Дуже просто, як усе геніальне: Класичний рецепт карасів у сметані

Рецепти і технологія приготування традиційних страв вивірені не роками, і навіть не десятиліттями, а століттями. Колись вони передавалися з уст в уста, а нині зберігаються в кулінарних книжках. Є страви складні, а є мінімалістичні за своїм складом і технологією. Одна з них — карасі в сметані. Все, що необхідно для їхнього приготування, — це позначені в назві карасі і сметана. Вся решта — лише варіації на тему від грандів від кулінарії або любителів творити на кухні, зазначають Патріоти України.

Ніяких овочів і гарнірів, все це можна подати окремо. Ніяких зайвих спецій, бо вони тільки заб'ють тонкий вершковий смак страви і особливу насолоду від молодих карасів.

Інгредієнти:

  • 1 кг карасів
  • 2 склянки жирної сметани
  • мука
  • рослинна олія
  • чорний мелений перець
  • сіль

Приготування

Карасів очистити від луски, випатрати, видалити зябра, промити тушки холодною водою, ретельно обсушити, посолити, поперчити, не забути втерти спеції і всередині черевця, і залишити на 15-20 хвилин.

Підготовлені тушки запанірувати в борошні і обсмажити на олії до золотистого кольору.

Обсмажених карасів укласти в один шар в змащену олією форму, залити сметаною так, щоб вона повністю покрила всі тушки, і запікати 20-30 хвилин при 180-200 ° С до утворення рум'яної скоринки.

На замітку

Карасів вибирайте найсвіжіших і невеликих, оптимальний розмір — завбільшки з долоню.

Сметану використовуйте з вмістом жиру не менше 20%, найкраще — домашню. Частина сметани можете замінити вершками.

Щоб максимально убезпечити себе від метушні з дрібними кісточками під час прийому їжі, перед смаженням зробіть по всій поверхні тушок надсечкі у вигляді сіточки. Допоможе в цій ситуації і лимонний сік, який, як відомо, "любить" будь-яка риба.

Джерело: ТСН.ua

Коли краще пити каву зранку? Названо ідеальний час - і це варто врахувати

четвер, 25 квітень 2024, 15:50

Багатьом людям важко прийти зранку до тями та почати нормально розмовляти до того моменту, поки вони не вип’ють філіжанку кави, що надає бадьорості. Проте, експерти вважають, що першим ділом випити напій з кофеїном – не ідеально, передають Патріоти Укр...

Не тільки смачно, а й корисно! ТОП-5 спецій для плаского живота, які можна додати у каву

четвер, 25 квітень 2024, 9:50

У прагненні до здорового способу життя кожна маленька зміна має значення. Однак, для багатьох людей наявність ранкової кави навіть не підлягає обговоренню, хоча цей напій і здатен зашкодити вашому здоров'ю. На щастя, є можливість збільшити його користь...