Дуже проста в приготуванні! Сирна запіканка з рисом та сухофруктами

Шматок такої солодкої та ситної запіканки відмінно підійде на сніданок чи на перекус, передають Патріоти України.

Перелік продуктів:

Форма – 18 см

  • Кислий сир – 600 г
  • Рис відварений – 300 г
  • Сметана – 70 г
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор – 100 г
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Ванільний цукор – 1 ч. л.
  • Сухофрукти – 170 г (курага, родзинки, чорнослив, вишня, цедра цитрусових)

Приготування:

У чаші з’єднати сир, сметану, 1 яйце, цукор, ванільний цукор та сіль. Пробити блендером у однорідну масу Якщо немає блендера, сир можна протерти через сито і потім додати інші інгредієнти і перемішати вже лопаткою.

Два яйця, що залишилися, трохи збити вилкою в окремій чаші до легкої піни і влити до сирної маси. Туди ж додати відварений рис і добре перемішати.

Сухофрукти промити і просушити паперовим рушником. Якщо це курага або чорнослив нарізати на шматочки і додати до сирної маси, перемішати Тісто перекласти у підготовлену форму, розрівняти зверху лопаткою.

Випікати 40-50 хвилин при 180С, духовку розігріти заздалегідь. Готовій запіканці дати охолонути у формі. Перед подачею посипати цукровою пудрою. Якщо сирний сніданок ваш улюблений, то такий варіант запіканки буде гідною альтернативою сирникам.

Бюджетно і дуже смачно! Паштет із курячих сердечок

субота, 6 грудень 2025, 9:57

Святковий стіл не обов’язково має бути дорогим. Підготуйтеся до Нового року вже зараз, підібравши бюджетні рецепти. Страви з недорогих інгредієнтів можуть бути не менш смачними, ніж ті, що прийнято вважати дорогими делікатесами, передають Патріоти Укра...

Є секрет! Як зварити ідеальний рис, який не злипається

субота, 6 грудень 2025, 8:50

Коли справа доходить до приготування рису, співвідношення між кількістю крупи та води має абсолютно вирішальне значення, як і температура, яка готує рис на різних етапах процесу, та тривалість його приготування, передають Патріоти України. Недоварюванн...