Традиційний рецепт чізкейку досить непростий, але страва настільки смачна, що її готують майже в кожному закладі. Ніжний та солодкий сирковий мус у поєднанні з крихким пісочним тістом не залишає байдужими багатьох. Усе ж приготувати один із найпопулярніших світових десертів можна в домашніх умовах, і його навіть не доведеться випікати. Патріоти України діляться простою ідеєю приготування чізкейку "Снікерс" від відомої української кондитерки Лілії Цвіт (Олени Солтан). Рецепт майстриня опублікувала на своїй сторінці в Instagram, передають Патріоти України.
Інгредієнти:
- Печиво – 300 г
- Масло –150 г
Сирний шар:
- Сир кисломолочний – 600 г
- Згущене молоко – 200 г
- Вершки 33% – 250 г
- Цукрова пудра – 50 г
- Желатин – 25 г
- Вода – 50 мл
- Вершки 33 % – 100 мл
Карамель:
- Цукор – 120 г
- Вода – 30 г
- Вершки – 33% - 70 г
- Масло 82,5 % – 30 г
- Сіль – щіпка
- Арахіс смажений – 100 г
Кисломолочний сир можна замінювати крем-сиром, але тоді зменшити кількість згущеного молока в 2 рази
Спосіб приготування:
Основа:
- Пісочне печиво подрібнити у крихту, додати розтоплене масло і перемішати.
- У форму 20 см викласти половину пісочної крихти, все розподілити ложкою або руками. З другої частини подрібненого печива сформувати бортики висотою 5-6 см.
- Поставити в морозилку на декілька хвилин для застигання.
Сирний шар:
- До однорідної маси збити сир зі згущеним молоком.
- Залити холодною водою желатин та залишити на деякий час.
- Вершки 33% збити до стійкої пишної маси.
- Отримані маси перемішати між собою.
- У сотейник налити 100 мл вершків та додати желатин, який набух.
- Варити на маленькому вогні, щоб желатин розстав, не доводячи до закипання.
- Після того як маса загусне, зняти з вогню та одразу перемішати міксером із сирною масою.
- Викладаємо на пісочну основу.
Важливо, щоб бортики були хоч на 1 см вищими, для того щоб помістилась карамель.
Солона карамель:
- У каструлю з товстим дном насипати цукор та воду.
- Поставити на середній вогонь, помішувати, поки цукор не стане золотистого кольору. Важливо не переварити карамель, вона буде мати перепалений присмак.
- У гарячу карамель влити вершки, паралельно помішуючи. Суміш буде дуже шкварчати – це нормально.
- Коли маса перестане пінитися, додати масло та щіпку солі – перемішати, щоб масло розтопилося, і після цього відправити знову на плиту і варити ще 2-3 хвилини до потрібної консистенції. Карамель повинна бути густою та тягучою.
- Щоб перевірити готовність карамелі, потрібно налити кілька її крапель на будь-яку поверхню – вона повинна повільно стікати.
- Охолодити до кімнатної температури.
- Охолоджений торт вийняти із форми та полити охолодженою карамеллю.
- Зверху посипати смаженим арахісом та поставити в холодильник на кілька годин.
Якщо ви любите прозорий холодець і виключно біле м’ясо філе, то не думайте, що смачну основу можна зварити з курячої грудки. Хороша господиня знає, що для того, аби холодець був прозорим, ароматним і застиг добре навіть без желатину, треба дотримуватис...
Бобові (квасоля, сочевиця, арахіс, нут, горох) багаті білками, що допомагають шкірі регенерувати і довше залишатися молодою. Про користь бобових у раціоні розповіла дієтологиня Оксана Скіталінська, передають Патріоти України. За її словами, бобові мают...