6 годин (можна на ніч).
  4. Капусту нашаткувати і зварити в молоці (в молоко для обсягу можна додати 2-3 ст.л. води). Дати покипіти хвилин 5. Залишити під кришкою ще хвилин на 10. Відцідити і трохи охолодити.
  5. У теплу капусту додати сир. Якщо капуста охолоне, то сир добре не розмішається.
  6. Все перемішати, додати спеції.
  7. Глибоке деко змастити олією.
  8. Тісто розділити на 2 частини (одна частина – більша, друга – менша).
  9. Більшу частину розкачати так, щоб були «бортики». Викласти начинку.
  10. Розкачати другу частину тіста, накрити пиріг і защипати края.
  11. Випікати до золотистого кольору при t=180С приблизно 30-40 хв.

Ці ягоди знімають біль у суглобах і знижують рівень холестерину - на жаль, їхній сезон короткий

неділя, 24 серпень 2025, 23:10

Яскрава, терпка та соковита - вишня не лише приваблює кольором і ароматом, а й дивує своїм складом. Вона містить потужну дозу антиоксидантів, вітамінів та сполук, що підтримують серце, суглоби, сон і імунітет. Цей скромний фрукт має надзвичайно сильну ...

Все просто! Як посмажити мойву, щоб не було неприємного запаху

неділя, 24 серпень 2025, 8:12

Мойва - проста і доступна риба, яку часто обирають для швидкої вечері. Вона смачна, поживна та готується буквально за кілька хвилин. Проте під час смаження багатьох господинь зупиняє характерний запах, який може поширюватися на всю кухню. Уникнути цьог...