Дуже просто та без випічки: Рецепт чізкейку "Снікерс" від популярної кондитерки Лілії Цвіт

Традиційний рецепт чізкейку досить непростий, але страва настільки смачна, що її готують майже в кожному закладі. Ніжний та солодкий сирковий мус у поєднанні з крихким пісочним тістом не залишає байдужими багатьох. Усе ж приготувати один із найпопулярніших світових десертів можна в домашніх умовах, і його навіть не доведеться випікати. Патріоти України діляться простою ідеєю приготування чізкейку "Снікерс" від відомої української кондитерки Лілії Цвіт (Олени Солтан). Рецепт майстриня опублікувала на своїй сторінці в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • Печиво – 300 г
  • Масло –150 г

Сирний шар:

  • Сир кисломолочний – 600 г
  • Згущене молоко – 200 г
  • Вершки 33% – 250 г
  • Цукрова пудра – 50 г
  • Желатин – 25 г
  • Вода – 50 мл
  • Вершки 33 % – 100 мл

Карамель:

  • Цукор – 120 г
  • Вода – 30 г
  • Вершки – 33% - 70 г
  • Масло 82,5 % – 30 г
  • Сіль – щіпка
  • Арахіс смажений – 100 г

Кисломолочний сир можна замінювати крем-сиром, але тоді зменшити кількість згущеного молока в 2 рази

Спосіб приготування:

Основа:

  1. Пісочне печиво подрібнити у крихту, додати розтоплене масло і перемішати.
  2. У форму 20 см викласти половину пісочної крихти, все розподілити ложкою або руками. З другої частини подрібненого печива сформувати бортики висотою 5-6 см.
  3. Поставити в морозилку на декілька хвилин для застигання.

Сирний шар:

  1. До однорідної маси збити сир зі згущеним молоком.
  2. Залити холодною водою желатин та залишити на деякий час.
  3. Вершки 33% збити до стійкої пишної маси.
  4. Отримані маси перемішати між собою.
  5. У сотейник налити 100 мл вершків та додати желатин, який набух.
  6. Варити на маленькому вогні, щоб желатин розстав, не доводячи до закипання.
  7. Після того як маса загусне, зняти з вогню та одразу перемішати міксером із сирною масою.
  8. Викладаємо на пісочну основу.

Важливо, щоб бортики були хоч на 1 см вищими, для того щоб помістилась карамель.

Солона карамель:

  1. У каструлю з товстим дном насипати цукор та воду.
  2. Поставити на середній вогонь, помішувати, поки цукор не стане золотистого кольору. Важливо не переварити карамель, вона буде мати перепалений присмак.
  3. У гарячу карамель влити вершки, паралельно помішуючи. Суміш буде дуже шкварчати – це нормально.
  4. Коли маса перестане пінитися, додати масло та щіпку солі – перемішати, щоб масло розтопилося, і після цього відправити знову на плиту і варити ще 2-3 хвилини до потрібної консистенції. Карамель повинна бути густою та тягучою.
  5. Щоб перевірити готовність карамелі, потрібно налити кілька її крапель на будь-яку поверхню – вона повинна повільно стікати.
  6. Охолодити до кімнатної температури.
  7. Охолоджений торт вийняти із форми та полити охолодженою карамеллю.
  8. Зверху посипати смаженим арахісом та поставити в холодильник на кілька годин.
Джерело: Обозреватель

Яку помилку більшість з нас робить при заварюванні чаю

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:12

Заварюючи чай, багато людей навіть не замислюються про правильну тривалість цього процесу. Одні любителі чайного напою явно поспішають, прибираючи пакетик із окропу зарано. Інші гурмани надовго залишають мішечки у гарячій воді та виймають їх лише після...

А ви це знали? Скільки років можна зберігати консервацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:28

Напевно, у кожної української господині стоїть кількадесят баночок домашніх заготовок у погребі. Адже консервація - це чудовий спосіб зберегти смак та користь продуктів упродовж кількох років, передають Патріоти України. Втім, варто бути обачними і сл...