Приготувати локшину вдома можна досить швидко, використовуючи найпростіші і недорогі інгредієнти. Якщо ж зварену локшину доповнити "вудженою" грудинкою і овечою бриндзею - вийде справжня гуцульська страва, яка не поступається італійській карбонарі. Гастродослідниця Олена Брайченко поділилася рецептом, який їй дістався від бабусі, повідомляють Патріоти України із посиланням на Їzhakultura.
Борошно - 200 г
Яйце - 1 шт.
Жовтки - 2 шт.
Сіль - 2 г
Масло - 1 ст. л.
Бриндзя овеча - 100 г
"Вуджена" грудинка - 50 г
Яйце і жовтки розбовтайте виделкою, влийте до них олію і посоліть. Борошно просійте відразу на стіл, головне щоб стіл був чистим і сухим. У просіяного борошна зробіть поглиблення, в яке вилийте яєчну суміш і починайте замішувати тісто.
Тісто має не липнути до рук, бути щільним. Залежно від розмірів яєць, вам можливо знадобиться підсипати трохи борошна. Вимішене тісто, накрийте плівкою або рушником (щоб воно не обвітрилося) і залиште на 20 хвилин.
Тісто відпочивши стає еластичним і пружним, розділіть його на 3-4 шматки, кожен з яких потрібно розкатати. Чим тонше, тим краще. Залиште на 10-15 хвилин, щоб тісто підсохло.
"У моєму дитинстві бабуся викладала лляну накрохмалену серветку на велику подушку, а зверху розкачане тісто, щоб воно підсохло", - розповідає Олена.
Скрутіть кожен пласт в рулет і наріжте смужками шириною до 5 мм. Кожну смужку розкрутіть і викладіть на припорошену борошном поверхню, щоб наша локшина добре просохла.
Тим часом "вуджену" (замариновану і потім закопчену) шинку або сало, поріжте дрібним кубиком до 1 см і підсмажте на розігрітій сковорідці.
Зварену локшину процідіть, і перекладіть в сковороду з засмажкою, прожарте на великому вогні 30-40 секунд. Бриндзю подрібніть і щедро заправте нею домашню локшину.
1. Курячі грудки відварити, остудити, нарізати на невеликі шматочки.2. Змішати яйця, сир, молоко, висівки.3. Додати в яєчно-молочну суміш зелень. Добре перемішати. Посолити, поперчити, додати спеції.4. Викласти масу у формочки для маффінів, відправити ...
Гідним завершенням святкового обіду або святкового столу стане банановий торт без випічки з основою з печива “Савоярді” та ніжним заварним кремом, передають Патріоти України. ІНГРЕДІЄНТИ:. ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ:. Крок 1. Підготувати необхідні ...