Дуже просто! Найсмачніше тісто для домашньої піци - з приготуванням впорається навіть дитина

Домашня піца – відмінний варіант ситного перекусу, приготування якого, як правило, не займає багато часу, передають Патріоти України.

Та й особливих зусиль при готуванні не знадобиться – звичайно ж, якщо ви скористаєтеся рецептом цієї статті.

Підготуйте потрібні інгредієнти і вперед. Вам знадобиться:

  • 500 г борошна;
  • 300 мл теплої води;
  • 8 г сухих дріжджів;
  • 1 чайна ложка цукру;
  • 1 щіпка солі;
  • 3 столові ложки ролслинної олії.

Приготування:

Всі перелічені інгредієнти перемішати в мисці і вимісити тісто.

Майбутню основу для піци залиште в теплому місці на 40 хвилин, після чого тісто розкачайте у пласт рівномірної товщини.

Відразу ж перемістіть тісто на лист і можете приступати до начинки, не забувши попередньо змастити його зверху кетчупом.

Домашня піца може бути з сосисками, ковбасою, обсмаженим фаршем, морепродуктами грибами, овочами – загалом усім тим, що знайдеться в холодильнику. Верхній шар за традицією складається із сиру, який потрібно додати за 5 хвилин до готовності піци.

Готувати таку піцу варто при температурі 180 градусів протягом 30-40 хвилин.

Джерело: ПростоВей

Розставлено крапки над "і": У яку воду треба класти яйця для варіння — холодну чи гарячу

понеділок, 22 грудень 2025, 17:56

Здавалося б, варіння яєць - одна з найпростіших кулінарних задач. Проте навіть тут виникають суперечки: одні кладуть яйця в холодну воду, інші - у киплячу. Та насправді, від цього залежить не лише зручність очищення шкаралупи, а й текстура білка та жов...

Не робіть помилок! Чому сирники розпадаються і горять

понеділок, 22 грудень 2025, 16:30

Сирники здаються простою стравою, але на практиці часто виходять далекими від ідеалу. Вони можуть розтікатися на сковорідці, підгоряти зовні й залишатися сирими всередині. Найчастіше проблема не в рецепті, а в дрібних помилках під час приготування. Сам...