Дуже швидко і смачно: Рецепт італійського пирога з картоплею і шинкою на сковороді

Картопляний пиріг з сиром і шинкою давно відомий в італійській кухні. Це одна з найсмачніших і цікавих страв у світі. Крім того, очевидним плюсом є те, що готується він дуже просто і швидко. Сьогодні ми пропонуємо вам рецепт італійського картопляного пирога на сковороді. Це дуже смачна страва і відмінна вечеря для всієї родини, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • 500 г картоплі
  • оливкова олія
  • 150 гр. борошна
  • 1 яйце
  • 100 г шинки
  • 100 г сиру
  • сіль і перець за смаком

Приготування

  • Картоплю треба відварити в мундирі. Потім її потрібно почистити і натерти на дрібній терці. Додайте борошно, яйце, сіль, спеції і замісіть тісто. Підготуйте сковороду і додайте на неї трохи олії. Розділіть тісто на 2 частини.
  • Візьміть одну частину тіста і сформуйте з неї нижню частину пирога в сковорідці. Зверху покладіть половину шинки і посипте її сиром. Сир можна натерти на тертці або нарізати скибочками. Помістіть зверху шинку, що залишилася. Наприкінці, накриваємо пиріг залишками картопляного тіста і акуратно защипуємо краї пирога.
  • Ставте сковороду на плиту і готуйте пиріг під кришкою на слабкому вогні 8-10 хвилин до золотистого кольору. Потім, використовуючи тарілку, переверніть пиріг і обсмажте його з іншого боку ще 8-10 хвилин. Подавайте на стіл зі сметаною або будь-яким соусом — ваша сім’я буде у повному захваті! Смачного!

Яке масло краще купувати - 73% чи 82% - пояснюють експерти

неділя, 2 листопад 2025, 8:45

На полицях магазинів можна побачити вершкове масло з різним вмістом жиру - 72,5%, 73%, 80% чи 82%. Багато хто вважає, що це просто питання смаку, але насправді різниця між ними суттєва, передають Патріоти України. Експерти пояснюють: справжнім вершкови...

А ви це знали? Чому потрібно додати пшоно до свого раціону і як його правильно готувати

неділя, 2 листопад 2025, 7:42

Пшоно окультурений вид проса. Наразі у продажу присутнє лише шліфоване пшоно, бо жорстке лушпиння оболонок робить його складно їстівним. Готувати пшоно можна у вигляді каші, а також варити суп, додавати в салати, передають Патріоти України. Нутриціоло...