Голубці – дуже популярна, смачна страва, основою класичних є рис, м'ясо, цибуля, морква та спеції. Але якщо вам хочеться дієтетичні, це дуже просто можна зробити. Можна приготувати смачну овочеву основу замість м'ясної. Кулінар Євген Клопотенко поділився на своєму сайті рецептом смачних голубців із картопляним пюре, які ви з легкістю приготуєте вдома за 2 години, передають Патріоти України.
Секрети приготування:
1. Капусту для страви можна використовувати не тільки білокачанну, але і савойську, пекінську та червонокачанну. Перед приготуванням страви її потрібно бланшувати, але пам'ятайте, що саме від цього овоча й залежатиме смак страви.
2. Пюре для пісних голубців найкраще використовувати вчорашнє, так голубці будуть точно тримати форму.
3. Якщо ви хочете надати особливий смак картоплі, її можна відварити не у звичайній воді, а наприклад, грибному бульйоні.
Інгредієнти:
Для заправки:
Приготування:
1. Закип'ятіть воду, помістіть туди капусту на 2-3 хвилини, без качана.
2. Цибулю поріжте кубиком, добре посмажте до золотистості й додайте в пюре, перемішайте, туди додайте подрібнений часник, сіль, перець.
3. Дістаньте капусту, відокремте листя, обов'язково зріжте з кожного жорсткі прожилки, щоб добре і красиво загорнути голубці.
4. Викладіть у кожен картопляну начинку, загорніть голубці і викладіть їх у форму для запікання.
7. Після цього зніміть фольгу й ще на 20 хвилин залиште при 180 С. Подавати страву найкраще гарячою, зі сметаною.
Приготування супу за стандартним рецептом займає мінімум 1,5-2 години. Все залежить від бульйону, який ви варите, наповнення страви овочами та іншими продуктами. Якщо ви хочете в якийсь день спростити собі життя, приготуйте суп з кабачкової ікри, перед...
Складно уявити, скільки всього готують кулінари у їдальнях чи ресторанах. З огляду на оперативність подачі страв залишається лише здогадуватися, як працівники громадського харчування варять яйця, що вони чистяться одним рухом руки. Розкриємо секрет, за...