Традиційний рецепт чізкейку досить непростий, але страва настільки смачна, що її готують майже в кожному закладі. Ніжний та солодкий сирковий мус у поєднанні з крихким пісочним тістом не залишає байдужими багатьох. Усе ж приготувати один із найпопулярніших світових десертів можна в домашніх умовах, і його навіть не доведеться випікати. Патріоти України діляться простою ідеєю приготування чізкейку "Снікерс" від відомої української кондитерки Лілії Цвіт (Олени Солтан). Рецепт майстриня опублікувала на своїй сторінці в Instagram, передають Патріоти України.
Інгредієнти:
- Печиво – 300 г
- Масло –150 г
Сирний шар:
- Сир кисломолочний – 600 г
- Згущене молоко – 200 г
- Вершки 33% – 250 г
- Цукрова пудра – 50 г
- Желатин – 25 г
- Вода – 50 мл
- Вершки 33 % – 100 мл
Карамель:
- Цукор – 120 г
- Вода – 30 г
- Вершки – 33% - 70 г
- Масло 82,5 % – 30 г
- Сіль – щіпка
- Арахіс смажений – 100 г
Кисломолочний сир можна замінювати крем-сиром, але тоді зменшити кількість згущеного молока в 2 рази
Спосіб приготування:
Основа:
- Пісочне печиво подрібнити у крихту, додати розтоплене масло і перемішати.
- У форму 20 см викласти половину пісочної крихти, все розподілити ложкою або руками. З другої частини подрібненого печива сформувати бортики висотою 5-6 см.
- Поставити в морозилку на декілька хвилин для застигання.
Сирний шар:
- До однорідної маси збити сир зі згущеним молоком.
- Залити холодною водою желатин та залишити на деякий час.
- Вершки 33% збити до стійкої пишної маси.
- Отримані маси перемішати між собою.
- У сотейник налити 100 мл вершків та додати желатин, який набух.
- Варити на маленькому вогні, щоб желатин розстав, не доводячи до закипання.
- Після того як маса загусне, зняти з вогню та одразу перемішати міксером із сирною масою.
- Викладаємо на пісочну основу.
Важливо, щоб бортики були хоч на 1 см вищими, для того щоб помістилась карамель.
Солона карамель:
- У каструлю з товстим дном насипати цукор та воду.
- Поставити на середній вогонь, помішувати, поки цукор не стане золотистого кольору. Важливо не переварити карамель, вона буде мати перепалений присмак.
- У гарячу карамель влити вершки, паралельно помішуючи. Суміш буде дуже шкварчати – це нормально.
- Коли маса перестане пінитися, додати масло та щіпку солі – перемішати, щоб масло розтопилося, і після цього відправити знову на плиту і варити ще 2-3 хвилини до потрібної консистенції. Карамель повинна бути густою та тягучою.
- Щоб перевірити готовність карамелі, потрібно налити кілька її крапель на будь-яку поверхню – вона повинна повільно стікати.
- Охолодити до кімнатної температури.
- Охолоджений торт вийняти із форми та полити охолодженою карамеллю.
- Зверху посипати смаженим арахісом та поставити в холодильник на кілька годин.
Правильна їжа може стати потужною зброєю проти апатії. Продукти, багаті на вітаміни, антиоксиданти та корисні жири, допомагають підтримати енергію, покращити настрій та зміцнити імунітет, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Що таке апатія. ...
Ідеально підібране поєднання продуктів, що створює дійсно святкову страву, яка стане як головною стравою столу,так і головною прикрасою, передають Патріоти України. Червона морква надає цьому плову мальовничого вигляду. Барбарис і родзинки борються за...