Рецепти і технологія приготування традиційних страв вивірені не роками, і навіть не десятиліттями, а століттями. Колись вони передавалися з уст в уста, а нині зберігаються в кулінарних книжках. Є страви складні, а є мінімалістичні за своїм складом і технологією. Одна з них — карасі в сметані. Все, що необхідно для їхнього приготування, — це позначені в назві карасі і сметана. Вся решта — лише варіації на тему від грандів від кулінарії або любителів творити на кухні, зазначають Патріоти України.
Ніяких овочів і гарнірів, все це можна подати окремо. Ніяких зайвих спецій, бо вони тільки заб'ють тонкий вершковий смак страви і особливу насолоду від молодих карасів.
Карасів очистити від луски, випатрати, видалити зябра, промити тушки холодною водою, ретельно обсушити, посолити, поперчити, не забути втерти спеції і всередині черевця, і залишити на 15-20 хвилин.
Підготовлені тушки запанірувати в борошні і обсмажити на олії до золотистого кольору.
Обсмажених карасів укласти в один шар в змащену олією форму, залити сметаною так, щоб вона повністю покрила всі тушки, і запікати 20-30 хвилин при 180-200 ° С до утворення рум'яної скоринки.
Карасів вибирайте найсвіжіших і невеликих, оптимальний розмір — завбільшки з долоню.
Сметану використовуйте з вмістом жиру не менше 20%, найкраще — домашню. Частина сметани можете замінити вершками.
Щоб максимально убезпечити себе від метушні з дрібними кісточками під час прийому їжі, перед смаженням зробіть по всій поверхні тушок надсечкі у вигляді сіточки. Допоможе в цій ситуації і лимонний сік, який, як відомо, "любить" будь-яка риба.
Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...
Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...