Дуже просто і швидко: Клопотенко поділився рецептом голубців по-новому

Голубці – дуже популярна, смачна страва, основою класичних є рис, м'ясо, цибуля, морква та спеції. Але якщо вам хочеться дієтетичні, це дуже просто можна зробити. Можна приготувати смачну овочеву основу замість м'ясної. Кулінар Євген Клопотенко поділився на своєму сайті рецептом смачних голубців із картопляним пюре, які ви з легкістю приготуєте вдома за 2 години, передають Патріоти України.

Секрети приготування:

1. Капусту для страви можна використовувати не тільки білокачанну, але і савойську, пекінську та червонокачанну. Перед приготуванням страви її потрібно бланшувати, але пам'ятайте, що саме від цього овоча й залежатиме смак страви.

2. Пюре для пісних голубців найкраще використовувати вчорашнє, так голубці будуть точно тримати форму.

3. Якщо ви хочете надати особливий смак картоплі, її можна відварити не у звичайній воді, а наприклад, грибному бульйоні.

Інгредієнти:

  • білокачанна капуста – 1 шт.
  • картопля – 1 кг
  • лавровий лист – 2 шт.
  • горошини запашного перцю – 5 шт.
  • часник – 3-4 зуб.
  • соняшникова олія – 3 ст. л.
  • цибуля – 2 шт.
  • сіль та перець – за смаком
  • Для заправки:

    • томатна паста – 3 ст. л.
    • цукор – 1 год.
    • вода – 500 мл

    Приготування:

    1. Закип'ятіть воду, помістіть туди капусту на 2-3 хвилини, без качана.

    2. Цибулю поріжте кубиком, добре посмажте до золотистості й додайте в пюре, перемішайте, туди додайте подрібнений часник, сіль, перець.

    3. Дістаньте капусту, відокремте листя, обов'язково зріжте з кожного жорсткі прожилки, щоб добре і красиво загорнути голубці.

    4. Викладіть у кожен картопляну начинку, загорніть голубці і викладіть їх у форму для запікання.

    5. Соус: змішайте воду з томатною пастою, додайте цукор, перемішайте.
    6. Залийте соусом голубці, накрийте форму фольгою, поставте в духовку на 1-1,5 години при 180 С.

    7. Після цього зніміть фольгу й ще на 20 хвилин залиште при 180 С. Подавати страву найкраще гарячою, зі сметаною.

Як приготувати домашній майонез на молоці без яєць

понеділок, 29 квітень 2024, 12:13

Майонез для багатьох став улюбленим соусом. Але склад магазинного продукту неприємно вражає, тому варто спробувати один раз приготувати, щоб більше не купувати. Варіантів є безліч, але цей на молоці неймовірно ніжний, легкий та смачний, передають Патрі...

Секрет досвідчених господинь! Коли додати цибулю, щоб печінка була м’якою та соковитою

понеділок, 29 квітень 2024, 11:12

Печінка тушкована з цибулею - класичне поєднання, проте важливу роль грає порядок додавання інгредієнтів, передають Патріоти України. Цей спосіб донедавна був для нас невідомий, якщо ви теж не пробували саме такий рецепт — обов’язково спробуйте. Печінк...