Дуже швидко, недорого та смачно: Рецепт плову із сосисками

Якщо хочеться плову, але немає ні часу, ні бажання готувати повноцінну версію цієї страви, приготуйте цей спрощений варіант. Досить популярною подачею страв у всі часи була звичайна наповнена інгредієнтами сковорідка. Традиційно плов теж подається у спеціальній великій сковороді, але плов — це складна страва. Однак якщо взяти за основу пряний рис у сковороді та додати до нього улюблені всіма сосиски, вийде несподівано вишукана та смачна їжа, радять Патріоти України.

Рецепт пряного рису

Інгредієнти:

  • 400 г сосисок (бажано пряних)
  • 1 ст.л. олії
  • 1 болгарський перець
  • 300 г помідорів, нарізаних кубиком (можна взяти консервовані у власному соку)
  • 1 склянка білого рису
  • 1,5 склянки курячого бульйону
  • 2 нарізані зелені цибулини
  • сіль за смаком

Приправа "каджунська суміш" 3 ч.л. або:

  • 1 ч. л. копченої паприки
  • ½ ч.л. сушеного орегано
  • ½ ч.л. сушеного чебрецю
  • ч.л. часникового порошку
  • ч.л. цибульного порошку
  • 1/8 ч. л. кайєнського перцю
  • 1/8 ч. л. свіжомеленого чорного перцю

Приготування:

Наріжте сосиски на скибочки близько 1 см. Додайте сосиски з олією на глибоку сковороду й обсмажте до рум'яності. Не хвилюйтеся, якщо місцями сосиски пригорять, вони дадуть рису приємний аромат.

Наріжте болгарський перець і томати кубиками та додайте їх на сковорідку, коли сосиски підрум'яняться. Тушкуйте разом близько 2 хвилин.

Додайте спеції (копчений перець, орегано, чебрець, часниковий порошок, цибульний порошок, кайенський перець і чорний перець) у сковороду з ковбасою та овочами та продовжуйте тушкувати ще одну хвилину, щоб спеції підсмажилися.

Додайте рис і бульйон на сковорідку до сосисок, посоліть до смаку.

Закрийте кришкою сковороду, збільшіть вогонь до середнього та дайте бульйону закипіти. Як тільки він закипить, зменшіть вогонь до мінімуму та дайте страві потушкуватися близько 20 хвилин. Через 20 хвилин зніміть сковороду з вогню і дайте постояти під кришкою ще 5 хвилин. Потім зніміть кришку та добре перемішайте всі інгредієнти.

Перед подачею посипте нарізаною зеленою цибулею. Смачного!


Після кави вас хилить на сон? Ось чому улюблений напій може викликати втому

субота, 2 серпень 2025, 17:42

Кава - це традиційний ранковий ритуал мільйонів людей. Ми віримо, що вона заряджає енергією, стимулює мозок і допомагає прокинутися. Але чому тоді після чашки ароматного напою багато хто відчуває… ще більшу втому та сонливість, передають Патріоти Украї...

Смакота! Свиняча грудинка у соєвому соусі для святкового столу або просто на бутерброди

п’ятниця, 1 серпень 2025, 22:07

Мабуть, це один із найпростіших способів приготування свинячої грудинки для м’ясної нарізки. Попередньо маринувати свинину не треба. Потрібні свиняча грудинка, соєвий соус і за бажанням її можна доповнити часником і солодкою паприкою. Соєвий соус дає п...