Дуже просто, як усе геніальне: Класичний рецепт карасів у сметані

Рецепти і технологія приготування традиційних страв вивірені не роками, і навіть не десятиліттями, а століттями. Колись вони передавалися з уст в уста, а нині зберігаються в кулінарних книжках. Є страви складні, а є мінімалістичні за своїм складом і технологією. Одна з них — карасі в сметані. Все, що необхідно для їхнього приготування, — це позначені в назві карасі і сметана. Вся решта — лише варіації на тему від грандів від кулінарії або любителів творити на кухні, зазначають Патріоти України.

Ніяких овочів і гарнірів, все це можна подати окремо. Ніяких зайвих спецій, бо вони тільки заб'ють тонкий вершковий смак страви і особливу насолоду від молодих карасів.

Інгредієнти:

  • 1 кг карасів
  • 2 склянки жирної сметани
  • мука
  • рослинна олія
  • чорний мелений перець
  • сіль

Приготування

Карасів очистити від луски, випатрати, видалити зябра, промити тушки холодною водою, ретельно обсушити, посолити, поперчити, не забути втерти спеції і всередині черевця, і залишити на 15-20 хвилин.

Підготовлені тушки запанірувати в борошні і обсмажити на олії до золотистого кольору.

Обсмажених карасів укласти в один шар в змащену олією форму, залити сметаною так, щоб вона повністю покрила всі тушки, і запікати 20-30 хвилин при 180-200 ° С до утворення рум'яної скоринки.

На замітку

Карасів вибирайте найсвіжіших і невеликих, оптимальний розмір — завбільшки з долоню.

Сметану використовуйте з вмістом жиру не менше 20%, найкраще — домашню. Частина сметани можете замінити вершками.

Щоб максимально убезпечити себе від метушні з дрібними кісточками під час прийому їжі, перед смаженням зробіть по всій поверхні тушок надсечкі у вигляді сіточки. Допоможе в цій ситуації і лимонний сік, який, як відомо, "любить" будь-яка риба.

Джерело: ТСН.ua

Творять дива! ТОП-11 продуктів, які допоможуть покращити настрій

середа, 16 липень 2025, 17:30

Те, що ми їмо щодня, впливає не лише на наш зовнішній вигляд, а й на емоційний стан. Нестача необхідних поживних речовин у раціоні може спричинити втому, дратівливість і навіть депресію. передають Патріоти України. Проте, є продукти, які природним чино...

Чому не варто пити каву після 15:00: Лікарі пояснили, як це впливає на організм

середа, 16 липень 2025, 17:12

Хоч каву люблять мільйони, лікарі попереджають: не варто пити її після 15:00. За словами доктора Тома Нейлора, стимулювальний ефект кофеїну зберігається до 6 годин, і навіть одна чашка у другій половині дня може викликати, передають Патріоти України. П...