Дуже просто, смачно та ситно: Рецепт гуляша з курячих сердечок

Особливість цього рецепту гуляшу полягає в тому, що замість м’яса тут використовуються субпродукти. Виходить дуже смачно і ситно, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • сердечка курячі – 400 г,
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.,
  • морква – 1 шт.,
  • соняшникова олія – 2 ст.л.,
  • сметана – 100 г,
  • бульйон – 1 склянка,
  • сіль, чорний мелений перець – за смаком,
  • томатна паста – 1,5 ст. л.,
  • борошно – 2 ст. л.,
  • зелень свіжа – за смаком.

  • Приготування:

    Сердечка промити, перекласти в каструлю, залити гарячою водою, дати закипіти і проварити після закипання 1 хвилину. Потім перший каламутний бульйон злити, знову залити свіжою гарячою водою і відварити протягом 30 хвилин уже до готовності сердечок.
    Моркву і цибулю почистити, моркву натерти на крупній тертці, цибулю дрібно порізати. Обсмажити овочі на соняшниковій олії до м’якості.
    Готовий бульйон процідити через сито в підходящу за розміром ємність, посолити за смаком, всипати борошно, сметану і розмішати, щоб не було грудочок. У сковорідку до овочів додати томатну пасту, відварені готові сердечка, розмішати, влити бульйон зі сметаною і борошном, знову перемішати і поставити на плиту на маленький вогонь, накривши кришкою. Тушкувати сердечка хвилин 5–7. Потім посипати порізаною зеленню і, як тільки гуляш загусне, прибрати з вогню. Подавати на стіл можна як самостійну страву, так і з будь-яким гарніром. Дуже смачно буде з рисом або картопляним пюре.

    А ви це знали? Не в холодильнику: Ось де зберігати шоколад, щоб він довго залишався смачним

    вівторок, 16 грудень 2025, 19:10

    Перед різдвяно-новорічними святами у наших домівках може зібратися непоганий запас шоколаду: від цукерок до інших виробів. З часом ви можете виявити, що цей шоколад став крейдяним або втратив свій насичений смак, передають Патріоти України. Часто це т...

    Городникам на замітку! Чим змастити випічку для ідеальної скоринки

    вівторок, 16 грудень 2025, 17:41

    Аромат свіжоспеченого хліба чи булочок створює відчуття чарівності та затишку. Однак кулінарне захоплення викликає не лише запах, а й зовнішній вигляд виробу, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Апетитна, золотиста, хрустка чи ніжна скоринк...