Дуже просто, як усе геніальне: Класичний рецепт карасів у сметані

Рецепти і технологія приготування традиційних страв вивірені не роками, і навіть не десятиліттями, а століттями. Колись вони передавалися з уст в уста, а нині зберігаються в кулінарних книжках. Є страви складні, а є мінімалістичні за своїм складом і технологією. Одна з них — карасі в сметані. Все, що необхідно для їхнього приготування, — це позначені в назві карасі і сметана. Вся решта — лише варіації на тему від грандів від кулінарії або любителів творити на кухні, зазначають Патріоти України.

Ніяких овочів і гарнірів, все це можна подати окремо. Ніяких зайвих спецій, бо вони тільки заб'ють тонкий вершковий смак страви і особливу насолоду від молодих карасів.

Інгредієнти:

  • 1 кг карасів
  • 2 склянки жирної сметани
  • мука
  • рослинна олія
  • чорний мелений перець
  • сіль

Приготування

Карасів очистити від луски, випатрати, видалити зябра, промити тушки холодною водою, ретельно обсушити, посолити, поперчити, не забути втерти спеції і всередині черевця, і залишити на 15-20 хвилин.

Підготовлені тушки запанірувати в борошні і обсмажити на олії до золотистого кольору.

Обсмажених карасів укласти в один шар в змащену олією форму, залити сметаною так, щоб вона повністю покрила всі тушки, і запікати 20-30 хвилин при 180-200 ° С до утворення рум'яної скоринки.

На замітку

Карасів вибирайте найсвіжіших і невеликих, оптимальний розмір — завбільшки з долоню.

Сметану використовуйте з вмістом жиру не менше 20%, найкраще — домашню. Частина сметани можете замінити вершками.

Щоб максимально убезпечити себе від метушні з дрібними кісточками під час прийому їжі, перед смаженням зробіть по всій поверхні тушок надсечкі у вигляді сіточки. Допоможе в цій ситуації і лимонний сік, який, як відомо, "любить" будь-яка риба.

Джерело: ТСН.ua

Хіти тижня. Найпростіший рецепт здобних рогаликів c повидлом з дріжджового тіста - буде дуже смачно

неділя, 5 грудень 2021, 21:00

Навіть чекати не треба, поки тісто зійде, зазначають Патріоти України. Просіваємо в миску нашу муку, в миску з борошном кидаємо дріжджі і все це змішуємо. Далі нам знадобиться велика терка. Нам потрібно натерти масло на даній тертці, і розімнути все це...

Легендарна зимова випічка, яка сподобається усім: Рецепт Лінцерського горіхового печива із джемом

неділя, 5 грудень 2021, 20:15

Інгредієнти:. Додатково:. Спосіб приготування:. 1. Збити вершкове масло та цукрову пудру. 2. Збити жовтки до однорідності. 3. Додати лимонну цедру, екстракт ванілі та мигдаль. Перемішати та об`єднати з масляною масою. 4. В окремій мисці просіяти борошн...